Featured By: Attiqah Mohd May 23, 2021 @ 9:21pm

‘Tak Kemaruk Soal Cinta, Tak Gelabah Fikir Jodoh, Heliza Helmi Layak Dijadikan Ikon Wanita Muslimah’

Penyanyi dan aktivis Heliza Helmi tidak asing lagi dalam  memperjuangkan misi kemanusiaan. Walaupun jarang muncul di kaca televisyen dnamun beliau masih aktif dalam pelbagai misi kemanusiaan dalam menghulurkan bantuan buat rakyar di Syria dan Palestin.

Sejak dari usia muda lagi semangat jihad yang dimiliki penyanyi berusia 35 tahun itu amat dikagumi ramai. Beliau juga sering berkongsi pengalamannya ketika menjalankan misi bantuan di Palestin suatu ketika dahulu.

Semenjak isu melibatkan rakyat Israel dan Palestin, Heliza dilihat semakin aktif di media sosial dalam menyebarkan kesedaran kepada orang awam mengenai penderitaan rakyat Palestin.Terbaru, tular di laman Twitter apabila netizen menyatakan rasa kagum terhadap penyanyi itu.

Ramai yang bersetuju bahawa Heliza Helmi layak dijadikan ikon muslimah sebenar kerana sering memperjuangkan Islam dan kesusahan yang dialami rakyat Palestin.

Rata rata kagum dengan imej  Heliza yang tidak pernah digosipkan bercinta dengan mana mana lelaki dan sentiasa fokus dalam memperjuangkan jihad Islam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 10 Dec 2020
Hiburan Mon, 9 Apr 2018

LHDN Arah Datuk Vida Bayar RM 4.6 Juta!

Dalam penyataan tuntutan LHDN itu, Hasmiza atau dikenali Datuk Seri Vida dikehendaki membayar kepada LHDN mengikut Subseksyen 91(1) Akta Cukai Pendapatan 1967 bagi tahun taksiran 2011 hingga 2015 berjumlah RM4,686,435.79.

Featured Tue, 5 Oct 2021

Didakwa 4 Tahun Bergelumang Sindiket Dadah, Shah Rukh Khan Sanggup Upah Peguam Paling Mahal Bela Anak

Pelakon Bollywood terkenal, Shah Rukh Khan dilaporkan menggunakan khidmat seorang peguam termahal di Bollywood iaitu Satish Maneshinde bagi membela kes penyeludupan dadah melibatkan anak lelakinya, Aryan Khan. Semalam, media tempatan melaporkan Aryan dihadapkan ke sebuah […]

LIFESTYLE Wed, 13 Nov 2019
Hiburan Fri, 3 May 2019

Asmidar Putus Asa Sebagai Penyanyi?

Saya menjadikan teman seperjuangan, Ernie Zakri sebagai sumber inspirasi. Kami pernah melalui pengalaman hampir sama, tetapi dia tidak pernah patah semangat.

Hiburan Fri, 6 Dec 2019

Anak Tunggal Nassier Wahab, Luah Rasa Rindu Di Twitter

Semoga Intan Najihah dan ibu tabah menghadapi dugaan ini…

Trending Mon, 10 May 2021

Rentas Negeri, Daerah Bagi Tujuan Kerja TIDAK Perlu Surat Polis

Namun begitu PDRM masih mengemaskini SOP berkenaan

Trending Mon, 27 Aug 2018

Couple Fails to Conceive After Years…Butt They Later Found the Problem

Sex education is extremely important, you guys.

| Live TV