Drama By: Afiqah Azizan July 4, 2023 @ 10:30am

Tonton Apa Hari Ni: ‘Tentang Hati Dia’

Fasa kehidupan setiap orang mungkin tidak sama. Walaupun masing-masing mempunyai cita-cita dan harapan, kadang kala, ia tidak menjadi seperti yang dirancang. Perkara ini diperlihat menerusi drama Akasia terbaharu yang berjudul ‘Tentang Hati Dia.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV3 | TV9 Drama Squad (@dramasangat)

Siri ini menyoroti watak Tiara (lakonan Trisha Ooi), seorang gadis muda yang telah berdepan dengan cabaran yang amat sukar. Kehidupannya telah menjadi kucar-kacir setelah disahkan mengandung.

Keadaan ini telah mengecewakan ibunya, Fatimah, yang mempunyai impian besar untuk melihat Tiara berjaya dalam pelajaran dan hidupnya. Akibatnya, ibunya yang pada suatu ketika dahulu merupakan seorang yang penyayang terhadap Tiara telah berubah menjadi dingin.

Demi menyara kehidupan dan untuk menanggung cahaya mata serta keluarganya, Tiara membawa keluarganya berpindah di ibu kota. Oleh demikian, dia terpaksa meninggalkan anaknya bersama Fatimah. Dek tidak puas hati dengan apa yang telah terjadi, Fatimah sering memarahi cucunya itu.

Di Kuala Lumpur, Tiara bekerja sebagai seorang jurutol dan pada malamnya berniaga di sebuah gerai burger pula. Menerusi pekerjaannya itu, dia telah bertemu seorang lelaki bernama Wafi (lakonan Aliff Aziz) yang merupakan pelanggan setia di situ. Perkenalan itu bukanlah perkenalan yang mesra. Malah, mereka berkelakuan dingin terhadap sesama sendiri.

Namun, takdir telah menemukan mereka kembali apabila Tiara telah diterima untuk bekerja sebagai pembantu peribadi kepada jejaka itu. Perkembangan ini telah membawa kepada pelbagai lagi situasi yang membentuk kehidupan Tiara. Bagaimanakah dia akan menyesuaikan diri dengan tugasan baharunya itu?

Cerita Apa? ‘Tentang Hati Dia’
Hari Apa? Setiap Khamis – Sabtu
Jam Berapa? 9 malam
Di Mana? TV3 & Strim Eksklusif di Tonton

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Drama Thu, 30 Nov 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Kami Orang KL’

Kehidupan di KL ada bezanya.

Drama Tue, 19 Mar 2024
Drama Sun, 16 Apr 2023

Drama Kontroversi Anak Tuan Bakal Bersiaran Malam Ini, Pamer Babak Viral Fasha Sandha Tercedera

Allahu, mesti best ni kalau dah fasha dan azhan rani bergabung🔥🔥🔥

Drama Thu, 10 Aug 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Rajuk Karina’

Karina bangkit mencari kebahagiaan.

Drama Thu, 21 Dec 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Hati Tercarik Luka’

Pengkhianatan pasti menyakitkan.

Drama Wed, 13 Jul 2022

#WhazzupNetizen: Drama ‘Risik Pada Hati’ Trending, Video Siti Bertemu Lailatul Qadar Viral, & Inai Neelofa Banyak Pantang Larang?

Segmen #WhazzupNetizen minggu ini! Alamak betul ke inai Neelofa ni tak cantik? Siti Nurhaliza dakwa pernah bertemu Lailatul Qadar? 🥲🥺Min setuju drama Risik Pada Hati ni sangat meruntun jiwa 😭😭

Drama Wed, 22 Mar 2023
Drama Mon, 13 Mar 2023
error: Content is protected !!