Hiburan By: Padin March 23, 2022 @ 5:53am

Akui Agak Terlambat Masuk Industri, Frontliner Ini Kejar Cita-Cita Sebagai Penyanyi

Penyanyi baru, Adami Hairi, 32, akui masih ramai yang belum menyedari kewujudan dirinya dalam industri hiburan selama ini.

Menurut Adami, dia sebenarnya sudah mula aktif menyanyi sejak berusia 18 tahun lagi. Namun Adami sentiasa percaya pada rezeki dan ketentuan Allah SWT.

“Saya ada juga terfikir mungkin saya agak lambat masuk industri, tapi sebenarnya saya dah mula aktif sejak berusia 18 tahun lagi. Mungkin masih ramai yang belum mengetahui kehadiran saya selama ini.

“Saya juga tahu dalam industri sekarang, ramai penyanyi baru seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Boleh dikatakan, hampir setiap hari ada saja wajah-wajah baru.

“Bagi saya, persaingan itu memang ada, namun saya yakin setiap penyanyi mempunyai genre yang berbeza. Saya percaya pada rezeki Allah, bila ada usaha Insya-Allah akan tercapai, bezanya kita akan dapat cepat atau lambat,” katanya.

Untuk makluman, Adami merupakan petugas barisan hadapan yang berkhidmat di Unit Kawalan Penyakit, Pejabat Kesihatan Daerah Jasin, Melaka.

Bercakap mengenai kerjaya hakikinya itu, Adami yang juga anak kelahiran Jasin akui masih menumpukan lebih perhatian dan perlu bijak membahagikan masa.

“Kerja hakiki adalah sumber rezeki saya juga. Cabaran utama untuk saya sekarang adalah masa. Saya harus lebih bijak dalam membahagikan masa untuk kerja hakiki dan sebagai seorang penyanyi.

“Untuk masa sekarang ini, saya akan fokuskan dahulu waktu bekerja sebagai petugas kesihatan,” jelasnya.

Adami tampil dengan single sulung ciptaan sepenuhnya oleh Rosli Ahmad dan diterbitkan Radical Record Studio yang berjudul Forte.

“Lagu Forte ini mengisahkan tentang penceritaan saya sendiri, dari dahulu sehingga kini betapa sukarnya untuk capai ke tahap ini, dan akhirnya membuktikan pada mereka yang pernah merendahkan saya. Dahulu ada rakan-rakan yang tidak memberikan sokongan, sekarang Alhamdulillah perkara yang saya impikan jadi kenyataan.

“Dalam pada itu, mungkin ramai juga yang tertanya maksud Forte, ia diambil daripada Bahasa Itali yang bermaksud kuat,” ujarnya.

Justeru, Adami berharap agar dapat para pendengar dapat menerima single Forte dan semestinya kehadiran dirinya dalam dunia seni tanah air.

“Saya tidak meletakkan harapan yang terlalu tinggi, cuma saya berharap agar pendengar di luar sana menerima karya ini juga kehadiran diri saya dalam industri. Saya harap para pendengar boleh memberikan sokongan kepada saya.

“Lagu Forte ini juga pernah berada dalam carta radio beberapa minggu di Melaka FM juga pernah menjadi juara carta. Bagi saya yang masih baru lagi, saya sendiri rasa gembira apabila lagu ini diterima oleh para pendengar. Apapun, saya akan terus memperjuangkan karya ini.

“Seperti yang saya katakan, saya sentiasa percaya pada rezeki yang diberikan oleh Allah, yang penting kita usaha,” katanya menutup bicara.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 3 Dec 2019

Watch How This 6’1″ K-Pop Star Turned Into A Fanboy When Ryan Reynolds Stood Next To Him

Fans can’t help but notice how cute he was fanboying over a celebrity he looks up to.

Featured Sat, 7 Jul 2018

Anak Kylie Jenner Masih Belum Boleh Jalan, Tapi Dah Ada Koleksi Kasut Bernilai RM88,880!

Kita yang daripada golongan marhaen ini hanya boleh mimpi.

Hiburan Fri, 18 Mar 2022
Trending Wed, 15 Jul 2020

Malaysia Catat 4 Lagi Kes Covid-19

Terus amalkan kebersihan dan kawalan kendiri !

Hiburan Thu, 24 May 2018

Panas! Faye Kusairi Mengamuk Mahu Pertahankan Suami

Terbaru, pelakon dan juga isteri kepada Azmi Hatta, Faye Kusairi bagaimanapun tampil mempertahankan suaminya itu dengan menjawab tuduhan tersebut melalui ruangan komen instagramnya selepas suaminya itu dihentam pelbagai persoalan

Trending Thu, 7 Dec 2017

Guna Kaki Untuk Lakukan Rutin Harian Wanita

Wanita Ini Digelar ‘Bidadari Tanpa Sayap’ Yang Menjadi Inspirasi, Guna Kaki Untuk Lakukan Rutin Harian Wanita

Featured Tue, 6 Jul 2021

BNM Jelaskan Tiada Caj Faedah Atau Keuntungan Terkompaun Dalam Tempoh Moratorium

Umum maklum, BNM hari ini memaklumkan bahawa peminjam boleh memohon moratorium selama enam bulan mulai esok. Justeru itu, Bank Negara (BNM) turut mengingatkan semua peminjam individu, perusahaan mikro serta perusahaan kecil dan sederhana (PKS) untuk […]

Trending Fri, 24 Nov 2017

RM600 Makan Kari Kepala Ikan Apa Yang Mahal Sangat

Biar betul apa yang dimakan sampai RM 600 , katanya lauk di pinggan yang diambil tu banyak

| Live TV