Hiburan By: Atiqah Johari June 14, 2024 @ 7:07pm

Aisyah Hijanah Jawab Isu Pecat Staf Tanpa Bayar Gaji & Guna Duit Derma Untuk Urusan Peribadi – “Siapa Yang Kenal, Tahulah Personaliti Saya”

Selepas dituduh perkahwinan kali kedua sekadar mencari publisiti, pasangan usahawan dan pempengaruh media sosial, Aisyah Hijanah dan Alif Teega didakwa memecat pekerja serta merta dan mengutip derma untuk kepentingan peribadi.

Artikel Berkaitan: Perkahwinan Kedua Suami Didakwa Sekadar ‘Content’, Aisyah Hijanah Papar Bukti! – “Dia Tak Tunjuk Wanita Itu Untuk Jaga Sensitiviti”

Perkara itu didedahkan oleh sebuah ‘page’ di Facebook yang bernama PW Community dan mendakwa Aisyah dan Alif adalah ‘scammer’.

Aisyah tampil memperjelaskan perkara sebenar dan menafikan kedua-dua dakwaan yang dilemparkan kepada mereka.

“Setakat ini, belum pernah ada seorang pekerja HIJANAH yang dibuang 24 jam akibat mempersoalkan audit syarikat. Pernah ada bekas pekerja HIJANAH yang dibuang, tetapi atas isu dalaman pekerja itu sendiri & bukanlah soal audit yang didakwa page berkenaan.

“Pekerja tersebut juga telah menerima surat tuntutan atas tingkah laku beliau yang melanggar etika bekerja di dalam syarikat,” jawabnya.

Aisyah Hijanah

Soal dakwaan kutip derma untuk kepentingan peribadi pula, Aisyah memaklumkan bahawa syarikatnya mempunyai audit yang jelas dan dilakukan setiap tahun.

“Setiap kutipan yang dilakukan, mempunyai resit yang sah & juga saya buatkan video yang di post di media sosial sebagai bukti.

“Aisyah hanya menggunakan platform ini utk membantu ramai lagi yang ingin menyumbang & meluaskan peluang orang utk menyumbang.

“Syarikat saya mempunyai audit yang jelas yg kami lakukan setiap tahun. Jualan HIJANAH juga sama seperti syarikat-syarikat founder di media sosial. Cuma saya sendiri bukanlah orang yang suka mempertontonkan kemewahan dari pakaian saya. Siapa yang kenal, tahulah saya personalitinya bagaimana,” jelasnya lagi.

Aisyah Hijanah

Artikel Berkaitan: Individu Minta Tips Pemilihan Suami, Ini Jawapan Padu Aisyah Hijanah! – “Tak Boleh Terlalu Sayang! Tak Diambil Orang, Diambil Tuhan”

Artikel Berkaitan: Berjaya Miliki Kereta Mewah Porsche 911 Carrera 4s Hampir RM1 Juta, Aisyah Hijanah Zahirkan Rasa Syukur

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 4 Dec 2023
Contest Fri, 16 Aug 2019

Menang RM2K Hanya Di #ICSYVMY !

Jom berhibur sambil menang wang tunai berjumlah RM2K!

Trending Thu, 6 Apr 2023
Featured Wed, 12 Apr 2023
Replicated Draft Thu, 18 May 2023

Beras Jati Sambut Ulang Tahun Ke-30, Cipta Rekod Hasilkan 3 Tan Beras Untuk Disumbangkan

Jenama beras terkemuka Jati, baru-baru ni menyambut ulang tahun ke-30 mereka. Haa.. Siapa tak tahu beras Jati kan? Jenama beras ni dah sinonim sangat dengan kita orang Malaysia yang wajib makan nasi hari-hari. Bagi meraikan […]

Hiburan Mon, 21 Jan 2019

Fazura Buktikan Kepada Peminat Dia Mampu Menyanyi Secara LIVE!

Elmina Lakeside Konsert meriah dengan kehadiran Fazura dan Fattah

Hiburan Mon, 24 Jul 2023

[VIDEO] Berkat Menang ABPBH 35, Ada Syarikat Nak Sponsor Bell Ngasri Kereta

Alhamdulillah, rezeki! Tahniah Bell! Yak Yak yey!!!

Featured Sat, 17 Dec 2022

Lagu Cinta Simbolik MonoloQue Kembali Ke Pangkal Jalan

Kumpulan MonoloQue kembali memberi fokus kepada irama dan lagu dengan buah tangan baharu berjudul Lagu Cinta. Lagu Cinta adalah gambaran awal kepada peminat bahawa berkemungkinan album ketiga mereka akan dikeluarkan. Selain itu, Lagu Cinta berkonsep […]