Trending By: Padin February 16, 2022 @ 6:16pm

Rasa Macam Kena Scam… Pengantin Spend RM7,000 Nak Kek Kahwin Batu Swarovski, Akhirnya Dapat Manik Biasa

Usahawan selebriti, Iddin Syah meluahkan kekecewaan apabila kek majlis resepsi perkahwinan bernilai RM7,000 yang ditempah berbeza daripada apa yang dijangka.

Menurut Iddin yang merupakan pengasas produk kecantikan ESW, permintaannya untuk melihat kek perkahwinan dihiasi batu Swarovski musnah apabila kek yang tiba hanya menggunakan manik biasa.

Iddin meluahkan kekecewaan menerusi sebuah hantaran terbaharu di laman Instagram miliknya.

Iddin yang mengadakan majlis resepsi perkahwinan dengan isterinya, Farah Sueriza pada Sabtu lalu turut memuat naik foto kek terbabit.

“Majlis perkahwinan bukan selalu kita buat, jadi saya memang impikan kek berhiaskan batu Swarovski.

“Saya memang tidak pernah berkira dengan harga sebab semuanya saya lakukan untuk isteri yang selama ini bersama dengan saya.

“Kek yang saya dapat untuk majlis pada malam itu memang tidak seperti yang digambarkan. Kualiti sangat teruk, saiz juga kecil. Sepatutnya kek itu berharga RM7,000 tapi hasilnya macam RM70 saja.

“Kek real yang boleh dimakan sangat kecil daripada kek S**ret R**. Sangatlah tidak berbaloi. Yang lain hanya foam sahaja semata-mata, walaupun diminta dua tingkat kek real dan yang lain adalah dummy atau palsu.

“Design yang dihantar tidak seperti mana yang saya impikan dan hanya menggunakan sticker sahaja seperti kek yang sangat murah. Dijanjikan adalah batu Swarovski tetapi yang dapat hanyalah manik,” tulisnya.

Iddin juga menegaskan dia tidak mempunyai niat untuk menjatuhkan mana-mana pihak tetapi dia mahu orang ramai lebih berwaspada.

“Anda semua boleh menilai sendiri daripada gambar ini. Niat saya bukan nak jatuhkan mana-mana pihak tetapi saya tidak mahu perkara ini terjadi kepada orang lain dan supaya lebih berhati-hati ketika memilih vendor.

“Pada majlis yang penuh dengan kegembiraan dan malam bersejarah itu, semestinya saya inginkan yang terbaik buat isteri kesayangan Farah serta tetamu yang hadir.

“Walaupun nampak saya tersenyum sebenarnya malam itu saya sedikit kecewa dengan kek perkahwinan kami,” tulisnya lagi.

Di ruangan komen, rata-rata pengikut memohon agar Iddin bersabar dan turut menjadikan perkongsiannya sebagai pengajaran.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 26 Jan 2021

PKP Tidak Akan Disambung Kecuali…

Stay Safe! #KitaJagaKita

Featured Fri, 5 Nov 2021

Dendam Penunggu Bawa Mesej Tentang Anti-Buli

Dendam Penunggu merupakan filem original pertama dibawah tonton CINEMA mengisahkan tentang lima orang pelajar baharu di Kolej Kebangsaan Malaya yang menemukan rahsia-rahsia gelap yang menghantui sekolah mereka. Pada masa yang sama, pelajar-pelajar ini juga menghadapi […]

Trending Sun, 28 Oct 2018

Isteri Mati Dipercayai Ditetak Suami

Tragedi Di Dapur Rumah, Isteri Mati Dipercayai Ditetak Suami

Hiburan Tue, 21 Sep 2021

“Mohon Tak Payah Datang Malaysia Lagi” – Selamat Berhijrah Ke Bali Bersama Keluarga, Nourul Depp Jadi Mangsa Buli Siber Netizen

Berhijrah ke Bali, Indonesia bersama keluarga, penyanyi Nourul Depp menjadi mangsa buli siber oleh netizen yang tidak bertanggungjawab. Mendedahkan perkara terbabit di salah satu hantaran Instagram miliknya, Nourul kesal dengan sikap segelintir wargamaya yang keterlaluan. […]

Featured Mon, 3 Oct 2022

Gandingan Mantap Dengan Naim Daniel Dalam Lagu ‘Mungkin Ini Adalah Lagu Yang Paling Sedih Pernah Ku Buat’ Tonjolkan Tone Vokal Sebenar Dolla

Siapa dah dengar lagu baru Naim Daniel x Dolla? Sesekali dengar lagu Ballad dari Dolla best kann 🤩