Trending By: Salma Syahbuddin July 2, 2021 @ 12:52pm

Rakyat Selangor Boleh Mohon Bantuan SISM40 Bermula Julai Ini

Menteri Besar Selangor Datuk Seri Amirudin Shari dalam satu kenyataan berkata, inisiatif pertama kali pihaknya menerusi Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) itu, akan dilaksanakan dengan kerjasama syarikat telekomunikasi bersepadu Telekom Malaysia (TM) melalui perkhidmatan Unifi.

Justeru itu, rakyat Selangor khususnya bagi golongan M40, kini boleh memohon Skim Internet Selangor khusus bagi golongan M40 (SISM40), yang merupakan salah satu inisiatif kerajaan Selangor menerusi Pakej Kita Selangor 2.0 bermula 1 Julai.

“Sebelum ini banyak inisiatif kerajaan negeri tertumpu kepada membantu golongan B40, namun kita juga sedar bahawa golongan M40 turut terkesan.

“Oleh itu kerajaan negeri telah bekerjasama dengan TM, bagi memperkenalkan SISM40 sebagai usaha membantu rakyat Selangor, khususnya dalam menghadapi norma baharu dalam era digital,” katanya.

Tambahnya lagi, melalui SISM40, setiap isi rumah berpeluang menikmati subsidi di antara RM10 hingga RM30 sebulan bagi tempoh setahun, dengan melanggan satu daripada lapan pakej yang ditawarkan di bawah Pakej Keluarga, Pakej Bujang dan Pakej Asas.

Untuk maklumat lanjut berkenaan syarat kelayakan dan proses pendaftaran SISM40 anda boleh melayari www.sism40.com.my ATAU menghubungi talian bantuan di 03-5030 4595/4596.

 

Sumber  : Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 2 Jul 2018

13 Menteri, 23 Timbalan Angkat Sumpah Di Istana Negara

Sejurus penerimaan surat cara pelantikan, Syed Saddiq melafazkan ikrar sumpah jawatan dan taat setia sebelum menandatangani dokumen rasmi pelantikan dengan disaksikan oleh Hakim Besar Sabah dan Sarawak Tan Sri Richard Malanjum mewakili Ketua Hakim Negara dan Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Dr Ali Hamsa.

Trending Tue, 10 Mar 2020

Percaya Kahwin Lambat Dilabel ‘Andartu’, Kini Pengacara Terkenal Ubah Persepsi Soal Jodoh

Jangan sebab obses nak kejar umur, kahwin terburu-buru dan meluru..

Featured Wed, 27 Oct 2021
Trending Tue, 30 Mar 2021

Nama Hangat Dek Percikan Kontroversi, Dai’ Syed Ambil Kesempatan?

Nama pendakwah selebriti, Dai’ Syed atau nama sebenarnya, Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful, 26, hangat dek percikan kontroversi. Biarpun melibatkan isu negatif, sedikit sebanyak perkara terbabit menaikkan serta mempopularkan nama Syed. Selepas melancarkan single

Hiburan Sun, 7 May 2023

Konsert Gala Seri Puteri Simfonik Winds Bakal Tampilkan Anuar Zain

Wah siap ada Anuar Zain buat persembahan lah

Featured Wed, 6 Apr 2022

Pengurus Tangmo Nida, Gatick Mengaku Beri Keterangan Palsu

Tapi memang ramai yang mendakwa Gatick ni dalang disebalik kejadian

Trending Mon, 9 Jul 2018

Panas! Syed Saddiq Jawab Isu Setiausaha Akhbar KBS

Laman web rasmi KBS mungkin disabotaj pihak tidak bertanggungjawab. Saya telah memaklumkan perkara berkenaan kepada Ketua Setiausaha KBS, Datuk Lokman Hakim Ali, untuk tindakan susulan.

| Live TV

error: Content is protected !!