Featured By: Fatin Nurain August 16, 2022 @ 1:46pm

Mengaku Tidak Bersalah, Kes Komunikasi Seksual Safiey Ilias Dipindah Ke Mahkamah Ampang

Sebutan kes komunikasi seksual yang didakwa ke atas usahawan kosmetik Safiey Ilias telah dipindahkan ke Mahkamah Ampang, semalam.

Menerusi sebutan kali pertama di mahkamah itu semalam, Safiey telah didakwa atas dua pertuduhan termasuk melakukan komunikasi secara seksual dan amang seksual bukan fizikal terhadap seorang remaja lelaki melalui aplikasi Instagram.

Sebelum ini, Timbalan Pendakwa Raya Nurhashimah Hashim memaklumkan kes usahawan kosmetik tersebut telah didakwa di Mahkamah Sesyen Putrajaya, pada Mac lalu.

Pelontar lagu ‘Syinta Gila’ yang diwakili peguam Harjeet Singh Sidhu itu mengaku tidak bersalah atas kedua-dua pertuduhan yang dijatuhkan kepadanya yang dipercayai berlaku di kediamannya di Bandar Baru Bangi, 9 Jun 2021.

Hasil perbicaraan, Hakim Wan Mohd Norisham Wan Yaakob telah menetapkan 27 Oktober ini sebagai tarikh sebutan seterusnya selepas Nurhashimah Hashim memohon untuk serahan dokumen berkaitan kes tersebut.

Safiey Ilias didakwa di bawah Seksyen 11(1)(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 yang membawa hukuman maksimum penjara tiga tahun dan Seksyen 15 (a)(i) yang membawa hukuman maksimum penjara 10 tahun atau denda RM20,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Safiey dan rakannya ‘pipinatasha’ dilaporkan berpakaian mencolok mata semasa live di Instagram yang disertai dua kanak-kanak bawah umur.

Sumber: Berita Harian & BERNAMA

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 27 Jul 2018

Jurnal Minggu Ke-2 : #daiTV3 Singkap Kehidupan Di Sebalik Tirai Besi

Dan, apa yang menariknya bukan layanan istimewa yang bakal-bakal dai’ kita ni dapat ya, mereka juga tidak terlepas dari mendapat layanan sama seperti penghuni tirai besi ini. Jom kita saksikan klip menarik #daiTV3 minggu ini!

Hiburan Mon, 18 Dec 2023

“Tak Salah Buat Konsert Jika Tak Ada Album” – M Nasir

Haa apa betul juga kata sifu M Nasir kan

Trending Mon, 31 May 2021

Cergas Beraya, Ceria Bersama

Kalau sihat, baru raya ONS!!!!!

Hiburan Wed, 20 Nov 2019

金马新演员互挺!原腾跨刀献MV男男初吻

原腾和邱志宇因一同入围《金马奖》最佳新演员而认识,为拍摄《步步为营》MV原腾不仅爽快答应更二话不说、从马来西亚专程飞来台湾力挺邱志宇,还献出MV男男初吻 。

Featured Mon, 27 Apr 2020

Pertama kali berpuasa penuh, ratu terjun negara, Pandelela tabik pada orang Islam

Kagum dengan ketabahan rakan atlet Muslim beragama Islam

Trending Wed, 15 May 2019

Biadap! Remaja Bersikap Kurang Ajar Tolak Motosikal Pak Cik Tua Kini Viral Di Twitter

Kurang ajar! Bayangkan kalau situasi ini berlaku kepada ayah kita sendiri..

Featured Tue, 24 Aug 2021

Hukuman Penjara 13 Bulan Farid Kamil Diganti Denda RM 5,500

Pelakon Farid Kamil yang diperintahkan untuk dipenjarakan selama 13 bulan bagi kesalahan melibatkan kekerasan hari ini berdepan hukuman denda sebanyak RM5,500. Pesuruhjaya Kehakiman Nurulhuda Nur’aini Mohamad Nor di Mahkamah Tinggi Shah Alam membenarkan rayuan dibuat […]

error: Content is protected !!