Video seorang pengurus sebuah hotel di Pulau Pinang mula tular di media sosial apabila beliau dilihat menjual makanan hotel dengan harga serendah RM3.
Menurut laporan Bernama, pengurus Hotel Red Rock, Jeffery Lim terpaksa hadir dengan inisiatif ini agar pekerja-pekerjanya masih mempunyai pekerjaan dan pendapatan.
Antara menu yang dijual adalah mihun tomyam, nasi goreng dan nasi ayam.
[Video] Demi kelangsungan perniagaan, pengusaha hotel berniaga makanan tepi jalan pic.twitter.com/DqHfWJ7pwX
— BERNAMA (@bernamadotcom) February 2, 2021
Tindakan pengurus hotel tersebut dilihat sebagai satu usaha murni dan dipuji ramai kerana beliau sanggup turun padang membela nasib para pekerjanya.
Untuk info, industri perhotelan dan pelancongan merupakan antara salah satu industi yang terjejas akibat COVID-19. Menurut laporan sebanyak204 syarikat berkaitan industri hotel dan resort menamatkan perniagaan sejak Mac hingga Oktober tahun lalu.
Sumber: Bernama