Featured By: Atiqah Johari December 5, 2023 @ 8:35pm

Individu Minta Tips Pemilihan Suami, Ini Jawapan Padu Aisyah Hijanah! – “Tak Boleh Terlalu Sayang! Tak Diambil Orang, Diambil Tuhan”

Pempengaruh media sosial dan usahawan, Aisyah Hijanah memberi beberapa tips tentang pemilihan seorang lelaki untuk dijadikan suami.

Menerusi sebuah video yang dikongsi oleh akaun @nurinezuha di Instagramnya, dia meminta Aisyah untuk memberi tips tersebut untuk rakannya yang bakal berkahwin.

Kongsi Aisyah, seorang wanita perlu mencari lelaki yang faham dan praktikkan agama, matang dan mampu membimbing.

“Faham agama. Dia bukan yang tahu agama. Ramai orang tahu agama, Tapi tak faham… faham dan praktikkan agama. Matang buat keputusan. Boleh membimbing kepada kebaikan,” kongsinya.

Tambahnya, perkara paling besar yang menjadi pelajaran untuknya adalah semuanya sekadar pinjaman daripada Allah SWT.

“Secara umumnya, sesempurna mana seorang lelaki itu, dia ialah pinjaman untuk kita. Kita tak boleh terlalu sayang sangat. Kalau tidak diambil orang dia diambil Tuhan.

“Semua ni adalah pinjamanlah. Itulah Aisyah belajar benda yang paling besar,” luahnya.

Artikel Berkaitan: “Emosi Khadijah Berubah Sebab Dia Nampak Apa Yang Jadi” – Aisyah Hijanah Dedah Anak Banyak Termenung

Artikel Berkaitan: Bakal Temukan Aisyah Hijanah & Fatin Umaidah, Alif Teega Titip Pesanan Buat Netizen… Minta Jangan Tambah Api – “Kepada Semua Yang Lihat, Rilek Je!”

Artikel Berkaitan: Tetap Tenang Muat Naik Sebarang Perkongsian… Netizen Pelik, Dakwa Alif Teega Paksa Aisyah Hijanah Buat IGs Berunsur Positif?

Artikel Berkaitan: Cedera Dibahagian Lengan, Telinga & Muka! Adik Dedah Bukti Laporan Perubatan Aisyah Hijanah Dipukul Alif Teega – “Saya Berani Tegakkan Yang Benar!”

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 27 Mar 2021

Dana Dalam Tabung Merah RMHC Di McD Untuk Siapa? Ha, Ini Yang Patut Anda Tahu…

Untuk memelihara generasi masa hadapan, kebajikan kanak-kanak di Malaysia perlu diberikan keutamaan, lebih-lebih lagi kanak-kanak yang berasal daripada keluarga yang kurang berkemampuan. Kempen Baik Semula RMHC Malaysia dengan kerjasama McDonald’s Malaysia dan Media Prima mengajak […]

Trending Mon, 2 Mar 2020

Firasat Ashraf Akan Meninggalkan Noah, Lukisan Noah Untuk Ashraf Sinclair Punya Maksud Tersirat?

Kehilangan Ashraf Sinclair sejak minggu lalu masih terasa di hati insan-insan terdekat. Ashraf meninggal berpunca daripada masalah komplikasi masalah jantung, kehilangannya disifatkan sebagai “mati mengejut”. Saat pemergian Ashraf, sebuah lukisan yang dilukis oleh anaknya, Noah […]

Selebriti Wed, 13 Sep 2023
Featured Tue, 17 Jan 2023
Featured Wed, 9 Feb 2022

Semak SOP Baharu Umrah 2022 Berkuatkuasa 14 Februari Ini

Alhamdulillah, moga dipermudahkan bagi semua jemaah

Trending Tue, 30 Jun 2020
Trending Sun, 25 Mar 2018

Penceramah Bebas Ganggu Isteri Orang?

Setakat ini kita tidak boleh mengatakan dakwaan atau laporan itu benar atau sebaliknya kerana tidak semestinya apa yang dikatakan oleh pengadu itu betul. Ha, dengar tu. Siasatan perlu dijalankan terlebih dahulu ya…

error: Content is protected !!