Trending By: Salma Syahbuddin August 13, 2021 @ 4:44pm

Fedtri Yahya Raih Anugerah Tokoh Khas Ma’al Hijrah 2021

Siapa sangka Pengacara, Penulis lirik dan Penerbit Kanan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Ahmad Fedtri Yahya merupakan penerima Anugerah Tokoh Khas kategori Pendakwah Kreatif Ma’al Hijrah 1443H/2021M.

Menurutnya, kejayaan ini  adalah atas hasil kerjasama pasukan yang hebat di Media Prima dalam menghasilkan karya indah seperti Jejak Rasul dan juga pasukan hebat dalam menghasilkan lagu- lagu berjiwa besar.

Ya Allah terkejut sangat dan pada masa sama bersyukur atas penghargaan ini. Kejayaan ini sebenarnya atas kerjasama pasukan yang hebat di Media Prima dalam menghasilkan karya indah seperti Jejak Rasul. Juga buat pasukan hebat dalam menghasilkan lagu- lagu berjiwa besar”

“Tidak lupa pasukan yang berjuang untuk menghasilkan buku-buku bermakna. Biar kecil tetapi istiqamah insya-Allah. Terima kasih rakan sekerja, sahabat- sahabat sejati dan penyokong yang sentiasa memberi kata semangat. Istimewa buat keluarga, isteri dan anak-anak tercinta yang sentiasa menjadi sumber kekuatan dan inspirasi.” katanya.

Anugerah yang diterima Ahmad Fedtri ini adalah bagi mengiktiraf sumbangan beliau yang aktif dalam menyampaikan mesej berunsur dakwah di media sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter.

Ia termasuklah, sumbangan beliau dalam  berkongsi ilmu ketika menjadi pengacara Malaysia Hari Ini (MHI), Jejak Rasul, Madrasah, Dari Masjid Ke Masjid, Sahabat Backpackers, Sebalik Malam dan Soal Rakyat. Malah, beliau juga pernah dilantik sebagai duta pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Syria.

“Ilmu perlu dikongsi kepada semua dan saya akan terus untuk berkongsikan pengalaman dan mesej yang dapat membimbing kita menjadi insan yang lebih baik.

Ilmu ini meluas. Saya pula suka berkarya dan segala ungkapan yang ingin disampaikan akan dikongsi menerusi buku mahupun lirik lagu yang lebih mudah untuk difahami dan diingati semua,” jelasnya.

Terdahulu, program Ma’al Hijrah yang bertemakan Manhaj Rabbani Ummah Berkualiti anjuran Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) ini turut menobatkan beberapa anugerah lain kepada tokoh yang terpilih termasuklah, kepada saudara Roslee Bin Ali iaitu penggali kubur di tanah perkuburan Raudhatul Sakinah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 19 Aug 2022
Acara Wed, 8 Feb 2023
Acara Wed, 7 Dec 2022

Enam Kategori Untuk Undian Anugerah Drama Sangat 2023 Kini Bermula! 

Anugerah Drama Sangat 2023 kini kembali! Jangan lepaskan peluang undi drama-drama terbaik pilihan hati korang ❤️

Drama Wed, 25 Jan 2023

[VIDEO] Tak Tahu Melur Untuk Firdaus Ada Musim Ke-2, Peminat Teruja Nak Lihat Kemesraan Anna Jobling & Meerqeen!

Alahai comel je pasangan Meerna ni buat Tiktok pakai baju tidur. Apa2 pun, tak sabar lah nak tunggu Melur Untuk Firdaus 2!

Featured Fri, 23 Sep 2022

Portal Berita Sosial Bahasa Cina, Tantannews Kini Bersama REV Media Group!

Wahh menarik ni! Kalau korang tahu bahasa Cina, macam-macam berita boleh dapat dari Tantannews tau 🤓

Featured Sat, 7 Jan 2023

Tampil Beri Respons Mengenai Isu Penyondol, Intan Saleh ‘Backup’ Puteri Sarah – “Sakitnya, Ya Allah.. I Tengah Menggigil Ni Geram”

Umum mengetahui, pendedahan Syamsul Yusof yang selamat bernikah dengan Ira Kazar telah menerima pelbagai respons orang ramai. Antaranya adalah usahawan dan personaliti media sosial, Intan Saleh yang meluahkan rasa geram menerusi beberapa hantaran di Instagram

| Live TV