Trending By: Salma Syahbuddin November 10, 2020 @ 1:52pm

Masih Ada Yang Degil! Wanita Ini Sanggup Sorok ‘Gelang Pink’ Sebab Nak Shopping

Seorang wanita berusia lingkungan 33 tahun dan memakai gelang tangan berwarna merah jambu dikesan mengunjungi sebuah pasar raya di Bandar Melaka, lapor Berita Harian.

Justeru itu, tindakan tidak bertanggungjawab wanita terbabit mencetuskan panik di kalangan orang ramai.

Jalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini

Wanita yang dipercayai menjalani tempoh kuarantin sehingga Khamis ini sanggup menyorokkan gelang yang dipakainya itu untuk mengelak status kesihatan beliau.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, wanita terbabit didapati melanggar arahan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kerana keluar membeli-belah bersama saudara lelakinya.

Disedari orang awam

Afzanizar turut memaklumkan, gerak-geri wanita terbabit dipercayai disedari oleh orang awam sebelum melaporkannya kepada pengawal keselamatan pasar raya terbabit.

“Pengawal keselamatan kemudian mengarahkan wanita itu keluar dari premis dan memintanya menunggu di hadapan pejabat pengawal keselamatan, sebelum menghubungi Balai Polis Batu Berendam”

” Sementara menunggu ketibaan polis, pengawal keselamatan itu menyoal siasat wanita terbabit dan mendapati dia pergi ke pasar raya berkenaan bersama seorang saudara lelaki,” katanya.

Setibanya polis di lokasi kejadian, wanita berkenaan bersama lelaki itu diarah pulang ke rumah untuk menyambung kuarantin sambil diiringi kereta peronda polis bagi memastikan mereka sampai ke rumah.

Tambahnya, siasatan mendapati wanita itu adalah Orang Di Bawah Pengawasan (PUS) dan tempoh kuarantin berakhir pada 12 November ini.

Bagaimanapun, tiada tangkapan dibuat dan wanita tersebut telah dimaklumkan untuk menyerah diri ke balai polis selepas tempoh kuarantin tamat serta menunjukkan keputusan ujian Covid-19 ke atasnya negatif.

Siasatan terhadap wanita itu juga dilakukan mengikut Seksyen 270 Kanun Keseksaan serta Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 25 Nov 2022

Aeril Zafril Tak Boleh Melawat Nad Zainal Gara-Gara…

Sebab apa eh Aeril tak boleh melawat Nad?

Featured Sat, 3 Sep 2022
Featured Tue, 20 Feb 2024

Tular Video Berbusana Pengantin, Ziana Zain Dah Nikah? Ini Penjelasan Pengurus

Harap tiada lagi spekulasi yang timbul berkenaan perkahwinan Ziana Zain okay!🤧

Trending Sat, 19 Jun 2021
Trending Mon, 27 Nov 2017

美瞳扔了吧!黑科技20秒让黑眼睛变蓝眼睛

眼睛的颜色毕竟是由基因决定的,那我们炎黄子孙想要变成蓝眼睛只能通过佩戴美瞳,不过近日外媒曝出了一则国外的黑科技,可以让棕色眼睛20秒变成蓝色,这是怎么回事?

Events Sat, 22 Oct 2022

Terbawa Karakter Dalam Lakonan, Selalu Dianggap Garang… Sheila Rusly Ingin Jadi Diri Sendiri

Penerbit dan pelakon, Sheila Rusly sering diingati dengan karakter yang dilakonkan dalam setiap drama. Dianggap garang oleh warganet, Sheila umpama sudah lali dengan tohmahan dan kritikan yang dilemparkan terhadap dirinya. Menurut Sheila, disebabkan karakter garang […]

Featured Mon, 22 Nov 2021

Netizen Terhibur Dengan Gelagat Pekerja ‘Offshore’ Yang Terkejut Dengan Kehadiran Ular Di Pelantar Minyak

Bekerja di pelantar minyak mempunyai cabaran yang lebih berat, iaitu terdedah kepada kemalangan yang boleh membawa maut. Malah, keadaan di pelantar minyak itu sendiri terdedah kepada bahaya yang perlu dihadapi oleh pekerja pelantar setiap hari. […]

error: Content is protected !!