Advertisement
Celeb Buzz By: SGMS Faida 07 April 2020 (15:19)

OMG…Anak Lan Solo Kena Hempap Lelaki 90 Kg!

“Berlari tak cukup tanah bila nampak dia kena hempap dengan lelaki berbadan besar tu,” kongsi isteri kepada penyanyi Lan Solo, Sheila Hassim mengenai kisah anak mereka yang dihempap lelaki seberat 90 kilogram.

Menurut Sheila, anaknya Muhammad Akid Qassyaff sedang bermain ice skating di pusat beli belah IOI City Mall, Puchong menangis terjatuh selepas jatuh di lantai.

“Kejadian 6.30 petang tadi di ice skating Ioi City Mall. Akid jatuh sebab tak dapat balance badan (1st time main). Tiba-tiba datang seorang lelaki mat salleh jatuh hempap atas belakang Akid.

“Akid tak boleh bangun langsung. Masa tu KY dah fikir macam-macam dah sebab KY dengan LS kat luar kaca tempat main tu. Memang nampak Akid tak bergerak. Dia menangis je atas ais tu,”  tulisnya di Instagram.

Sementara itu, Sheila bersyukur apabila pihak pengurusan ice skating itu bertindak pantas.

“Alhamdulillah, pihak ice skating tu bertindak pantas dan lelaki tadi jugak nampak sangat risau takut pinggang Akid patah. 

“Dia mengaku dia jatuh atas badan Akid yang berat dia baru 16 kg. Berat lelaki tu dlm 90kg ++. Benda dah nak jadi takkan KY nak mengamuk kat situ pulakan,” ujarnya.

 
 
 
View this post on Instagram

Kejadian 6.30pm td di ice skating ioi city mall.. . Akid jatuh sbb x dpt balance badan (1st time main) . Tiba2 dtg seorg lg lelaki mat salleh jatuh himpap atas blkg Akid.. . Akid x boleh bangun lgsg.. Masa tu KY dah pk macam2 dah.. Sbb KY dgn LS kat luar kaca tmpt main tu.. . Mmg nmpk akid x bgerak.. Dia nangis je atas ais tu.. . Berlari x cukup tanah rasanya bila nmpk dia kene hempap dgn lelaki yg berbadan besar tu.. . Dia nangis sekuat2nya.. . Alhamdulillah,pihak ice skating tu bertindak pantas dan lelaki tadi jugak nmpk sgt risau takut pinggang Akid patah.. Dia mengaku dia jatuh atas badan Akid yg berat dia br 16kg.. . Berat lelaki tu dlm 90kg ++.. . Bnda dah nk jadi,x kan KY nak ngamuk kat situ pulak kan.. . Cuma sekadar cadangan.. Kalau2 in future, pihak ice skating tu boleh asingkan tmpt utk yg amatur dgn yg dah terrer (sbb yg terer ni suka tunjuk aksi yg diorg boleh laju2 atas ice tu) jadi x sempat brek.. Abis terkena org lain.. Sekadar cdgn jela.. . Apa2 pon, terima kasih kpd semua yg membantu kami kat ioi city mall tadi.. .

A post shared by SheiLa RazLan (@sheilarazlan) on

Dalam masa sama, dia menyarankan agar pusat ice skating berkenaan mengasingkan tempat permainan kanak-kanak dan dewasa agar perkara ini tidak berulang lagi.

“Kalau di masa akan datang, pihak ice skating tu boleh asingkan tempat untuk yang amatur dengan yang dah handal sebab pandai ni suka tunjuk aksi yang diorang boleh laju-laju atas ice tu jadi tak sempat brek.

“Habis terkena orang lain. Sekadar cadangan jela. Apa-apa pun, terima kasih kepada semua yang membantu kami kat IOI City Mall tadi.,” tulisnya.

Lan dan Sheila mendirikan rumah tangga pada 5 Disember 2009.

Pasangan ini dikurniakan empat cahaya mata iaitu Nur Amna Qaleesya, Nur Amna Qeesyara, Muhammad Akid Qassyaff dan Nur Amna Quxandra.

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Fri, 3 Jan 2020
Celeb Buzz Tue, 2 Oct 2018

Ini Baru From ‘Zero To Hero’, Shuib Kini Bergelar Jutawan?

Jika jutawan, saya sudah ada wang berjuta-juta, tetapi saya belum sampai ke tahap itu. Insya-Allah, saya sedang berusaha ke arah itu kerana bukan baru setahun dua berniaga.

Celeb Buzz Tue, 24 Sep 2019

Doakan Abby Abadi…

Inshaa Allah malam ni akan diusahakan sekali doa selamat beserta solat hajat untuk kesembuhan Mama Aamiin Ya Rabb

Celeb Buzz Wed, 13 Nov 2019

Konsert The Legend 40 Tahun Rosli Mohalim Bakal Mengubat Rindu Peminat Sweet Charity

Peminat muzik rock tanahair jangan lupa saksikan konsert tribute Rosli Mohalim ni ok?

Celeb Buzz Tue, 25 Feb 2020
Celeb Buzz Sun, 16 Dec 2018

Sufie Rashid Bertunang Dengan Ahli Perniagaan

Tahniah Sufie Rashid & Ain. Semoga segala urusan persiapan menuju ke alam perkahwinan dipermudahkan.

Celeb Buzz Sat, 20 Jul 2019

Peguam Sahkan Rihana Oksana Sudah Cerai

Koh Tien Hua hari ini membuat pengesahan mengenai cerai talak tiga Sultan Kelantan ke atas Ratu Cantik Moscow, Rihana Oksana Gorbatenko.

Celeb Buzz Thu, 3 May 2018

Blake Lively Unfollows Ryan Reynolds on Instagram

Is this just a little lover’s spat or did something big happen?

Celeb Buzz Mon, 26 Nov 2018

Biadap Dengan Ibu, Shiha Zikir Bengang Dengan Siapa Di Instagram?

Shiha Zikir berang apabila ada seorang wanita bersikap biadap terhadap dia dan ibunya.

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL