Hiburan By: Salma Syahbuddin December 5, 2017 @ 3:42am

5 VIDEO KELAKAR ABAD INI

Kalau di Malaysia korang selalu layan video-video viral pasal artis yang selalu berbalas tweet mahupun retweet, kali ini kami di xtra akan tampilkan beberapa video dari beberapa buah negara yang boleh dikatakan viral jugak lah.  Walaupun usia video tersebut sudah beberapa tahun di muat naik dilaman youtube tetapi masih lagi mendapat sambutan.

Ini antara 5 video kreatif yang pernah menjad viral kelakar ;

1. Dua Dua Duaaaa

Walaupun video ini nampak simple, namun apa yang harus dipuji ialah bagaimana trio ini boleh menghasilkan video kreatif dengan hanya menggunakan perkataan Dua. Idea yang tercetus sehingga terhasilnya video ini membuatkan ramai yang teruja dan ada yang menyifatkan video ini sangat kelakar. Dan, disebabkan itulah video ini sahaja telah mendapat 296,569 tontonan. Tahniah Cowcowsenam!

2. Ketiak Popo

Video berdurasi 1:05 saat ini telah ditonton oleh 423,946 apabila di muat naik pada tahun 2013 yang lalu. Video yang memaparkan seorang kanak-kanak korea memakai dress berwarna merah ini telahpun dialih suara ke bahasa Indonesia dan telah menjadi viral beberapa tahun yang lepas. Video ini dikategorikan sebagai video kelakar kerana, kita boleh lihat telatah anak kecil ini beserta mimik muka yang dibuatnya. Kelakar kan? Sebab itu lah, ada diantara viewers yang meninggalkan komen berbunyi “still better than Justin Bieber”. Good job kiddos!

3. Subway Chicken Tandoori – Adam Shamil

Siapa yang tidak kenal dengan Adam Shamil kan? dia yang terkenal dengan video bersama neneknya ini seringkali mendapat likes yang banyak oleh followers beliau. Dan, ini antara salah satu video kelakar yang mendapat likes sebanyak 42.7k di laman instagramnya. 

4. Senaman Iya Iyalah – Luqman Pudolski

Haa.. ini Luqman Pudolski! antara youtube influencer yang famous juga di Malaysia. Idea Video senaman Yang Iya Iyalah ini telah diambil daripada trio cowcowsenam. Ramai netizen memuji Luqman kerana mimik mukanya yang kelakar dan gayanya yang bersahaja. Keep up the good work, LuqmanPudolski!

5. Pen Pineapple Apple Pen – Pikotaro PPAP

Kepada sesiapa yang tidak mengenali  Pikotaro atau nama sebenarnya Kazuhiko Kosaka ini,  beliau sebenarnya merupakan seorang komedian Jepun yang terkenal dengan single pertamanya berjudul Pen Pineapple Apple Pen (PPAP)Video yang mula viral pada tahun 2016 ini telah mencecah 124 jumlah viewers sejak ianya mula di muat turun. Sejak dari itu, lagu dan telatah Pikotaro ini mula menjadi “virus” diseluruh dunia apabila rata-rata penggemar lagu ini mula memuat naik video parody masing-masing. Hebatkan? Apapun, Syabas Pikotaro!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 21 Aug 2019

‘Memang Rapat Tapi…’- Betul Ke Melissa, Jaa Suzuran Serius Bercinta?

Kemesraan Melissa dan Jaa menjadi bualan warganet apabila mereka saling memuat naik foto mesra sejak penghujung Julai lalu.

Hiburan Mon, 18 Feb 2019

Akmar Natasha Gementar Berlakon Di Sisi Azrel Ismail

Ehem, kenapa nak nervous ni Akmar? By the way, teruskan sokong lagu Sendiri di Hot FM dan Kool FM okay!

Hiburan Tue, 6 Aug 2019

Selepas Ashraf Muslim, Giliran Shamsul Ghau-Ghau Berangkat Tunai Haji

Menurut Syarifah Azrinah, suaminya dijangka pulang ke tanah air pada 1 September ini dan sebelum ini menunaikan umrah dua kali setahun.

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Akaun IG Johan As’ari ‘Hilang’

Siapa punya kerja lah godam akaun IG Johan ni?

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

WOW! Bella Hadid Jadi Pengikut Neelofa Di Instagram

Pergh…Untunglah Lofa, Bella Hadid kot!

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Kalau Tak Tahu Cerita, Lebih Baik Diam!

Cuba letak diri anda di tempat saya. Apa yang anda rasa? Lagi pula, suami saya mengaku bersalah atas nasihat peguam, kata Salma.

Hiburan Fri, 29 Dec 2017

BEST SANGATKAH SAMPAI CECAH 1.2 JUTA VIEWERS? – HAQIEM RUSLI

Muzik ala-ala Justin Bieber ini turut mendapat pujian rata-rata peminatnya dan sudah tentu mereka yang baru sahaja mendengar lagu ini

Events Sun, 10 Nov 2019

Nah, Ini Perkara Menarik Tentang Lazada Supershow 11.11 Ahad Ini!

Jom hangatkan lagi Lazada Supershow 11.11 malam ini!

Hiburan Tue, 31 Dec 2019

方泂镔1月12日回马与粉丝捞生聚会

1月12日方泂镔将带着最新专辑回马与大家见面啦!

Hiburan Wed, 29 Nov 2017

约定你12月10日《原制原创大满秀》槟城站!

由ntv7、八度空间以及网络电视tonton主办的2017年《原制原创大满秀》第二站,将于12月10日,早上7时至中午12时在槟城占领土库街盛大举行!

| Live TV