Acara By: XTRA October 28, 2022 @ 3:03pm

Pertama Kali Anjur Konsert, Nabila Huda Bawa Payung Teduh X Pusakata, Efek Rumah Kaca Bersenandung Di Zepp KL… Tiket Sold Out Dalam Masa 50 Minit!

Seperti pisang goreng panas.

Begitulah gambaran sambutan terhadap konsert Senandung Malam yang bakal menghimpunkan persembahan Payung Teduh X Pusakata dan Efek Rumah Kaca kerana tiket telah terjual ‘licin’ selepas 50 minit dilancarkan.

Dianjurkan oleh Neptunes Presents, pastinya Senandung Malam yang dijadualkan berlangsung di Zepp KL pada 30 November 2022 kelak akan meninggalkan momen tersendiri dalam suasana hangat yang sukar untuk dihuraikan.

Apa lagi mendengar Payung Teduh X Pusakata dan Efek Rumah Kaca beraksi di atas pentas yang sama adalah sebuah bonus kerana pastinya senandung-senandung mereka akan membuat semua peminat tak senang duduk.

Lagu popular mereka seperti Akad dan Menuju Senja (Payung Teduh) atau Jatuh Cinta Itu Biasa, Sebelah Mata dan Merdeka pasti akan membuai emosi peminat di sebalik permainan folk dan rock dari genre band masing masing.

Bagi Neptunes Presents, mengumpulkan mantan vokalis Payung Teduh, Pusakata yang meninggalkan kugiran itu pada 2018, lalu digabungkan pula bersama Efek Rumah Kaca umpama ‘durian runtuh’ buat mereka.

“Saya percaya penggemar muzik aliran indie, folk atau rock yang sangat mengikuti dekat tentang karya dan perkembangan terkini Payung Teduh, Pusakata dan Efek Rumah Kaca tidak akan melepaskan peluang keemasan menonton kehebatan mereka dalam Senandung Semalam.

“Jika peminat berteriak gembira dan tidak sabar untuk datang ke Zepp KL pada 30 November 2022 nanti, kami di Neptunes Presents pula seperti sudah sebelah tangan mendapat durian runtuh. Saya suka kepada kedamaian dan ketenangan.

“Bagi saya Payung Teduh, Pusakata & Efek Rumah Kaca adalah contoh muzik yang akan membawa kita mengembara ke satu alam yang amat menyenangkan. Jadi saya mengajak peminat peminat muzik untuk bersama saya menikmati di Senandung Malam”, ujar Nabila Huda selaku penganjur.

Efek Rumah Kaca juga menzahirkan kebahagiaan yang sama untuk kembali ke Malaysia.

“Kami amat berbesar hati dan teruja untuk berkongsi pentas dengan the one and only Payung Teduh.

“Apa lagi momen bermakna ini diabadikan di Malaysia, sebuah kesempatan yang tidak mungkin dilepaskan saat pertama kali penganjur menawarkan ‘pekerjaan’ ini.

“Bukan hanya peminat, tetapi kami sendiri di Efek Rumah Kaca melihat konsert ini sebagai salam silaturahmi setelah sekian lama tidak menyapa anda di sini,” ujar wakil Efek Rumah Kaca.

Bagi penggerak Payuh Teduh sendiri, mereka tidak mempunyai alasan untuk menolak tawaran bermain di konsert ditawarkan ini.

“Pertama kali dilamar penganjur kami sudah tidak punya alasan untuk menolak. Saat diberitahu ini merupakan projek perdana kolaborasi dengan band kegemaran dan berprolifik seperti Efek Rumah Kaca, tiada siapa di antara kami yang bilang tidak.

“Ayuh kita lakukan dan menikmati apresiasi yang akan hadir dari bukan hanya peminat Payung Teduh, tetapi peminat Efek Rumah Kaca sendiri,” kata wakil dari Payung Teduh.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Sun, 12 Aug 2018

Daphne Lim Wen Sin Juara AirAsia Runway Ready Designer Search 2018

Acara kemuncak pertunjukan itu adalah koleksi ‘The Women of Illusion’ oleh Tran Thi Tu, yang menampilkan 16 rekaan daripada jenamanya, Tu Bong.

Acara Fri, 24 May 2019
Acara Tue, 20 Feb 2018

Gegaria Fest Bakal Gegarkan Kuantan Sabtu Ini! Mira Filzah, Elfira Loy, Scha Al-Yahya Antara Awek Cun Yang Ada

Setelah menggegarkan lokasi Plaza Angsana, Johor Bahru pada 3 Februari lalu, Gegaria Fest kini bakal menggegarkan pula Stadium Darul Makmur, Kuantan, Pahang pada 24 Februari ini.

Acara Thu, 6 Sep 2018

Bahang Perang Poster ABPBH 31 Semakin Panas!

Kuasa Undi Kini Di Tangan Anda!

Acara Fri, 25 May 2018

Dari Siri TV, Mak Cun Tampil Dengan Permainan Digital

Ceriakan hari anda dengan permainan digital Mak Cun’s Adventure!

Acara Thu, 15 Mar 2018

Gegaria Fest Serbu Zon Utara. Apa Lagi, Moh Ramai-Ramai Ke Meru, Ipoh 24 Mac Ini!

Festival yang menyatukan golongan belia ini bakal menggegarkan Dataran Amanjaya, Meru, Ipoh Perak pada 24 Mac ini dari jam 8 pagi hingga 11 malam.

Acara Wed, 13 Nov 2019

Starbucks Malaysia perkenal 3 perisa istimewa sempena perayaan

Penggemar kopi jangan terlepas peluang cuba kopi enak!

Acara Thu, 29 Mar 2018

Gegaran Dirasai Di KL Sabtu Ini, Siap Sedia Warga Kota!

Gegaran bakal dirasai di Kuala Lumpur pada 31 Mac ini? Bawa bertenang, jangan panik! Ini kerana apa yang akan menggegarkan warga KL pada Sabtu ini ialah festival hipster abad ini iaitu Gegaria Fest.

| Live TV