Trending By: Salma Syahbuddin November 10, 2020 @ 1:52pm

Masih Ada Yang Degil! Wanita Ini Sanggup Sorok ‘Gelang Pink’ Sebab Nak Shopping

Seorang wanita berusia lingkungan 33 tahun dan memakai gelang tangan berwarna merah jambu dikesan mengunjungi sebuah pasar raya di Bandar Melaka, lapor Berita Harian.

Justeru itu, tindakan tidak bertanggungjawab wanita terbabit mencetuskan panik di kalangan orang ramai.

Jalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini

Wanita yang dipercayai menjalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini sanggup menyorokkan gelang yang dipakainya itu untuk mengelak status kesihatan beliau.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, wanita terbabit didapati melanggar arahan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kerana keluar membeli-belah bersama saudara lelakinya.

Disedari orang awam

Afzanizar turut memaklumkan, gerak-geri wanita terbabit dipercayai disedari oleh orang awam sebelum melaporkannya kepada pengawal keselamatan pasar raya terbabit.

“Pengawal keselamatan kemudian mengarahkan wanita itu keluar dari premis dan memintanya menunggu di hadapan pejabat pengawal keselamatan, sebelum menghubungi Balai Polis Batu Berendam”

” Sementara menunggu ketibaan polis, pengawal keselamatan itu menyoal siasat wanita terbabit dan mendapati dia pergi ke pasar raya berkenaan bersama seorang saudara lelaki,” katanya.

Setibanya polis di lokasi kejadian, wanita berkenaan bersama lelaki itu diarah pulang ke rumah untuk menyambung kuarantin sambil diiringi kereta peronda polis bagi memastikan mereka sampai ke rumah.

Tambahnya, siasatan mendapati wanita itu adalah Orang Di Bawah Pengawasan (PUS) dan tempoh kuarantin berakhir pada 12 November ini.

Bagaimanapun, tiada tangkapan dibuat dan wanita tersebut telah dimaklumkan untuk menyerah diri ke balai polis selepas tempoh kuarantin tamat serta menunjukkan keputusan ujian Covid-19 ke atasnya negatif.

Siasatan terhadap wanita itu juga dilakukan mengikut Seksyen 270 Kanun Keseksaan serta Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Nov 2018

E-Cigarettes and Vapes are 95% Safer Than Cigarettes

So it’s actually better to move onto these electronic devices rather than smoke those old school sticks…

Trending Mon, 29 Jun 2020

Tarikh Baru SPM Bermula 6 Januari 2021

Baca info ni betul-betul

Trending Mon, 2 Jul 2018

POLRI Berjaya Tangkap Jamal Yunos

Tan Sri Muhyiddin Yassin mengucapkan terima kasih kepada Pemerintah Republik Indonesia, khususnya Polis Negara Republik Indonesia atas bantuan mereka.

Trending Thu, 11 Jul 2019

没经验!女子第一次搭飞机「雀跃」走入行李输送带

日前有旅客闹出大乌龙,这名第一次搭飞机的女乘客因为不熟悉流程,竟然误把「行李输送带」当成登机入口……

Trending Fri, 6 Nov 2020
Trending Wed, 17 Jun 2020

Orang Ramai Kini Boleh Menghadiri Temuduga Kerja Secara Bersemuka Bermula Hari Ini

Berita baik buat mereka yang ingin menghadiri temuduga kerja..

Trending Thu, 23 Apr 2020

Pelajar IPT Diberi Kelonggaran Pulang Ke Rumah – Perdana Menteri

Semoga mereka dapat pulang ke pangkuan keluarga dengan selamat..

Trending Fri, 5 Mar 2021

Kerajaan Pertimbang Rentas Negeri Mengikut Zon & Status Bekerja Dari Rumah – Ismail Sabri

Ayuh, sama-sama kita turunkan kes Covid-19. Jangan selfish! Kerana, ramai yang sedih tak dapat balik kampung jumpa parents mereka.. ☹

Trending Sat, 10 Jul 2021

Duit Simpanan Menyusut Akibat Pandemik Covid-19, Fendy Caliph Buskers Bersyukur Dapat Perhatian Kerajaan

Anggota kumpulan Caliph Buskers, Fendy Adlun, 30, bersyukur kerana kegusarannya mendapat perhatian pihak kerajaan. Fendy memuat naik video memohon perhatian pihak kerajaan untuk memudahkan dirinya mendapat kelulusan rumah mampu milik atau Projek Perumahan Rakyat (PPR) […]

| Live TV