Kes Mahkamah By: Atiqah Johari September 5, 2023 @ 5:03pm

Lafaz Cerai ‘Voice Note’ ND Lala Disahkan Mahkamah, Bekas Isteri Syukur Selesai Secara Baik

Kemelut rumah tangga penyanyi popular 80-an, Datuk ND Lala dan isterinya Datin Fauziah Sarman akhirnya selesai apabila hakim telah membuat pengesahan bahawa lafaz cerai menerusi ‘voice note’ di Whatsapp adalah sah.

Memetik laporan Harian Metro, pengesahan lafaz cerai ND Lala disahkan dalam sebuah prosiding hari ini di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Pengesahan lafaz cerai pasangan ini didengar di hadapan Hakim Ahmad Muttaqi Ismail pada jam 10.30 pagi Selasa.

Dalam pada itu, Fauziah yang hadir ke prosiding dengan berjubah hitam dan ditemani oleh rakannya, Datin Suliza Salam yang juga merupakan ibu kepada penyanyi Ismail Izzani menzahirkan rasa syukur apabila kes mereka telah selesai dengan baik.

“Alhamdulillah, saya bersyukur akhirnya kes kami selesai secara baik pagi ini apabila hakim mengesahkan lafaz cerai yang dibuat bekas suami melalui ‘voice note’ di Whatsapp pada 2 Ogos lalu adalah sah,” ujar Fauziah.

Ibu kepada penyanyi terkenal, Shila Amzah ini berkata dia akan memulakan hidup baru bersama anak menantu, cucu dan sahabat yang sentiasa bersamanya.

Malah, Fauziah turut memaklumkan dia akan menuntut segala haknya sepanjang perkahwinan yang terbina 34 tahun itu mengikut undang-undang.

“Mengenai apa perancangan selepas ini, saya belum membuat sebarang keputusan lagi. Namun, segala yang berhak menjadi hak saya sepanjang perkahwinan kami, insyaAllah akan saya tuntut mengikut undang-undang.

“Diharapkan semua dapat mendoakan saya dan terima kasih atas sokongan yang diberikan kepada saya selama ini. Hanya Allah saja dapat membalasnya,” jelasnya kepada Harian Metro.

Artikel Berkaitan: 35 Tahun Mendirikan Rumah Tangga, ND Lala & Isteri Sah Bercerai

Artikel Berkaitan: Bekas Isteri Dedah Kisah Sebenar! Dakwa ND Lala Nikah BFF Anak pada 2019 & ‘Penyondol’ Hilangkan Diri Dari Keluarga Sejak 2016?

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Anak Didakwa Curi Kereta Isteri Baharu ND Lala, Fauziah Dedah Bukti! Netizen Komen: “Layan Anak Macam Orang Luar”

Artikel Berkaitan: Fauziah Sarman Dedah Tiga Foto Isteri Muda ND Lala, Individu Dakwa Siti Munirah Pernah Kikis Duit Bapa Saudara Sampai Bercerai?

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 10 Apr 2018

Penampakan UFO Terbang Di Ruang Udara Texas?

Ia kelihatan seolah-olah sebuah pesawat tetapi mengeluarkan cahaya terang. Tidak dapat dipastikan sama ada itu roket atau UFO. Agak-agak korang apa ya?

Featured Fri, 8 May 2020
Trending Tue, 30 Mar 2021

Nama Hangat Dek Percikan Kontroversi, Dai’ Syed Ambil Kesempatan?

Nama pendakwah selebriti, Dai’ Syed atau nama sebenarnya, Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful, 26, hangat dek percikan kontroversi. Biarpun melibatkan isu negatif, sedikit sebanyak perkara terbabit menaikkan serta mempopularkan nama Syed. Selepas melancarkan single […]

Featured Thu, 20 Dec 2018

H’Hen Nie Gagal Raih Gelaran Miss Universe 2018 Gara-Gara Kesilapan Jurubahasa?

Jawapan yang diberikan oleh jurubahasa didakwa tidak menggambarkan intipati sebenar mesej yang cuba disampaikan H’Hen Nie.

Hiburan Thu, 13 Jul 2023
Featured Tue, 29 Mar 2022
Trending Thu, 28 Apr 2022