Trending By: Yanie Baharom December 15, 2018 @ 9:00am

Selamat Tinggal Zaman Bujang, Kaka Azraff Kini Isteri Orang!

Selamat pengantin baru Kaka! Alhamdulillah dengan hanya sekali lafaz penyanyi dan pelakon Kaka Azraff, selamat bergelar isteri kepada jejaka pilihan hatinya Adam Azriff, 25, kira-kira jam 9.53 malam tadi.
 
Bertemakan Melayu Klasik, majlis pernikahan itu diadakan secara tertutup di kediaman jurusolek terkenal, Saidatul Nisa, juga merupakan ibu saudara kepada penyanyi itu. Malah hanya dihadiri keluarga serta sahabat-handai terdekat.
 
Kaka ditemani ibunya, Redida Aziz, diwalikan oleh bapa saudaranya Nor Izam Aminuddin dan dinikahkan oleh Jurunikah Rujuk dan Cerai Klang, Ustaz Azmi Selamat dengan mas kahwin RM300. 
 

Foto: Shahril Omaq

 
Mempelai perempuan menyediakan sebanyak 7 dulang hantaran manakala dibalas lima oleh pihak lelaki. Bagaimanapun jumlah wang hantaran tidak dinyatakan.
 
Kaka ketika ditemui, meluahkan rasa syukur kerana majlis berjalan dengan lancar sekaligus mengakui sudah bersedia untuk memikul tanggungjawab seorang isteri.
 

Foto: Shahril Omaq

 
“InsyaAllah saya sudah bersedia dan berharap dapat memikul tanggungjawab baru ini dengan baik.
 
“Adam adalah sahabat saya, namun beberapa bulan kebelakangan ini persahabatan bertukar menjadi hubungan istimewa. Di antara kami punya keserasian.
 
“Selain itu, Adam seorang lelaki yang ikhlas menerima diri saya seadanya,” katanya anggun dalam persalinan serba putih rekaan Tangsi Tujuh dan dirias cantik oleh jurusolek, Emmy Agung.
 
Mengambil keputusan bernikah kurang sebulan dari tempoh merisik yang diadakan pada 27 November lalu, pasangan ini enggan melengahkan perkara yang baik.
 

Foto: Shahril Omaq

 
Dalam temubual ringkas bersama Adam, dia menyukai Kaka kerana sikap terbuka, gila-gila juga kesederhanaan penyanyi yang cukup hit dengan lagu Bukan Hal Aku dan Sibuk itu. Selain mengagumi Kaka yang disifatkan sebagai seorang yang berdikari.
 
“Sama seperti saya, Kaka juga menerima diri saya seadanya. Dia bukan saja kekasih tetapi juga sahabat.
 
“InsyaAllah, saya akan terus menyokong karier seni Kaka dan tidak akan menghalangnya kerana saya percaya Kaka pandai jaga diri,” katanya.
 
Belum menetapkan destinasi berbulan madu, pasangan ini ingin memberi fokus terlebih dahulu pada majlis resepsi mereka yang akan diadakan pada 22 Disember ini, membabitkan tetamu terdiri daripada keluarga, peminat, rakan artis dan pengamal media.

 Sumber video: Harian Metro
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 27 Feb 2019
Trending Mon, 29 Apr 2019

Di Mana ‘Salvator Mundi’? Misteri Kehilangan Potret Lukisan Paling Mahal Di Dunia

Di mana dan siapa sebenarnya pemilik potret lukisan termahal di dunia bernilai 450 juta?

Trending Sat, 5 Oct 2019

Paus Beluga Otak Bergeliga, ‘Pulangkan’ GoPro Terjatuh

Paus Beluga Otak Bergeliga, Dirakam ‘Pulangkan’ GoPro Terjatuh Dalam Air Kepada Pengkayak

Trending Sat, 10 Mar 2018

Berita Palsu Lebih Mendapat Perhatian Di Twitter

Fenomena penyebaran berita palsu semakin berleluasa sejak kebelakangan ini. Ketika platform berita berginjak ke ruang digital, kredibiliti sesebuah berita yang dilaporkan boleh diragui kesahihannya.

Trending Tue, 6 Mar 2018

Rent a Korean Oppa as Your Tour Guide For an Unforgettable Trip!

Planning for a trip to Korea but in need of a tour guide to bring you around? Rent a Korean Oppa and tour all the beautiful places in Korea with him.

Trending Wed, 24 Jun 2020
Trending Sat, 26 May 2018

Jenazah Nur Alya Selamat Dikebumi

Bapa Allahyarham, Hairi Jamil, 45, dilihat sugul dan menahan sebak ketika melihat jenazah anak sulungnya diturunkan ke dalam liang lahad.

Trending Thu, 2 Apr 2020

Vivy Yusof Tampil Berikan Penjelasan, Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang Kepada Netizen ‘Kaki’ Fitnah

So, berhati-hati sebelum ‘sembur’ orang dengan kontroversi okay

| Live TV