FESYEN By: Attiqah Mohd March 28, 2019 @ 3:24pm

Adakah Anda Yang Kami Cari?Pencarian Wanita Melayu 2019 Kini Kembali!

Siapa bilang gadis melayu tak menawan, tak menarik hati, tiada memikat. Bait lirik lagu tersebut sangat sesuai untuk menggambarkan ciri-ciri yang perlu ada pada seorang Ikon Wanita Melayu tahun 2019.

Semalam telah berlangsung satu sesi sidang media bersempena Pencarian Wanita Melayu di Plaza Shah Alam. Sidang media yang dianjurkan oleh Plaza Shah Alam turut dimeriahkan dengan kehadiran penaja utama pertandingan ini iaitu HABIB JEWELS bersama ICE WATCH dan disokong oleh penaja lain seperti  Xixili, Anytime Fitness dan MC Vogue. 

Pencarian Wanita Melayu diwujudkan bagi mencari gadis Melayu yang masih mengamalkan gaya hidup Melayu dalam dunia serba moden hari ini. Memasuki tahun keenam penganjurannya, sesi uji  bakat pertama telah diadakan pada tarikh 23 Mac lalu dan akan diikuti dengan sesi kedua pada 30 Mac 2019 di Plaza Shah Alam.

Selain itu, satu kerjasama khas bersama MAKNA dalam mengumpul dana sumbangan buat pesakit kanser payudara turut diwujudkan bersempena aktiviti Pencarian Wanita Melayu Plaza Shah Alam tahun ini. Kutipan derma ini mula dikutip bermula hari ini (27 Mac ) sehingga 20 April 2019 dan akan disumbangkan sepenuhnya kepada pihak MAKNA.

 

Acara finale pertandingan ini akan berlangsung pada 20 April di Plaza Shah Alam dan akan dihoskan oleh Fahrin Ahmad.  Pemenang utama Pencarian Wanita melayu 2019 bakal membawa pulang wang tunai bernilai RM5000, Barangan Habib Jewels bernilai RM4000, Jam tangan Ice-Watch (RM2000) serta penajaan daripada Xixili dan Anytime Fitness.

Pertandingan terdahulu menyaksikan Ashira Kaseh, Ayu Harris, Hazwani Zaini, Nurul Ain Nasiron dan Amy Nur Tinie dinobatkan sebagai juara. 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Tue, 17 Sep 2019

Calit, Si Cilik Calit! Kembali Dan InI 5 Sebab Kenapa Korang Wajib Tonton Episod Kali Ini!

Jangan lupa saksikan Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti nanti okay!

Hiburan Mon, 20 Aug 2018

Gigi Hadid Tolak Lamaran Kekasih?

Menariknya, Zayn dikatakan bercadang untuk berkahwin dalam suasana tertutup dan tidak menjemput tetamu pada hari bahagianya nanti. Errr…macam mana tu?

Hiburan Sun, 24 Jun 2018

SHINee’s Minho Wants to Start a Family in His 30’s

It doesn’t seem like he has a girlfriend yet so move quick, ladies.

Hiburan Thu, 29 Nov 2018
Hiburan Sat, 10 Aug 2019

Intan Najuwa Serik Dengan Lelaki Gila Duit?

Intan Najuwa tekad menjadi pembantu rumah untuk menyiasat calon suaminya!

Hiburan Thu, 16 Jan 2020

Sambut Hari Jadi ke-24, #JennieDeservesBetter Trending Di Twitter

Selamat Hari Jadi Jennie! Jangan sedih-sedih ok?

Events Sun, 31 Mar 2019

World’s First Ant-Man and The Wasp Attraction Debuts in Hong Kong Disneyland

Ant-Man and The Wasp: Nano Battle! further expands Hong Kong Disneyland as Asia’s Marvel Hub.

LIFESTYLE Mon, 5 Feb 2018

‘BANGKIT’ LEPAS JATUH, WANITA INI NEKAD KEMBALI KE DAPUR

Sudah jatuh ditimpa tangga, itulah perumpamaan sesuai untuk wanita berasal dari Singapura ini. Ujian demi ujian dilalui apabila bisnes pengurusan konferens yang diusahakan bersama rakan niaganya ‘lingkup’ di tengah jalan. Lebih perit, beliau dibebani dengan […]

Hiburan Thu, 19 Jul 2018

Kaka Azraff Akui Tertekan

Penyanyi dan pelakon, Kaka Azraff akui tertekan apabila melihat teman-teman rapatnya sudah mendirikan rumah tangga………

| Live TV