Hiburan By: Salma Syahbuddin December 5, 2017 @ 3:42am

5 VIDEO KELAKAR ABAD INI

Kalau di Malaysia korang selalu layan video-video viral pasal artis yang selalu berbalas tweet mahupun retweet, kali ini kami di xtra akan tampilkan beberapa video dari beberapa buah negara yang boleh dikatakan viral jugak lah.  Walaupun usia video tersebut sudah beberapa tahun di muat naik dilaman youtube tetapi masih lagi mendapat sambutan.

Ini antara 5 video kreatif yang pernah menjad viral kelakar ;

1. Dua Dua Duaaaa

Walaupun video ini nampak simple, namun apa yang harus dipuji ialah bagaimana trio ini boleh menghasilkan video kreatif dengan hanya menggunakan perkataan Dua. Idea yang tercetus sehingga terhasilnya video ini membuatkan ramai yang teruja dan ada yang menyifatkan video ini sangat kelakar. Dan, disebabkan itulah video ini sahaja telah mendapat 296,569 tontonan. Tahniah Cowcowsenam!

2. Ketiak Popo

Video berdurasi 1:05 saat ini telah ditonton oleh 423,946 apabila di muat naik pada tahun 2013 yang lalu. Video yang memaparkan seorang kanak-kanak korea memakai dress berwarna merah ini telahpun dialih suara ke bahasa Indonesia dan telah menjadi viral beberapa tahun yang lepas. Video ini dikategorikan sebagai video kelakar kerana, kita boleh lihat telatah anak kecil ini beserta mimik muka yang dibuatnya. Kelakar kan? Sebab itu lah, ada diantara viewers yang meninggalkan komen berbunyi “still better than Justin Bieber”. Good job kiddos!

3. Subway Chicken Tandoori – Adam Shamil

Siapa yang tidak kenal dengan Adam Shamil kan? dia yang terkenal dengan video bersama neneknya ini seringkali mendapat likes yang banyak oleh followers beliau. Dan, ini antara salah satu video kelakar yang mendapat likes sebanyak 42.7k di laman instagramnya. 

4. Senaman Iya Iyalah – Luqman Pudolski

Haa.. ini Luqman Pudolski! antara youtube influencer yang famous juga di Malaysia. Idea Video senaman Yang Iya Iyalah ini telah diambil daripada trio cowcowsenam. Ramai netizen memuji Luqman kerana mimik mukanya yang kelakar dan gayanya yang bersahaja. Keep up the good work, LuqmanPudolski!

5. Pen Pineapple Apple Pen – Pikotaro PPAP

Kepada sesiapa yang tidak mengenali  Pikotaro atau nama sebenarnya Kazuhiko Kosaka ini,  beliau sebenarnya merupakan seorang komedian Jepun yang terkenal dengan single pertamanya berjudul Pen Pineapple Apple Pen (PPAP)Video yang mula viral pada tahun 2016 ini telah mencecah 124 jumlah viewers sejak ianya mula di muat turun. Sejak dari itu, lagu dan telatah Pikotaro ini mula menjadi “virus” diseluruh dunia apabila rata-rata penggemar lagu ini mula memuat naik video parody masing-masing. Hebatkan? Apapun, Syabas Pikotaro!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Jun 2019

Elvina Takut Main Bunga Api

Datin Elvina Mohamad mengakui fobia bermain bunga api apabila pernah menyebabkan rambut sepupunya terbakar suatu ketika dahulu.

Hiburan Sat, 1 Dec 2018

Anak Minta Bersanding Sekali Lagi, Apa Jawab Raf Yaakob?

Wah…Chanela mahu Raf dan Mawar bersanding sekali lagi.

Hiburan Sat, 25 Jan 2020
Events Tue, 15 Oct 2019

IMAGINATRICKS; A Thrilling Spectacular Stunt Show Only at Resort’s World Genting

The adrenaline pumping variety show, awe-worthy when the show comes alive.

Hiburan Fri, 3 Aug 2018

Julia Ziegler Hamil 4 Bulan, Naik 10 Kg?

Berbadan dua menyebabkan berat badan pelakon, Julia Ziegler naik 10 kilogram….

Hiburan Sat, 25 May 2019
Hiburan Fri, 23 Aug 2019

Belum Sempat Ditayang Di Pawagam, SANGKAR Bakal Ada Sekuel?

Lunyai dibantai McSweeney, Zul Ariffin mahu sekual filem SANGKAR?

Hiburan Sat, 21 Sep 2019
Hiburan Thu, 4 Oct 2018

Lepas DJ Radio, Shuk Teringin Nak Jadi Penyanyi

Jika ada peluang saya teringin rakam lagu mengandungi elemen nasihat, teguran atau kisah masyarakat. Macam lagu-lagu yang pernah dihasilkan kumpulan Senario. Best juga kan?

Hiburan Tue, 16 Jan 2018

打响造势首炮《GoGo旺得福》吸引2千人参与

农历新年的脚步越来越近了,首要媒体集团2018年新春活动和同名贺岁专辑《GoGo旺得福》首炮造势上周末北上到吉打巴东伦武大伯公庙和槟城土库街进行造势,共吸引了2000人前来参与!

| Live TV