Trending By: SGMS Faida December 31, 2018 @ 3:08pm

Mayat Tiga Beradik Akibat Lemas Sudah Ditemui

Mayat dua daripada tiga beradik perempuan yang dikhuatiri lemas selepas dihanyutkan ombak besar di Pantai Sura Tengah ditemui pagi Isnin.

Mangsa, Nurain Sufia Zawawi, 8, ditemui terapung pada pukul 7.38 pagi tadi dalam lingkungan 5km dari lokasi kejadian manakala adiknya Nurain Sasabila, 6, dijumpai pada kira-kira pukul 9.40 pagi tadi, iaitu kira-kira 1km dari tempat kejadian.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Dungun Saifuddin Muhammad berkata gerakan mencari dan menyelamat (SAR) kakak mereka Nurain Fatma, 10, sedang giat dijalankan di kawasan lingkungan 10km dari lokasi kejadian.

Nurain Fatma ditemui kira-kira 11.10 pagi. 

” Operasi SAR di air pagi ini bermula pada kira-kira pukul 7 pagi dan diperluaskan ke kawasan 10km melibatkan 12 anggota dari Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM),” katanya.

Dalam kejadian pada pukul 6.40 petang Ahad, tiga beradik yang berasal dari Kelantan itu datang bercuti bersama ibu saudara mereka ke Dungun manakala ibu bapa mereka berada di kampung (Kelantan).

Ketiga-tiga mereka ditarik oleh ombak besar ketika bermain di tepi pantai. -Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 17 Jun 2021

“Sebagai Manusia Hidup Bermasyarakat, Kita Perlu…” – Loca B Tak Sabar Menanti Tarikh Temujanji Vaksin

Penyanyi rap, Loca B atau nama sebenarnya, Nabilah Hani Azali, 29, tak sabar menanti tarikh untuk temujanji vaksin Covid-19. Memberikan pandangan mengenai Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan yang sedang giat dijalankan, Loca sudah mendaftar namun masih […]

Trending Mon, 16 Jul 2018

Urgh Gatalnya! Ketahui Tentang Kutu Rambut

Jangkitan kutu kepala atau pediculosis terjadi apabila ditemui sekurang-kurangnya 10 ekor kutu hidup di atas kepala. Jangkitan boleh berlaku apabila rambut yang dijangkiti menyentuh rambut mangsa baru.

Trending Fri, 12 Jun 2020
Trending Sat, 9 Jun 2018

Epik! Lelaki Ini Bakal Berenang Dari Jepun ke Amerika Syarikat

Lecoeomte akan diiringi lapan anggota pasukan sokongan yang turut akan melakukan penyelidikan marin bagi meningkatkan kesedaran mengenai pencemaran laut dan plastik.

Trending Sat, 24 Nov 2018

Allahuakbar…Anak Yatim, Asnaf Hilang Tempat Tinggal Selepas Rumah Ini Dijilat Api

Seramai 13 penghuni yang berada di lokasi sudah menyelamatkan diri ketika pasukan bomba tiba dan api berjaya dikawal jam 1.46 tengah hari.

Trending Wed, 3 Mar 2021

Perjalanan Dari Kuala Lumpur, Selangor Ke Putrajaya Perlu Surat Kebenaran Polis

Jangan keliru gaissss, nanti tak pasal-pasal kena saman!

Trending Sat, 6 Jan 2018

Kanak-Kanak 9 Tahun Ditemui Mati DiPatuk Ular Tedung

Prapawee Prawat ditemui dalam keadaan tidak bernyawa oleh neneknya, Lung Chu

Trending Wed, 18 Mar 2020

COVID-19: Tom Hanks Dan Rita Wilson Keluar Hospital, Ini Nasihat Mereka Kepada Orang Ramai

SETELAH seminggu disahkan menghidapi Corona (Covid-19),  pasangan Tom Hanks dan Rita Wilson sudah dibenarkan keluar daripada hospital dan perlu manjalani kuarantin di rumah buat sementara waktu. Pasangan ini gemar mengemaskini keadaan diri mereka menerusi laman […]

Trending Thu, 11 Jun 2020

Semua Sekolah Rendah Akan Dibuka Hujung September Ini

Akan ada waktu persekolahan yang baru okay!

| Live TV