Trending By: Fatin Nurain April 13, 2022 @ 3:44pm

Peminat Puji Hasil Karya Filem Pendek Imran Bard

Pempengaruh media sosial, Imran Bard atau nama sebenarnya Muhammad Al Imran Badaruddin, 21, menerima pujian peminat selepas berkongsi sebuah tayangan filem pendek yang dihasilkannya sendiri.

Filem pendek yang berjudul ‘BERADIK’ itu ditayangkan menerusi akaun YouTube Imran pada Sabtu lalu.

Filem itu berkisahkan tentang seorang gadis bernama Amalina yang tabah menjalani kehidupan setelah pemergian ibunya.

Amalina mempunyai seorang abang yang setia menjadi pendengar dan penghibur hatinya iaitu Amy.

Menerusi perkongsian itu, kebanyakan peminat Imran memuji bakat yang diperolehinya untuk berkarya.

“You’re the best guys. Tak sangka dapat tengok short film yang sedih” macam ni lagi. Quality memang terbaiklah. Walaupun pendek tapi jalan cerita memang dapat sampai dengan sempurna.

“Memang menusuk hati para penonton. Malaysia memang memerlukan lebih ramai anak muda yang berbakat dan kreatif macam ni. Memang terrrbaik geng!,” komen seorang pengikutnya.

“Hanya orang yang tengok short filem ni dengan hati je akan faham jalan ceritanya. goodjob Imran, buat banyak lagi lepasni!,” kata seorang peminatnya.

Bukan itu sahaja, peminatnya menyifatkan filem pendek yang dihasilkan oleh Imran buat pertama kali ini amat menyentuh perasaan dan menyayat hati.

Selain itu, filem tersebut mendapat jumlah tontonan sebanyak 263,014 di YouTube.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 19 Apr 2021
Trending Mon, 28 Jun 2021
Trending Sun, 17 Dec 2017

Henti Tular Video Pembunuhan Itu Kata PDRM

Hentikan tilar video lelaki yang ditikam dan dilangar ketika bergelut dengan sekumpulan penjenayah di Jalan Sri Pelangi,

Trending Mon, 16 Nov 2020
Trending Thu, 21 Feb 2019
Featured Thu, 19 Aug 2021

PN Setuju Secara Bersyarat Namakan Ismail Sabri Sebagai Perdana Menteri

Perikatan Nasional (PN) sebulat suara bersetuju mencalonkan Ahli Parlimen Bera, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri yang baharu secara bersyarat. Menerusi kenyataan rasmi dikeluarkan oleh Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin sokongan itu […]

Trending Fri, 11 Jun 2021
Trending Sun, 22 Apr 2018

Merajuk Dengan Keluarga, Kanak-Kanak Bawa Diri Ke Bali Seorang Diri!

Emma berasa terkejut dan tidak boleh menjelaskan bagaimana perasaannya selepas mengetahui anaknya itu ke luar negara seorang diri dan menginap di Hotel All Season yang bertaraf empat bintang…Memang berani lah awak dik!

Featured Wed, 21 Jul 2021

Beri Kebenaran Kilang Beroperasi Jika 80 Peratus Pekerja Lengkap Dos Kedua

Kerajaan sedang mengkaji untuk memberi kelonggaran kepada syarikat atau kilang yang 80 peratus pekerjanya sudah melengkapkan dua dos suntikan vaksin untuk beroperasi semula. Menurut Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob,  perkara itu masih […]

| Live TV