Trending By: Salma Syahbuddin August 13, 2021 @ 4:44pm

Fedtri Yahya Raih Anugerah Tokoh Khas Ma’al Hijrah 2021

Siapa sangka Pengacara, Penulis lirik dan Penerbit Kanan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Ahmad Fedtri Yahya merupakan penerima Anugerah Tokoh Khas kategori Pendakwah Kreatif Ma’al Hijrah 1443H/2021M.

Menurutnya, kejayaan ini  adalah atas hasil kerjasama pasukan yang hebat di Media Prima dalam menghasilkan karya indah seperti Jejak Rasul dan juga pasukan hebat dalam menghasilkan lagu- lagu berjiwa besar.

Ya Allah terkejut sangat dan pada masa sama bersyukur atas penghargaan ini. Kejayaan ini sebenarnya atas kerjasama pasukan yang hebat di Media Prima dalam menghasilkan karya indah seperti Jejak Rasul. Juga buat pasukan hebat dalam menghasilkan lagu- lagu berjiwa besar”

“Tidak lupa pasukan yang berjuang untuk menghasilkan buku-buku bermakna. Biar kecil tetapi istiqamah insya-Allah. Terima kasih rakan sekerja, sahabat- sahabat sejati dan penyokong yang sentiasa memberi kata semangat. Istimewa buat keluarga, isteri dan anak-anak tercinta yang sentiasa menjadi sumber kekuatan dan inspirasi.” katanya.

Anugerah yang diterima Ahmad Fedtri ini adalah bagi mengiktiraf sumbangan beliau yang aktif dalam menyampaikan mesej berunsur dakwah di media sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter.

Ia termasuklah, sumbangan beliau dalam  berkongsi ilmu ketika menjadi pengacara Malaysia Hari Ini (MHI), Jejak Rasul, Madrasah, Dari Masjid Ke Masjid, Sahabat Backpackers, Sebalik Malam dan Soal Rakyat. Malah, beliau juga pernah dilantik sebagai duta pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Syria.

“Ilmu perlu dikongsi kepada semua dan saya akan terus untuk berkongsikan pengalaman dan mesej yang dapat membimbing kita menjadi insan yang lebih baik.

Ilmu ini meluas. Saya pula suka berkarya dan segala ungkapan yang ingin disampaikan akan dikongsi menerusi buku mahupun lirik lagu yang lebih mudah untuk difahami dan diingati semua,” jelasnya.

Terdahulu, program Ma’al Hijrah yang bertemakan Manhaj Rabbani Ummah Berkualiti anjuran Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) ini turut menobatkan beberapa anugerah lain kepada tokoh yang terpilih termasuklah, kepada saudara Roslee Bin Ali iaitu penggali kubur di tanah perkuburan Raudhatul Sakinah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 3 Sep 2019

Kesiannya Banduan Dalam Kesakitan Dibiar Bersalin Sendirian

Staf Penjara Didakwa Hanya Tinjau Dari Luar Sel , Kenapa Kejamnya!!

Trending Fri, 18 Oct 2019

Tahniah! Ini Pemenang Cabaran Ketahanan Ultra Kuasa Bateri Jam Tangan HUAWEI GT 2

Lebih style dan urban, dapatkan Huawei Watch GT 2 sekarang!

Featured Tue, 21 Sep 2021
Trending Tue, 4 Sep 2018

Teh Tarik Condoms Exist?!

That’s a new way of consuming teh tarik.

Trending Fri, 20 Aug 2021

Remy Ishak Bakal Tamatkan Zaman Bujang Sabtu Ini

Kalau dah jodoh tak kemana…♥

Featured Fri, 6 Mar 2020
Featured Fri, 30 Jul 2021

11 Kes Positif COVID-19 Di Parlimen Semalam

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesahkan sebanyak 11 kes positif Covid-19 telah dikesan hasil pemeriksaan ke atas 1,183 individu yang hadir di Parlimen sepanjang tempoh Sidang Mesyuarat Khas Parlimen semalam. Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. […]

Trending Wed, 16 Jun 2021
Trending Tue, 11 Feb 2020

| Live TV