Featured By: Aqilah Paharuzi April 8, 2022 @ 4:10pm

Banyak Menang Anugerah, Aina Abdul Didakwa Semakin Demand? – “Kalau Lagu Tu Tinggi, Takkan Nak..”

Penyanyi terkenal, Aina Abdul menepis dakwaan mengenai dirinya yang dikatakan mengenakan bayaran tinggi.

Umum mengetahui, pelantun lagu Sumpah itu banyak meraih kejayaan semenjak akhir-akhir ini dan perkara terbabit menjadikan segelintir pihak mendakwa Aina bersikap ‘demand’.

Menurut Aina, segalanya perkara berkaitan bisnes diserahkan kepada pengurus dan Aina percaya jumlah bayaran yang ditetapkan adalah setanding dengan hasil kerjaya sebagai seorang penggiat seni.

“Saya tak tahu bayaran artis lain, jadi saya tak tahu nak cakap bayaran saya berapa sebab saya pun tak tahu.

“Saya tak pandai bercakap bisnes, yang deal semua manager saya. Dia meletakkan jumlah tertentu untuk saya, mungkin sebab dia tahu saya sepenuhnya.

“Dia tahu apa yang saya kena buat, lagu seperti mana saya perlu menyanyi, jadi kalau nak kata mahal, saya tak nak kata mahal.

“I would say harga yang ditetapkan oleh manager saya adalah harga yang bersesuaian dengan apa yang saya perlu lakukan untuk event tu,” ujarnya semasa ditemubual oleh Melodi TV3 Ahad lalu.

Menurut pemenang Vokal Terbaik Anugerah Juara Lagu 36 itu, Aina menjelaskan bayaran tersebut juga perlu diberi kepada pasukannya yang merangkumi jurusolek, penata pakaian, penata bunyi dan semua yang terlibat.

“Kita tengok dengan kerja kita, kalau lagu tu tinggi sangat, takkan nak minta bayaran murah.

“Sebab saya juga perlu bersiap. Setiap kali event saya akan bawa satu team yang besar jadi saya bukan nak bayar untuk diri saya saja, saya nak bayar semua orang.

“Saya nak semua happy bukan sebab bayaran tapi sebab bekerja dengan seorang Aina Abdul,” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 16 Aug 2021

Agong Perkenan Perletakan Jawatan PM, Muhyiddin Yassin Jalankan Tugas Caretaker

Tan Sri Muhyiddin Yassin meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia sebentar tadi. Perkara itu dimaklumkan beliau pada satu sidang media di pejabatnya di Putrajaya, yang turut disiarkan secara langsung di pelbagai platform telekomunikasi, termasuk televisyen […]

Hiburan Mon, 13 May 2019

Slash Tampil Single Berkonsepkan Religi?

Tak sabar rasanya nak dengar lagu terbaru dari kumpulan Slash!

Featured Sun, 4 Aug 2019

Nak wajah runcing, pelajari teknik mudah ini!

Tak perlu lakukan pembedahan

Featured Wed, 22 Sep 2021
Hiburan Wed, 10 Oct 2018

‘ Saya Ada Angin Juga, Saya Minta Maaf’ – DS Vida

Masa tu saya geram jadi itulah yang ‘tertubik’. Saya ada angin juga. Saya minta maaf…

Featured Fri, 10 Apr 2020
Hiburan Wed, 29 Aug 2018

Lama Tak Berlakon Filem, Didie Alias Mengaku Berdebar Masuk Set

Alhamdulillah, Didie Alias bakal masuk set pada Oktober depan di mana filem ini diarahkan oleh pengarah terkenal, Ghaz Abu Bakar. Good Luck Mummy!

Trending Fri, 19 Mar 2021
Featured Thu, 1 Apr 2021

“Kepom Pun Dah Tak Lama Dalam Industri” – Elly Mazlein Bakal Bersara Dari Dunia Hiburan?

Rezeki pengacara dan pelakon, Elly Mazlein semakin bertambah semenjak kemunculannya dalam drama bersiri Kampung People mulai mendapat perhatian. Menerusi Instagram rasminya, Elly memuat naik hantaran terbaru berkongsi mengenai rezeki anugerah Tuhan, malah dia juga menjelaskan […]

| Live TV