Trending By: Salma Syahbuddin November 10, 2020 @ 1:52pm

Masih Ada Yang Degil! Wanita Ini Sanggup Sorok ‘Gelang Pink’ Sebab Nak Shopping

Seorang wanita berusia lingkungan 33 tahun dan memakai gelang tangan berwarna merah jambu dikesan mengunjungi sebuah pasar raya di Bandar Melaka, lapor Berita Harian.

Justeru itu, tindakan tidak bertanggungjawab wanita terbabit mencetuskan panik di kalangan orang ramai.

Jalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini

Wanita yang dipercayai menjalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini sanggup menyorokkan gelang yang dipakainya itu untuk mengelak status kesihatan beliau.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, wanita terbabit didapati melanggar arahan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kerana keluar membeli-belah bersama saudara lelakinya.

Disedari orang awam

Afzanizar turut memaklumkan, gerak-geri wanita terbabit dipercayai disedari oleh orang awam sebelum melaporkannya kepada pengawal keselamatan pasar raya terbabit.

“Pengawal keselamatan kemudian mengarahkan wanita itu keluar dari premis dan memintanya menunggu di hadapan pejabat pengawal keselamatan, sebelum menghubungi Balai Polis Batu Berendam”

” Sementara menunggu ketibaan polis, pengawal keselamatan itu menyoal siasat wanita terbabit dan mendapati dia pergi ke pasar raya berkenaan bersama seorang saudara lelaki,” katanya.

Setibanya polis di lokasi kejadian, wanita berkenaan bersama lelaki itu diarah pulang ke rumah untuk menyambung kuarantin sambil diiringi kereta peronda polis bagi memastikan mereka sampai ke rumah.

Tambahnya, siasatan mendapati wanita itu adalah Orang Di Bawah Pengawasan (PUS) dan tempoh kuarantin berakhir pada 12 November ini.

Bagaimanapun, tiada tangkapan dibuat dan wanita tersebut telah dimaklumkan untuk menyerah diri ke balai polis selepas tempoh kuarantin tamat serta menunjukkan keputusan ujian Covid-19 ke atasnya negatif.

Siasatan terhadap wanita itu juga dilakukan mengikut Seksyen 270 Kanun Keseksaan serta Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 10 Oct 2022
Eat Travel Sun, 21 Aug 2022
Featured Mon, 9 Jul 2018
Trending Sun, 18 Oct 2020

Jalankan Tanggungjawab Sebagai Ahli Lembaga Pengarah UiTM, Rizalman Ibrahim Mahu Turun Padang

Pereka fesyen terkemuka, Datuk Rizalman Ibrahim, 49, yang kini menggalas tugas sebagai Ahli Lembaga Pengarah Univerisiti Teknologi Mara (UiTM) mahu turun padang untuk peka dengan keadaan semasa yang berlaku di institusi itu. Mahu menggalas tugas

Trending Sun, 25 Oct 2020

Lagu Cinta Kita Kembali Untuk Musim Ke-2!

Wah, kembali untuk musim kedua!

Featured Tue, 10 May 2022
Trending Tue, 23 Aug 2022

“Spoil Tengok Bengkung Tu” – Netizen Tegur Busana Merah Hannah Delisha Di KLFW

Minggu Fesyen Kuala Lumpur ataupun KLFW memang menjadi acara tumpuan pada saban tahun. Dihadiri ramai selebriti tempatan bagi memberi sokongan kepada pereka fesyen tanah air, KLFW dilihat sebagai medan kepada selebriti untuk menggayakan fesyen tersendiri

| Live TV