Trending By: Salma Syahbuddin July 2, 2021 @ 12:52pm

Rakyat Selangor Boleh Mohon Bantuan SISM40 Bermula Julai Ini

Menteri Besar Selangor Datuk Seri Amirudin Shari dalam satu kenyataan berkata, inisiatif pertama kali pihaknya menerusi Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) itu, akan dilaksanakan dengan kerjasama syarikat telekomunikasi bersepadu Telekom Malaysia (TM) melalui perkhidmatan Unifi.

Justeru itu, rakyat Selangor khususnya bagi golongan M40, kini boleh memohon Skim Internet Selangor khusus bagi golongan M40 (SISM40), yang merupakan salah satu inisiatif kerajaan Selangor menerusi Pakej Kita Selangor 2.0 bermula 1 Julai.

“Sebelum ini banyak inisiatif kerajaan negeri tertumpu kepada membantu golongan B40, namun kita juga sedar bahawa golongan M40 turut terkesan.

“Oleh itu kerajaan negeri telah bekerjasama dengan TM, bagi memperkenalkan SISM40 sebagai usaha membantu rakyat Selangor, khususnya dalam menghadapi norma baharu dalam era digital,” katanya.

Tambahnya lagi, melalui SISM40, setiap isi rumah berpeluang menikmati subsidi di antara RM10 hingga RM30 sebulan bagi tempoh setahun, dengan melanggan satu daripada lapan pakej yang ditawarkan di bawah Pakej Keluarga, Pakej Bujang dan Pakej Asas.

Untuk maklumat lanjut berkenaan syarat kelayakan dan proses pendaftaran SISM40 anda boleh melayari www.sism40.com.my ATAU menghubungi talian bantuan di 03-5030 4595/4596.

 

Sumber  : Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 9 Oct 2019
Trending Mon, 11 Oct 2021

Nafi Sudah Bernikah, Erra Fazira Bukan Isteri Kedua Faizal Azumu

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu menafikan khabar angin beliau telah berkahwin dengan primadona filem Melayu alaf baru, Erra Fazira. Enggan mengulas lanjut mengenai dakwaan tersebut, Faizal hanya mengesahkan khabar angin terbabit […]

Featured Tue, 16 Feb 2021
Trending Thu, 21 Jun 2018

Restaurant Goes Bankrupt After Running All-You-Can-Eat Promo

The customers really tried to eat all they could.

Featured Tue, 27 Apr 2021

Pelakon Dan Pelawak Lee Kwang Soo Tinggalkan Running Man Selepas 11 Tahun

Selebriti terkenal Korea, Lee Kwang Soo mengumumkan berita menyedihkan buat ramai peminat rancangan realiti, Running Man. Menerusi agensi Lee Kwang Soo, King Kong by Starship dalam satu kenyataan rasmi telah mengesahkan khabar angin bahawa bintangnya, […]

Trending Fri, 31 Jan 2020
Trending Sat, 5 Jun 2021
Trending Tue, 9 Jul 2019

“Sis Memang Idola”- Kenapa Gadis Ini Digelar Phoenix Malaysia?

Kecil-kecil cili padi tetapi di gelanggang ‘cili’ berbisa..

| Live TV