Trending By: Maya Basir June 12, 2022 @ 5:20pm

Dapat Bekalan Dari Bekas Suami, Wanita Ambil Dadah Kerana Obses Nak Kurus

Seorang wanita bernama Nora (bukan nama sebenar) sanggup mengambil dadah kerana terlalu obses untuk kurus, sehingga berat badannya mencecah 38 kilogram (kg).

Dia mula mengambil dadah sejak lapan tahun lalu hanya disebabkan mahu kelihatan ramping dan langsing seperti rakan sekerjanya yang lain.

Nora, 36, yang pada awalnya mempunyai berat badan lebih 80kg memberitahu niat asalnya adalah untuk menggunakan dadah sehingga mencapai badan ideal yang diingini namun dirinya tanpa sedar terus bergantung dengan bahan terlarang itu.

“Sebelum ini, selepas saya melahirkan anak, saya tidak pernah mengalami apa-apa masalah berat badan. Paling berat pun dalam lebih 50kg.

“Saya pernah cuba untuk berdiet namun usaha itu hanya sia-sia. Tambahan pula, saya sentiasa dikelilingi rakan sekerja yang gemar berpakaian cantik selain memiliki badan langsing,” katanya.

Keadaan bertambah buruk apabila bekas suaminya juga adalah seorang penagih dadah, dimana ia memudahkan lagi Nora untuk mendapatkan bekalan.

Nora yang kini berada di Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (Puspen), Dengkil sejak 15 bulan lepas mahu semua gadis mengambil iktibar daripada pengalamannya itu.

“Saya benar-benar menyesal. Saya bukan sahaja hilang kerja bahkan hidup saya juga menjadi kucar-kacir. Saya menyesal kerana tidak sempat melihat anak-anak membesar di depan mata,” ujarnya.

Namun begitu, Nora bersyukur apabila ahli keluarga termasuk dua anak perempuannya yang kini berusia 17 dan 18 tahun masih dapat menerimanya dengan hati terbuka.

Sumber/foto: Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 28 Mar 2019

Tiga Tahun Makin Wow Di CJ WOW SHOP!

Jangan lepaskan peluang korang untuk dapatkan mata ganjaran yang semestinya WOW! hanya di CJ WOW SHOP!

Trending Sat, 2 Mar 2019

Cuaca Panas Dianggar Meningkat Lagi, Orang Ramai Perlu Waspada

fenomena El Nino yang dijangka berlaku pada Mei nanti agak lemah dan tidak memberi impak yang signifikan kepada cuaca di negara ketika ini.

Hiburan Fri, 15 Mar 2019
Trending Mon, 26 Oct 2020
Events Mon, 23 Mar 2020
error: Content is protected !!