Advertisement
Celeb Buzz By: Salma Syahbuddin November 15, 2017 @ 7:41am

AYDA KECEWA; NETIZEN KECAM!

Tak habis-habis lagi dengan cerita finalis AJL32? Kalau sebelum ini Altimet dengan lagu amboi nya selamba dikritik di laman twitter sehinggakan Altimet sendiri meminta kepada para keyboard warrior agar menggunakan #TakNakAmboi sebagai tanda protes lagu itu tidak sesuai disenaraikan di Pentas AJL32, kali ini giliran Ayda Jebat pula dikecam netizen dan dilabel sebagai tidak bersyukur atas keputusan juri.

Bagi Netizen, Ayda seharusnya bersyukur dan menerima keputusan dengan hati yang terbuka memandangkan Ayda antara finalis yang layak berentap di SFMM32.

Pihak Pengurusan Ayda Jebat turut  memberitahu,  mungkin sebelum ini ada cakap-cakap ataupun status yang dimuat naik berbaur sindiran daripada Ayda Jebat yang boleh menyebabkan ramai pihak terasa hati dengan tindakannya itu. Namun, mungkin itu adalah cara beliau menunjukkan rasa kecewa terhadap  pemilihan  finalis yang akan beraksi di pentas AJL32 nanti.

 

 

antara status yang telah dimuat naik oleh Ayda

Kalau melihat kepada persembahan Ayda pada malam itu, memang tidak dinafikan banyak perubahan baik dapat dilihat. Terutamanya, dari aspek vokal dan persembahan. Tetapi, bagai sudah tertulis, bukan rezeki Ayda Jebat untuk mempertaruhkan lagu Mata ciptaan Audi Mok dan dirinya sendiri untuk disenaraikan sebagai antara Finalis yang berentap nanti.

Persembahan bertenaga Ayda Jebat semasa SFMM32 minggu pertama

Kalau dilihat, setiap kali Ayda memuat naik status di instagramnya itu, netizen juga tidak putus-putus mengambil peluang  memberi serangan balas diruangan komen Ayda.

antara kecaman netizen terhadap Ayda

Kepada Ayda Jebat, mungkin Ayda boleh belajar untuk menerima keputusan secara positif dan bertindak secara profesional kerana setiap lagu telahpun dipilih oleh barisan Juri yang bukan calang-calang orangnya.

Semoga terus sukses ya Ayda!

 

 

 

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Thu, 12 Sep 2019
Celeb Buzz Sat, 16 Feb 2019

Syukur! Azharina Keluar Hospital Selepas Empat Hari Di Wad

Semoga cepat sembuh Nina! Tak sabar nak tengok Nina di Konsert Azharina Queen Of Soul.

Hiburan Thu, 28 Dec 2017

Erma Fatima Enggan Membazir Lagi

Erma Fatima enggan membazir apa untuk azam tahun baru 2018 kali ini

Celeb Buzz Fri, 1 Jun 2018

Syura Hidap Penyakit Misteri, Punca Badan Semakin Susut?

Penyanyi ini memberitahu, berat badan beliau semakin susut akibat penurunan berat badan beliau daripada 60kg sehinggalah ke 49kg kerana? Nak tahu, korang kenalah baca artikel ni okay!

FEATURED Wed, 26 Jun 2019

Mahu Kelainan, Bapa Ini Nekad Namakan Anak Google

Bayi lelaki menjadi tumpuan netizen apabila bapanya menamakan anaknya itu, Google.

Hiburan Tue, 20 Aug 2019

Setelah 80 tahun, Utusan Malaysia bakal ditutup

Baru-baru ini, seramai 100 orang pekerja Utusan Malaysia telah mengadakan demonstrasi tunjuk perasaan menuntut gaji yang tidak dibayar dari Jun hingga Ogos 2019. Utusan Malaysia yang dahulunya merupakan jentera UMNO yang menggunakan medium Utusan sebagai […]

Celeb Buzz Fri, 21 Jun 2019

I Can See Your Voice Musim Kedua Lebih Mencabar?

Jangan ketinggalan untuk saksikan ICSYVMY musim kedua pada AHAD Ini!

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Sharifah Sakinah Di Kecam Lagi

Penampilan Sakinah dalam bidang fitness sememangnya beginikan?

Celeb Buzz Thu, 12 Apr 2018

Ucapan Ulangtahun Jonghyun SHINee Kini Trending!

Sempena menyambut ulang tahun kelahiran Jonghyun pada 8 April yang lalu, anggota kumpulan SHINee turut memberi penghormatan kepada beliau malah, ianya juga turut menjadi trending dilaman twitter

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL