Trending By: Maya Basir June 13, 2022 @ 4:07pm

“Saya Berdosa Urusan Saya Dengan Allah…” – Isteri Caprice Anggap Komen Negatif Seperti ‘Free Marketing’

Isteri kepada penyanyi rap Caprice, Farra Inalis menyifatkan kata-kata negatif dan cacian netizen merupakan salah satu ‘free marketing’ dalam meningkatkan jualan perniagaannya.

Menerusi perkongsian Farra di Instagram, dia menerima satu mesej daripada pengikutnya yang bertanyakan cara bagaimana dia mengendalikan komen-komen negatif dengan tenang.

Farra menjawab dia tidak dapat memuaskan hati manusia dan daripada kata-kata negatif itu juga dapat membantu dalam perniagaan.

“Nak puaskan hati manusia? Sampai kiamat pun memang tak mampu.

“Kenapa Elis nak melenting kalau orang caci maki atau nak komen bukan-bukan sedangkan mereka sedang memberi faedah dekat saya tanpa mereka sedar.

“Viral, buatkan saya lagi tambah pengikut dan lonjakkan jualan saya. UNTUNG ‘FREE MARKETING’.

“Bukan saya minta, mereka sendiri yang sukarela nak tolong,” tulis Farra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Farra InaLis (@farra_inalis)

Menurutnya, netizen yang sanggup memberikan komen negatif kepada dirinya dianggap manusia yang ada penyakit hati.

Tambah Farra, isu dia tidak bertudung adalah urusannya dengan Tuhan dan netizen tidak berhak untuk menghukum.

“Walaupun saya ‘free hair’, tak bermakna saya jahat. Saya berdosa urusan saya dengan Allah, saya boleh minta maaf dan bertaubat bila tiba masanya.

“Saya dengan suami itu urusan antara kami, tak perlu nak tolong ingatkan saya “kesian suami tanggung dosa”. Hello, dia tahu dengan siapa dia berkahwin.

“Kalian sesama manusia tak berhak nak menghukum, pilihan masing-masing,” tulisnya.

Farra menganggap netizen yang digelar makcik dan pakcik bawang sebagai mereka yang inginkan perhatian dan populariti.

“Pada saya, semua komen-komen negatif itu saya anggap mungkin Makcik atau pakcik bawang perlu perhatian atau nak tumpang glamor dekat komen.

“Biarkan lah, kesian hidup sunyi sangat tiada benda seronok kan? Mungkin fitnah/hina orang boleh buat dia (netizen) rasa bahagia.

Di ruangan komen, rata-rata pengikutnya memberi sokongan dan kata-kata semangat supaya tidak mempedulikan komen negatif serta jadi dirinya sendiri.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 May 2019

Hafiz Hamidun ‘Sihat’ Sebab Dah Jumpa Pengganti?

Akui Hafiz, dia kini dalam proses memilih. Wow siapa agaknya wanita bertuah tu?

Featured Sun, 17 Oct 2021

Teruja Dapat Kek Birthday Dari Jiran, Reaksi Budak Lelaki Ini Buat Netizen Sebak

Bak kata pepatah, jiran sepakat membawa berkat. Jiran adalah orang yang tinggal di sekeliling rumah kita dan penting dalam kehidupan kita. Terbaharu, seorang pengguna TikTok yang bernama @imanfauzi97 telah memuat naik sebuah video di aplikasi […]

Featured Wed, 29 Dec 2021

Rider Pelik Pelanggan Tak Suruh Naik Hantar Makanan, Rupanya Ambil Makanan Pakai Baldi!

Dengan penularan wabak COVID-19 yang semakin meruncing di negara ini, cara terbaik ialah rakyat bertindak bijak dengan mendisiplinkan diri bagi mematuhi arahan Prosedur Operasi Standard (SOP). Begitu juga dengan situasi seorang pelanggan yang memesan makanan […]

Events Wed, 4 Apr 2018

Follow Malaysia’s Icon of Controversy Nur Sajat in Her Daily Life

Celebrities have just as much troubles as any of us. Check out Nur Sajat’s life here.

Trending Fri, 24 Apr 2020
Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Little Miss Khan Mohon Maaf!

Menurut Amira sendiri beliau memohon maaf menerusi akaun instagram nya berhubung rakaman video tersebut. Menurut Amira, apa yang diucapkan nya itu sama sekali tidak disengajakan. Dan, baginya bukan niat untuk mencetuskan kemarahan mana-mana pihak