Advertisement
Celeb Buzz By: Attiqah Mohd 09 April 2020 (06:08am)

Yuna Muncul Dengan Single Baru “Forevermore”, Eksklusif Di E! News

Setelah agak lama menyepi daripada mengeluarkan muzik terbaru, penyanyi yang semakin menempa nama di persada antarabangsa, Yuna Zarai tampil dengan single terbaru beliau berjudul Forevermore.

“Saya ingin mencuba sesuatu yang baru dan saya percaya kepada pasaran muzik Inggeris yang saya tampilkan. Saya ingin melihat sejauh mana saya boleh membawa muzik di LA”, ulas penyanyi ini apabila ditanya mengenai genre muziknya. 

“Kami membuat penggambaran di Kuala Lumpur dan Perlis. Saya sangat teruja pulang ke tanah air dan  membawa penonton melihat kampung halaman tempat saya dibesarkan”, komen Yuna mengenai lokasi penggambaran muzik video terbarunya itu. 

“Menerusi Forevermore, ia memberi suatu gambaran dan pengalaman kepada penonton. Sekiranya saya mengeluarkan “Forevermore” tanpa menghasilkan muzik video, saya percaya lagu tersebut tetap akan diterima tetapi ia tidak membawa sebarang gambaran pengalaman buat peminat”, ulasnya lagi. 

Walaupun Forevermore merupakan lagu berbahasa Inggeris namun muzik videonya masih  menerima  pujian daripada peminat kerana elemen budaya dan masyarakat tempatan Melayu yang ditampilkan dalam klip tersebut. 

Muzik video itu diarahkan oleh suaminya sendiri, Adam Sinclair. “Forevermore” kini trending di carta 15 di Youtube dan mencatat hampir 1 juta lebih penonton sejak dikeluarkan 4 April lalu.

Saksikan video penuh temubual Yuna di majlis pelancaran Forevermore, ekslusif di Youtube TV3MALAYSIA Official dan E! News Malaysia. 

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Sun, 3 Jun 2018

Adik Fatihia Latiff Mendapat Pujian ‘Beauty With Brain’

Adik-beradik pelakon Fathia Latiff sememangnya cantik-cantik belaka. Baru-baru ini, foto graduasi adik Fathia iaitu Fasiha Latiff menjadi perhatian ramai di media sosial. Mana tidaknya, gadis cantik ini baru saja menamatkan pengajian di Trinity College dan kini bergelar doktor muda […]

FEATURED Thu, 21 Jun 2018

Boleh tonton TV, Youtube Bakal Tergugat Dengan Instagram?

IGTV umpama televisyen. Video akan dimainkan secara automatik apabila anda membuka aplikasi berkenaan, selain setiap rakan atau profil yang anda ikuti adalah seumpama saluran televisyen.

FEATURED Mon, 21 May 2018
Celeb Buzz Thu, 20 Feb 2020
Celeb Buzz Sat, 8 Sep 2018

Tahniah! Tasha Manshahar sah bergelar isteri kepada Raqib

Selepas dua tahun perkenalan, penyanyi Tasha Manshahar selamat bergelar isteri kepada penyanyi, Fahrur Raqib Abdul Majid, 28, dengan sekali lafaz di Masjid Jamek Kajang, hari ini.

FEATURED Fri, 18 Jan 2019
Celeb Buzz Sun, 8 Jul 2018

Patutlah Cantik…Tya Arifin Kongsi Rahsianya!

Saya tidak malu untuk menjual jamu kerana percayakan pelbagai khasiat semula jadinya untuk wanita. Saya sendiri mengamalkan pengambilan jamu sejak dulu. Wow, patutlah Tya kekal cun walaupun dah beranak satu!

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL