Events By: Atiqah Johari August 2, 2022 @ 5:19pm

Ambil Cabaran Naikkan ‘Rating’ Hot FM, Johan Jawab Spekulasi Dapat Bayaran RM500,000 Sebulan

Pelawak dan penyampai radio, Johan tampil ke udara di stesen radio Hot FM yang mengendalikan segmen Bekpes Hot HaHaHa-Ngat bersama Fara Fauzana dan AG bermula hari ini.

Setelah tamat tempoh kontrak bersama stesen radio lain, Johan memaklumkan bahawa dia menerima tawaran daripada Hot FM kerana inginkan cabaran dan tidak mahu berada di zon selesa.

Penerimaan tawaran ini merupakan satu tanggungjawab berat yang perlu dipikul kerana dia ingin menaikkan ‘rating’ Hot FM menjadi stesen radio nombor satu di Malaysia.

“Bila saya buat satu benda dah selesa, apa kata ambil cabaran di luar kotak dan kebiasaan, di luar kelaziman apa yang sudah buat. Bila saya datang ke sini bukan nak kekalkan, saya ambil cabaran ini sejujurnya bukannya stesen nombor satu, tapi ambil cabaran ini untuk membantu menaikkan ‘rating’ stesen radio ini.

“Memang tanggungjawab besar. Dalam perkara ini, dua saja, kalau berjaya mampu, kalau tak ‘mampus’. Sebab satu, saya akan gunakan segala pengalaman yang ada tak semua orang berani tanggung dan jawab, tapi saya ambil tanggungjawab dan cabaran dan saya datang sini supaya dapat naik taraf stesen radio ini, kalau nak kekalkan tak perlu panggil saya,” katanya kepada XTRA.

Ditanya mengenai bayaran ditawarkan yang didakwa mencecah RM500,000 merupakan faktor dia menerima tawaran untuk berkhidmat di Hot FM, Johan dengan jujurnya memberi respons dengan menyatakan dia bekerja demi duit bagi menyara keluarganya.

“Soal bayaran, saya ‘no comment’. Tapi, saya bekerja untuk duit, untuk anak bini saya. Sebelum ini bekerja sendiri, apabila mati saya tak tinggalkan apa-apa, cuma tinggalkan tanah perkuburan saja. Jadi, saya memang bekerja untuk duit. Saya memang akan pastikan orang bila dah bayar saya, berbaloi dengan hasil kerja saya,” jelasnya.

Sementara itu, dia turut menegaskan bahawa pengalaman dan pengetahuan yang dimiliki dalam bidang ini dapat membantunya untuk membawa perubahan kepada Hot FM ketika ditemui sesi santai Jom Bekpes Bersama Hot FM di Sri Pentas, Bandar Utama, pagi ini.

Walaubagaimanapun, Johan turut memaklumkan bahawa pada mulanya dia merancang untuk berehat selepas tamat kontrak pada 30 Jun lalu kerana ingin memberi tumpuan lebih terhadap anak-anak dan perniagaannya.

Namun, setelah menerima tawaran daripada Hot FM yang mana turut mempunyai hubungan yang baik bersama Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Audio, Nazri Noran, dia menerima untuk bekerja dengan Hot FM.

Untuk makluman, kontrak Johan bersama stesen radio lama telah tamat pada 30 Jun lalu setelah berkhidmat selama 11 tahun dalam segmen pagi.

Kini, Johan menceriakan pagi pendengar pada setiap Isnin hingga Jumaat dalam segmen Bekpes Hot HaHaHa-Ngat yang ke udara setiap Isnin hingga Jumaat pada pukul 6 hingga 10 pagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 11 Apr 2018

Aduhai…Bayi Baru Lahir Dijumpai Dalam Tong Sampah!

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, siasatan mendapati mayat bayi itu dalam keadaan sempurna, tidak berbau dan masih bertali pusat.

Featured Tue, 16 Oct 2018
Hiburan Tue, 26 Dec 2017

MIA AHMAD TEGAS TIDAK MAHU BERKONGSI. KENAPA?

Namun, dia tidak mahu berkongsi setiap perincian proses berpantang tersebut memandangkan Mia tidak mahu dikecam atau dipertikaikan oleh mana-mana pihak

Trending Mon, 18 Dec 2017

Cikgu Azizan bebas!

Cikgu Azizan keluar dari mahkamah kira-kira jam 9.30 pagi dan dimaklumkan pertuduhan terhadapnya ditarik balik

Trending Wed, 17 Apr 2019

Seram! Rakaman Video Kelibat Penampakan Sebenar Nenek Kebayan Di Ulu Kenas, Perak

Seram! rakaman sebenar video penampakan nenek kebayan di Ulu Kenas, Perak.

Hiburan Mon, 13 Jan 2020
Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Beliau Hebat Di Padang Bola Tapi Lebih Hebat Apabila Pelihara Solat – Mufti

Saya yakin, dengan ledakan 43 gol dalam semua perlawanan bersama Reds musim ini, beliau akan pergi lebih jauh dan cemerlang dengan sikapnya yang memelihara hak Allah SWT sebagai Tuhan dan tuntutan beliau sebagai hamba-Nya. Yakinlah, kejayaan yang hakiki jua bersama dengan hamba-hamba-Nya yang memelihara solat.

Featured Wed, 13 Feb 2019

Hendak bergaya ketika memakai baju renang Muslimah, siapa kata tidak boleh?

Pakaian renang Muslimah rekaan MatSalleh Design boleh membantu.

error: Content is protected !!