Trending By: Salma Syahbuddin October 5, 2021 @ 5:00pm

Pemberian Baucar Pelancongan Bernilai RM1.5 Juta Bermula Oktober

Bagi memacu kembali sektor pelancongan selepas peralihan ke Fasa 2, Pelan Pemulihan Negara (PPN) pada 24 September lalu. Kerajaan Negeri Johor menawarkan pemberian baucar bernilai RM1.5 juta kepada pelancong domestik.
Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad berkata, baucar terlibat ditawarkan dalam bentuk potongan harga bagi produk-produk tertentu melibatkan pelancongan di negeri itu.
Katanya, pelancong akan memperolehi baucar berkenaan melalui aplikasi Johor Tourism Interchange (JTI) bermula 10 Oktober ini.
“Apa yang lebih penting ialah kesiapsiagaan Johor Tourism dalam menggalakkan pelancongan domestik. Tahun 2022 nanti kita yakin dapat menggalakkan lagi program seperti pulau-pulau, produk-produk baru,” katanya.
Portal digital pelancongan JTI yang dibangunkan ini sekaligus dapat dimanfaatkan 1,000 pengusaha pelancongan di negeri tersebut.
Sumber: Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 9 Mar 2020

[VIRAL] “Adik Tak Marah ke?,”- Abang Syed Saddiq Rasmi Sertai UMNO

BEKAS Menteri Belia  Dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menerima kejutan apabila abangnya iaitu Syed Abdullah Syed Abdul Rahman secara rasmi menyertai Umno.  Perkara ini diumumkan sendiri oleh Syed Abdullah menerusi laman Instagram peribadinya […]

Trending Thu, 21 Feb 2019
Hiburan Thu, 5 Dec 2019

“Saya Masih Belum Dapat…” – Azrel Ismail

Apa yang Azrel nak tapi belum dapat ni?

Hiburan Thu, 29 Mar 2018

Kucing Jadi Petanda, Suami Curang Rupanya!

Anna Rudenok mula mengesyaki suaminya, Dmitry, 27, mula curang setelah menyedari suaminya itu tidak henti-henti meletakkan tanda ‘like’ pada gambar yang dimuat naik pelajar berkenaan di media sosial.

Trending Wed, 28 Aug 2019
FESYEN Wed, 8 May 2019

Jom Shopping Raya! Adira Suhaimi Tampil Dengan Koleksi Tudung Adira X Hermanas

Koleksi ini boleh didapati dengan harga RM69 sehelai. Murahnya!

Hiburan Mon, 26 Feb 2018

Panas! Akhirnya Fathia Latiff Berubah

Isu viral yang melibatkan beliau menjadi perhatian ramai menerusi Bigo Live, isu membuka hijab dan datang lambat ke lokasi penggambaran dijadikan satu rujukan agar dirinya itu tidak mengulangi kesilapan yang sama

LIFESTYLE Fri, 5 Jan 2018

ASIAN PEOPLE TAKE OVER WORLD’S TOP 100 BEST LOOKING FACES OF 2017 LIST

The definition of ‘beauty’ in the world had shun Asians aside for a very long time. Now, however, it seems like Asians are definitely being noticed. Check out the full list of ‘Top 100 Most Beautiful/Handsome Faces of 2017’ here.

Trending Tue, 28 May 2019

胖不是你的错!肥胖还有等「坏基因」也会遗传

健康的身体人人都希望有,但您知道吗?高度近视、喝水就会胖、明明体重正常却有高血脂、恼人的过敏等症状,都很有可能是父母遗传给您的!

| Live TV