FESYEN By: Attiqah Mohd March 28, 2019 @ 3:24pm

Adakah Anda Yang Kami Cari?Pencarian Wanita Melayu 2019 Kini Kembali!

Siapa bilang gadis melayu tak menawan, tak menarik hati, tiada memikat. Bait lirik lagu tersebut sangat sesuai untuk menggambarkan ciri-ciri yang perlu ada pada seorang Ikon Wanita Melayu tahun 2019.

Semalam telah berlangsung satu sesi sidang media bersempena Pencarian Wanita Melayu di Plaza Shah Alam. Sidang media yang dianjurkan oleh Plaza Shah Alam turut dimeriahkan dengan kehadiran penaja utama pertandingan ini iaitu HABIB JEWELS bersama ICE WATCH dan disokong oleh penaja lain seperti  Xixili, Anytime Fitness dan MC Vogue. 

Pencarian Wanita Melayu diwujudkan bagi mencari gadis Melayu yang masih mengamalkan gaya hidup Melayu dalam dunia serba moden hari ini. Memasuki tahun keenam penganjurannya, sesi uji  bakat pertama telah diadakan pada tarikh 23 Mac lalu dan akan diikuti dengan sesi kedua pada 30 Mac 2019 di Plaza Shah Alam.

Selain itu, satu kerjasama khas bersama MAKNA dalam mengumpul dana sumbangan buat pesakit kanser payudara turut diwujudkan bersempena aktiviti Pencarian Wanita Melayu Plaza Shah Alam tahun ini. Kutipan derma ini mula dikutip bermula hari ini (27 Mac ) sehingga 20 April 2019 dan akan disumbangkan sepenuhnya kepada pihak MAKNA.

 

Acara finale pertandingan ini akan berlangsung pada 20 April di Plaza Shah Alam dan akan dihoskan oleh Fahrin Ahmad.  Pemenang utama Pencarian Wanita melayu 2019 bakal membawa pulang wang tunai bernilai RM5000, Barangan Habib Jewels bernilai RM4000, Jam tangan Ice-Watch (RM2000) serta penajaan daripada Xixili dan Anytime Fitness.

Pertandingan terdahulu menyaksikan Ashira Kaseh, Ayu Harris, Hazwani Zaini, Nurul Ain Nasiron dan Amy Nur Tinie dinobatkan sebagai juara. 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Cahaya Mata Fri, 30 Sep 2022

Adira Suhaimi Selamat Melahirkan Cahaya Mata Keempat

Alhamdulillah.. Tahniah Adira dan keluarga 🥰

familuv Tue, 10 Jan 2023

Kongsi Foto Sentuhan Klasik, Ramai Puji Keluarga Que Haidar Macam Bangsawan!

Tular sebuah perkongsian yang dimuat naik oleh pelakon, Que Haidar di aplikasi TikTok  sehingga berjaya mencuri perhatian ramai, baru-baru ini. Menerusi hantaran tersebut, Que atau nama sebenarnya Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar memuat naik beberapa […]

Hiburan Wed, 6 Sep 2023
Featured Wed, 5 Apr 2023
Hiburan Wed, 2 Oct 2019

Elfira Loy Tak Percaya Sudah Jadi Ibu!

Si cilik Elfira, secomel namanya!

Kisah Viral Fri, 23 Dec 2022

Bahasakan Netizen Persoalkan Kenapa Mangsa Banjir Tak Pindah Awal, Ramai Puji Sajat

Usahawan kontroversi, Nur Sajat Kamaruzzaman sering melayan karenah pengikutnya ketika bersiaran langsung di TikTok. Baru-baru ini, menerusi perkongsian yang dimuat naik semula oleh seorang pengguna TikTok @hazrinempire, Sajat sedang menjawab persoalan pengikutnya yang memarahi segelintir […]

Hiburan Wed, 19 Jun 2019

’Jangan Rancang Bab Anak’- Shah Iskandar Kongsi Pesanan Buat Pasangan Pengantin Baru

Namun begitu, pasangan ini belum sampai tahap mahu melakukan rawatan kesuburan, IVF atau mengambil anak angkat.

LIFESTYLE Thu, 28 Dec 2017

大牌明星跟你一起倒数!2018人气一定旺

还有3天的时间就要结束2017年,是时候想想该怎么除旧迎新,迎接2018年的到来!已经决定好要去哪里倒数了吗啊?有没有想过跟你熟悉的那位海内外的明星艺人一起倒数呢?