Hiburan By: SGMS Faida December 28, 2019 @ 9:00am

Aina Abdul Jawab Dakwaan Besar Kepala

Selepas lagu Sumpah diumumkan layak ke Anugerah Juara Lagu 34 (AJL34), timbul pula berita tidak enak mengenai komposer dan penyanyi lagu berkenaan, Aina Abdul.

Walau bagaimanapun, penyanyi berusia 26 tahun itu menafikan dakwaan dalam masa sama tidak mahu memberikan komen lanjut mengenai individu yang beranggapan dirinya sebegitu.

 “Saya takkan balas komen sebegitu. Untuk seketika masa, saya kena pertahankan diri. Saya tak nak tersalah cakap. Lagipun, untuk sampai tahap ini, semua orang bebas bercakap.
 
“Tapi, untuk diri saya sendiri, saya tak nak bermusuh dengan sesiapa pun. Semua orang ada hati. Saya percaya semua orang ada baik buruk,” katanya kepada Harian Metro. 
 
Aina atau nama sebenarnya Nurul Aina Abdul Ghani memohon agar individu yang menuduhnya besar kepala perlu mengenalinya terlebih dahulu. 

“Kalau ada orang cakap saya macam itu, mungkin perlu kenal saya lebih dalam. Begitu juga saya. Bagi saya, ini semua mengenai komunikasi. Mungkin juga cara saya ada yang salah. Tapi, dalam perkara sebegini ia membabitkan komunikasi dua hala.

“Apabila sudah lebih kenal, kita akan okay,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Aina kini sibuk membuat persiapan rapi untuk persembahan AJL34 nanti. 

“Ini kali pertama saya berjaya melangkah ke pentas berprestij AJL sudah tentunya saya dan pasukan banyak ‘brainstorm’ dengan melihat semula persembahan kesemua finalis tahun lalu.

“Kami cuba nak buat suatu konsep yang masih belum lagi pernah dibuat oleh mana-mana finalis sebelum ini. Saya tak boleh jelaskan lebih lanjut, tunggu saja nanti.

“Buat masa ini, saya belum ‘all out’ lagi jaga pemakanan seperti tidak minum ais dan sebagainya tetapi masuk sahaja bulan Januari, saya akan buat latihan vokal selain pergi ke pusat gimnasium untuk tingkatkan stamina menjelang malam kemuncuk AJL 34,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Shiha Zikir Berkawan Rapat Dengan Pendakwah Terkenal?

Rajin tinggalkan komen di laman Instagram, Shiha akui rapat dengan pendakwah bebas terkenal ini…

LIFESTYLE Tue, 9 Apr 2019

Experienced Somatic Coach René Roseburg to Help Enlighten The Sanchaya Guests

The Sanchaya invites guests to find their way in spirit and in life.

Hiburan Mon, 24 Feb 2020

[Foto] “2 Bulan Je Kenal Tapi..” Tasha Shilla Kini Sah Bertunang Dengan Ahli Kewangan

Wah, berseri-seri nampaknya Tasha Shilla.. Sudah lama rasanya kita tidak mendengar perkembangan pelakon Tasha Shilla. Terbaru, pelakon yang berusia 33 tahun itu kini telah selamat mengikat tali pertunangan dengan seorang ahli kewangan berusia 33 tahun. […]

Hiburan Mon, 18 Feb 2019

Akmar Natasha Gementar Berlakon Di Sisi Azrel Ismail

Ehem, kenapa nak nervous ni Akmar? By the way, teruskan sokong lagu Sendiri di Hot FM dan Kool FM okay!

Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Saham Media Prima Bhd Meningkat

Syarikat berkenaan sebelum ini menyatakan bahawa anak syarikat yang dimiliki sebanyak 98.2 peratus, New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP), mengadakan tiga perjanjian jual beli bersyarat dengan PNB Development untuk cadangan penjualan hartanah berkenaan.

TECH Sun, 25 Mar 2018

Apple Bakal Perkenal Emoji Mesra OKU?

Jika diluluskan, kita bakal melihat dan menggunakan emoji kerusi roda, orang bertongkat dan tangan palsu di telefon pintar anda. Ia kemungkinan akan dilancarkan pada awal tahun 2019. Yeay!

Hiburan Sun, 4 Nov 2018
Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Bosan ‘Diserang’ Netizen, Ayu Ting Ting Minta Carikan Suami

Semoga Ayu segera bertemu jodoh. Manalah tahu, jodoh Ayu mungkin orang Malaysia? Eh!

Contest Tue, 1 Oct 2019

Neelofa, Suara Ikon Gaya Hijabi Malaysia Ke Dunia!

Untungnya Neelofa apabila dijadikan rujukan ‘modest fashion‘ atau fesyen muslimah bagi jenama-jenama terkenal dunia! Ikon gaya Malaysia ini seringkali mendapat jemputan memenuhi undangan pertunjukan-pertunjukan fesyen serata dunia seperti Minggu Fesyen di New York, Paris dan […]

Hiburan Thu, 23 Apr 2020

| Live TV