familuv By: Dharnieya Nur Amelsa December 3, 2022 @ 3:58pm

Hasil Kerja Keras Bersama, Amyra Rosli & Amar Baharin Beli Kereta Baharu

Baru-baru ini, pelakon Jelita Amyra Rosli memuat naik sebuah perkongsian di laman Instagramnya sehingga berjaya meraih perhatian ramai.

Menerusi hantaran tersebut, Amyra menunjukkan kereta yang dibeli olehnya dan suaminya yang juga merupakan seorang pelakon iaitu Amar Baharin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

“Dengan izin Allah… for Him and for Her… Alhamdulillah,” tulisnya di ruangan kapsyen

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata pengikut dan juga rakan artis mengucapkan tahniah kepada Amyra dan Amar yang berjaya membeli kereta hasil kerja keras mereka berdua.

“Alhamdulillah.. congrats guys!

“MashaAllah Tabarakallah Congratulations Myra!

“Alhamdulillah tumpang gembira dan bahagia tengok. Semoga dimurahkan rezeki dan bahagia till Jannah InshaAllah.

“Suka tengok pasangan ni. Kereta biasa-biasa pun dah bersyukur. Tak payah Bmw ke Merc ke sederhana je Alhamdulillah,” tulis salah seorang netizen.

Bukan itu sahaja, menerusi Instagram Story, Amyra ada mengungkapkan sedikit kata-kata buat suaminya.

“Sayang @amarbaharin thank you sangat sangat sangat tau.

“Mungkin orang nampak kita senang untuk dapat itu ini, tapi hakikatnya kita sahaja tahu macam mana usaha keras kita untuk miliki semua pinjaman Allah ini.

“Mommy sentiasa doakan sayang murah rezeki dan sentiasa dalam jagaan Allah.

Malah, Amyra turut memberi kata-kata semangat kepada pengikutnya yang membaca Instagram storynya.

“Kepada anda yang baca caption ini, jangan berhenti usaha, berbakti kepada ibu bapa, jangan sombong, jangan tinggal sedekah dan sentiasa taat perintahNya.

“InshaAllah dia permudahkan hidup kita dan lapangkan rezeki kita.

“Miskin, kaya, bahagia, sakit, berjaya itu semua ujian. Sentiasa bersyukur dengan apa yang telah diatur oleh yang maha Esa okay.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 23 Jun 2021

Kerajaan Boleh Tambah Caruman KWSP, Bantu Rakyat Keluarkan i-Sinar, i-Lestari

Kerajaan boleh menambah semula caruman wang KWSP yang telah dikeluarkan rakyat menerusi i-Sinar dan i-Lestari apabila ekonomi negara pulih kelak. Pengurus Pembangunan Perniagaan, Putra Business School PBS, Universiti Putra Malaysia (UPM) Professor Madya Dr Ahmed […]

Hiburan Wed, 9 May 2018

Selebriti Kongsi Gambar Jalankan Tanggungjawab Undi PRU14

Laman Instagram Selebriti kali ini meriah dimana rata-rata berkongsi gambar dakwat di jari menandakan yang undi telah dibuat

Hiburan Tue, 9 Oct 2018

Hebat! Enam Juta Penonton Saksikan ABPBH31

Pada malam itu, Wany Hasrita, penyandang Anugerah Bintang Paling Popular telah memenangi sebuah kereta Citroen Picasso C4 yang berharga RM126,000 serta trofi.

Trending Sun, 14 Feb 2021

Shuib & Siti Sarah Hadiahkan 2 Rumah Baru Kepada Mangsa Kebakaran

Pasangan selebriti, Shuib dan Siti Sarah membantu untuk meringankan beban dua keluarga yang tinggal sehelai sepinggang selepas rumah yang didiami di Kampung Alor Bakat, Bachok, Kelantan terbakar semalam. Berada di Kelantan untuk menguruskan pelancaran kedai […]

familuv Mon, 31 Dec 2018

15 Modern Design Ideas For Your Baby’s Bedroom

Don’t go for the traditional, pastel-coloured theme anymore!

Fab Foodies! Thu, 17 May 2018

5 Buah Yang Sesuai Untuk Anda Yang Sakit Jantung

” An apple a day keeps the doctor away” antara buah yang dapat membantu dan mencegah penyakit jantung

Events Fri, 29 Dec 2017

RUNNING EVENTS AROUND KL YOU CANNOT AFFORD TO MISS IN 2018

It’s never too late to get that running resolution fulfilled *winks*