Trending By: Salma Syahbuddin November 10, 2020 @ 1:52pm

Masih Ada Yang Degil! Wanita Ini Sanggup Sorok ‘Gelang Pink’ Sebab Nak Shopping

Seorang wanita berusia lingkungan 33 tahun dan memakai gelang tangan berwarna merah jambu dikesan mengunjungi sebuah pasar raya di Bandar Melaka, lapor Berita Harian.

Justeru itu, tindakan tidak bertanggungjawab wanita terbabit mencetuskan panik di kalangan orang ramai.

Jalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini

Wanita yang dipercayai menjalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini sanggup menyorokkan gelang yang dipakainya itu untuk mengelak status kesihatan beliau.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, wanita terbabit didapati melanggar arahan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kerana keluar membeli-belah bersama saudara lelakinya.

Disedari orang awam

Afzanizar turut memaklumkan, gerak-geri wanita terbabit dipercayai disedari oleh orang awam sebelum melaporkannya kepada pengawal keselamatan pasar raya terbabit.

“Pengawal keselamatan kemudian mengarahkan wanita itu keluar dari premis dan memintanya menunggu di hadapan pejabat pengawal keselamatan, sebelum menghubungi Balai Polis Batu Berendam”

” Sementara menunggu ketibaan polis, pengawal keselamatan itu menyoal siasat wanita terbabit dan mendapati dia pergi ke pasar raya berkenaan bersama seorang saudara lelaki,” katanya.

Setibanya polis di lokasi kejadian, wanita berkenaan bersama lelaki itu diarah pulang ke rumah untuk menyambung kuarantin sambil diiringi kereta peronda polis bagi memastikan mereka sampai ke rumah.

Tambahnya, siasatan mendapati wanita itu adalah Orang Di Bawah Pengawasan (PUS) dan tempoh kuarantin berakhir pada 12 November ini.

Bagaimanapun, tiada tangkapan dibuat dan wanita tersebut telah dimaklumkan untuk menyerah diri ke balai polis selepas tempoh kuarantin tamat serta menunjukkan keputusan ujian Covid-19 ke atasnya negatif.

Siasatan terhadap wanita itu juga dilakukan mengikut Seksyen 270 Kanun Keseksaan serta Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 26 Oct 2019

“Tolong Jangan Percaya,” Ada Pihak Cuba Fitnah Tunku Azizah

Dakwa Baginda Jalankan Program Matawang Digital

Trending Fri, 12 Apr 2019

Niat Nak Bergurau, Kecaman Pula Yang Dapat!

Hairul bergurau je tu, dia kan memang happy go lucky orangnya.

Trending Thu, 29 Oct 2020
Trending Thu, 26 Nov 2020
Trending Tue, 14 May 2019

Aliff Aziz Kantoi Lagi, Check In Hotel Bulan Puasa?

Betul ke Aliff Aziz ni? Haih, bulan ramadan pun nak check in hotel ke bang?

Trending Wed, 15 Apr 2020
Trending Wed, 28 Oct 2020
Trending Thu, 9 Aug 2018

Untungnya Wanita Ini Punya Suami Yang Ikhlas Memperisteri Dan Menjaganya

Keagungan cinta pasangan suami isteri ini bukan lakonan layar kaca televisyen namun benar-benar wujud.

Trending Tue, 17 Mar 2020

| Live TV