Featured By: Maya Basir December 15, 2022 @ 7:35pm

Anita Baharom Bakal Berkahwin Dengan Duda Anak Lapan – “Kami Kembali Berhubung Selepas…”

Pelakon Anita Baharom bakal menamatkan status ‘ibu tunggal’ dengan jejaka pilihan hati iaitu Engku Isyamuddin Tuan Losin pada 22 Disember ini.

Memetik laporan Berita Harian, dia sudah mengenali bakal suaminya sejak 2017 dan kembali berhubung semula selepas tempoh eddah berakhir pada Mei Lalu.

Menurutnya, dia tertarik dengan lamaran duda anak lapan itu kerana sikapnya yang penyabar dan tidak suka mendesak.

“Alhamdulillah anak-anak merestui pilihan saya dan gembira dengan keputusan untuk kembali mendirikan rumah tangga.

“Sebenarnya mereka juga yang memudahkan keputusan saya memilih bakal suami.

“Saya juga sangat bersyukur kerana bakal suami boleh menerima anak-anak dan menyayangi mereka seperti anak sendiri,” katanya.

Pelakon drama Dunia Baru ini mendedahkan perjumpaan mereka pada tahun 2017 semasa mencari tiket perlawanan akhir bola sepak antara Malaysia dan Thailand sempena Sukan SEA 2017.

“Saya dan arwah suami, Mohd Ismadi bertemu dengan Engku Isyamuddin yang kebetulan mempunyai tiket lebih.

“Bagaimanapun selepas itu kami langsung tidak berhubung dan hanya kembali berhubung selepas tamat tempoh eddah pada Mei lalu,” ujarnya.

Tambahnya lagi, bakal suaminya mempunyai lapan cahaya mata yang berusia 6 hingga 24 tahun dan sudah menduda sejak hampir setahun yang lalu.

Pasangan itu akan diijabkabulkan di sebuah dewan acara di Subang Jaya pada 22 Disember, diikuti majlis resepsi pada keesokan harinya yang bertemakan tradisional.

Terdahulu, Anita mendirikan rumah tangga dengan penerbit televisyen, Mohd Ismadi Ismail namun telah meninggal dunia pada 1 Januari lalu.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Syifa Dhia Nurina, 15, Mohamad Dhia Iskandar, 11, dan Mohamad Dhia Mikail, 8.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 12 Jan 2019

Harga Minyak Turun Lagi

Menurut Lim, ​​​​​​​kaedah mingguan itu yang menurunkan harga runcit produk petroleum apabila harga minyak dunia turun dan mengehadkan pada RM2.20 bagi RON95 dan RM2.18 untuk diesel apabila harga minyak dunia naik,

Hiburan Sat, 1 Oct 2022
Trending Sun, 28 Mar 2021

Dijalankan Penuh Meriah Semalam, Hari Sukan Maya Pertama Malaysia Bersambung Hari Ini!

Buat kali pertama diadakan di Malaysia, hari sukan maya pertama Malaysia, Pesta Game yang dikuasakan oleh Samsung Galaxy A52 | A72 menyaksikan para pencipta kandungan YouTube bertanding untuk meraih kemenangan bagi rumah sukan masing-masing. Kemeriahan

familuv Sat, 25 Apr 2020

4 kemahiran hidup si kecil boleh belajar ketika COVID-19

Ibu bapa perlu nyatakan kebenaran mengenai pandemik ini

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

‘Saya Malu Puji Anak Sendiri’- Rita Rudaini Tegur Ibu-Bapa Yang ‘Over’?

Wahai parents…lepaskanlah mereka bermain, kecil lagi..bina attitude anak-ana, ikut resmi padi ‘makin berisi makin tunduk’ jangan ikut resmi lalang ‘semakin tegak tiada berisi’

Featured Sun, 5 Jun 2022
Kisah Viral Sun, 12 Jun 2022
Featured Tue, 15 Jun 2021

Longgar PKP Jika Kes Bawah 4,000 – Perdana Menteri

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengumumkan Pelan Pemulihan Negara yang menggariskan empat fasa peralihan dengan tiga indikator utama. Pendekatan secara berperingkat ini bermula dengan Fasa Pertama iaitu pelaksanaan PKP Menyeluruh yang sedang

Eat Travel Fri, 30 Nov 2018

Inilah Sebab Anda Perlu Beli Insurans Pelancongan & Panduan Ketika Membelinya

Jangan sangka ia tak berguna langsung; nanti menyesal.

| Live TV