Trending By: Attiqah Mohd March 5, 2020 @ 1:33pm

Relationship Goals Ke Jannah! Tular Foto YDPA Dan Tunku Permaisuri Agong Mengaji Bersama Buat Netizen Cemburu

Memang relationship goals sangat!

Hubungan mesra antara YDPA Agong dan Permaisuri Agong seringkali menjadi topik perbualan rakyat jelata. Kemesraan dan telatah spontan mereka berdua sentiasa menjadi perhatian lebih-lebih lagi ketika mereka muncul di khalayak umum.

Dikenali sebagai raja berjiwa rakyat dan dikagumi kerana sifat keperibadian mereka yang merendah diri maka tak hairanlah jika pasangan ini dilabelkan sebagai “relationship goals” oleh netizen. Tidak kenal usia, tidak mengira waktu keletah pasangan romantis ini membuatkan ramai yang cemburu dengan kemesraan dan keakraban mereka. 

Terbaru, sebuah foto tular di laman sosial menunjukkan pasangan diraja ini sedang minum teh atau “mengeteh” bersama setelah selasai kelas mengaji. 

Malah pemilik akaun itu turut mengagumi sikap kedua-dua pasangan ini yang gigih mencari bekalan ilmu akhirat bersama-sama. Secara tidak langsung, Tuanku dan Permaisuri menjadi contoh teladan buat rakyat. 

             ” Nak jadi macam Tunku dan Permaisuri Agong, romantik dan sweet”

Rata-rata netizen turut meninggalkan komen di laman Twitter tersebut. Malah, tak kurang juga yang mengimpikan untuk membina rumah tangga bersama-sama dan mencari si “zauj” dan “zaujah” yang bukan sahaja boleh memimpin malah berusaha untuk mencari ilmu akhirat. 

Semoga kita semua dikurniakan pasangan yang boleh memimpin kita ke arah kebaikan dan saling mengingatkan kepada akhirat. Yang penting, relationship goals, road to Jannah!

Kredit: Twitter

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 18 Apr 2018

Top5素颜也很正的日本女星「国民老婆」新垣结衣只排第2

日本化妆品公司近日做了一项调查,列出了网友认为「素颜也很正的女星排名」,其中「国民老婆」新垣结衣竟然只能屈居第二,到底第一名是拥有怎样的盛世美颜呢?

Cahaya Mata Thu, 29 Dec 2022

Luangkan Masa Bersama Keluarga, Elyana Ajar Anak Naik Public Transport

Penyanyi Elyana dan suami, Khairul Anuar Husin membawa anak-anak mereka, Cinta Sumayah dan Cahaya Ramadhani bersiar-siar di sekitar Kuala lumpur dengan menaiki pengangkutan awam perkhidmatan transit aliran ringan (LRT).   View this post on Instagram

Trending Tue, 10 Mar 2020
Featured Fri, 16 Dec 2022

[VIDEO] Neelofa Kongsi Tips Mata Segar Untuk Bangun Solat Tahajjud

Haa siapa yang liat nak buka mata tu boleh try tips ni

Featured Thu, 3 Nov 2022

“Sold Out Within 24 Hours!” – Ticket Konsert Lah Ahmad Bagai Pisang Goreng Panas

Tiket konsert 25 Years Lah Ahmad Live In Concert yang akan diadakan di Stage 1 Theatre, PJPAC 1 Utama, Petaling Jaya pada 28 Januari habis dijual dalam tempoh kurang 24 jam. Berita gembira itu dikongsikan

Featured Fri, 15 Oct 2021

‘Real Life’ Squid Game di Abu Dhabi… Biar Betul?

Siapa sahaja yang tidak tahu dengan drama bersiri popular Squid Game yang berasal dari Korea Selatan. Cerita yang menayangkan tentang cabaran-cabaran yang boleh membawa kepada kematian ini telah menarik lebih dari 100 juta penonton. Kini,

Trending Wed, 20 Apr 2022

Lakukan Amang Seksual Fizikal Ke Anak Rakan, Penceramah Bebas Ditahan

Penceramah bebas melakukan amang seksual fizikal ke anak rakannya ditahan.

Trending Fri, 26 Oct 2018

Mabuk Punya Pasal, Lelaki Ini Tergamak Merogol Nenek Umur 100 Tahun

Biswas turut mengaku kepada pemberita bahawa dia berada di bawah pengaruh alkohol dan tidak sedar dengan tindakannya itu.

| Live TV