Trending By: Nabihah March 27, 2024 @ 10:46am

Pesan Tanpa Was-Was Dengan bekal by foodpanda, JAKIM Sahkan Halal!

Dalam diam, rupa-rupanya masih ramai di kalangan rakyat Malaysia yang tertanya-tanya tentang servis bekal by foodpanda.

Banyak betul persoalan yang diutarakan tentang status bekal by foodpanda antaranya;

bekal by foodpanda tu, halal tak?

Semua restoran dalam tu, halal tak?

Penunggang dapat latihan pengendalian makanan halal tak?

Beg yang digunakan, halal tak?

Bukan apa, sebagai seorang muslim mencari makanan yang halal adalah satu kewajipan, ini termasuk sumber makanan, proses penyediaan dan penghantaran.

Oleh itu, min nak kongsi fakta menarik dan sahih mengenai bekal by foodpanda bagi menjawab segala persoalan korang.

1. Perkhidmatan bekal by foodpanda disahkan halal oleh JAKIM!

Telah menerima pengiktirafan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), bekal by foodpanda merupakan platform penghantaran makanan yang telah diperakui halal khusus di Malaysia.

Menjanjikan penghantaran standard yang disahkan halal dari restoran, ke rider hinggalah ke pintu korang, perkhidmatan ini diperkenalkan bagi menawarkan ketenangan fikiran kepada pelanggan terutamanya yang beragama Islam.

2. Ada prosedur pengendalian standard yang Perlu penunggang patuhi!

Selain itu, penunggang bekal by foodpanda perlu mematuhi prosedur pengendalian standard dimana mereka hanya dibenarkanmembawa dan menghantar makanan daripada restoran yang mempunyai sijil halal.

Mereka juga dikehendaki mematuhi keperluan kebersihan & keselamatan makanan yang telah ditetapkan termasuklah mengenakan pakaian seragam dan beg khas untuk makanan halal sahaja mengikut panduan yang disediakan.

Kalau korang nak tahu, penunggang bekal by foodpanda turut menerima latihan Asas Kesedaran dan Pematuhan Halal, Sertu dan juga Kawalan Keselamatan dan Kebersihan Makanan bagi memberikan perkhidmatan terbaik untuk korang.

Mudah je korang nak kenal penunggang bekal by foodpanda, mereka mengenakan pakaian seragam baju kuning-merah jambu dan membawa beg penunggang berwarna kuning terang di atas motosikal.

3. Halalan Toyyiban, jom pesan makanan dari bekal by foodpanda!

Memiliki lebih daripada 7000 pilihan restoran makanan halal, buat pesanan korang tanpa rasa was-was melalui bekal by foodpanda.

Masukkan kod promo-BEKAL untuk menikmati diskaun RM6 bagi pesanan yang berjumlah RM40 dan keatas.

* Tersedia untuk restoran halal sahaja
** Kod tersedia bermula dari jam 3 petang-11:59 malam.

Muat turun aplikasi foodpanda, klik pada bahagian penghantaran kemudian, tap pada banner bekal by foodpanda dan buat pesanan korang untuk mencari sumber makanan yang halalan toyyiban!

Layari aplikasi foodpanda dan dapatkan maklumat lanjut berkaitan perkhidmatan bekal by foodpanda.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 5 Dec 2021

“Harap Tak Terkucil” – 3 Lagu Layak Ke Separuh Akhir Muzik Muzik 36, Haqiem Rusli Bakal Buat Terbaik… Risau Dengan Kesihatan

Penyanyi popular, Haqiem Rusli gembira apabila tiga lagunya, Mimpi, Adlina Marie dan Lara berjaya melayakkan diri ke Separuh Akhir Muzik Muzik 36. Menurut Haqiem, dia akan memberikan persembahan terbaik biarpun harus membahagikan fokus terhadap dua […]

Hiburan Thu, 14 Dec 2023
Hiburan Fri, 28 Apr 2023
Trending Tue, 25 May 2021

Bantuan Khas RM 1,000 Buat 213 Penumpang LRT Terlibat Kemalangan

Semoga tiada kemalangan jiwa dilaporkan…

Featured Wed, 13 Mar 2024
Featured Fri, 2 Jul 2021

Rai Ulang Tahun Perkahwinan Ke -10, Mizz Nina Beri Ucapan Istimewa Buat Noh Hujan

Pasangan selebriti, Mizz Nina dan Noh Hujan menyambut ulang tahun perkahwinan mereka yang kini sudah memasuki usia 10 tahun. Dalam postingnya di Instagram, Mizz Nina meluahkan rasa tidak percaya sudah hampir 10 tahun berkongsi kehidupan […]