Featured By: Aqilah Paharuzi April 8, 2022 @ 4:10pm

Banyak Menang Anugerah, Aina Abdul Didakwa Semakin Demand? – “Kalau Lagu Tu Tinggi, Takkan Nak..”

Penyanyi terkenal, Aina Abdul menepis dakwaan mengenai dirinya yang dikatakan mengenakan bayaran tinggi.

Umum mengetahui, pelantun lagu Sumpah itu banyak meraih kejayaan semenjak akhir-akhir ini dan perkara terbabit menjadikan segelintir pihak mendakwa Aina bersikap ‘demand’.

Menurut Aina, segalanya perkara berkaitan bisnes diserahkan kepada pengurus dan Aina percaya jumlah bayaran yang ditetapkan adalah setanding dengan hasil kerjaya sebagai seorang penggiat seni.

“Saya tak tahu bayaran artis lain, jadi saya tak tahu nak cakap bayaran saya berapa sebab saya pun tak tahu.

“Saya tak pandai bercakap bisnes, yang deal semua manager saya. Dia meletakkan jumlah tertentu untuk saya, mungkin sebab dia tahu saya sepenuhnya.

“Dia tahu apa yang saya kena buat, lagu seperti mana saya perlu menyanyi, jadi kalau nak kata mahal, saya tak nak kata mahal.

“I would say harga yang ditetapkan oleh manager saya adalah harga yang bersesuaian dengan apa yang saya perlu lakukan untuk event tu,” ujarnya semasa ditemubual oleh Melodi TV3 Ahad lalu.

Menurut pemenang Vokal Terbaik Anugerah Juara Lagu 36 itu, Aina menjelaskan bayaran tersebut juga perlu diberi kepada pasukannya yang merangkumi jurusolek, penata pakaian, penata bunyi dan semua yang terlibat.

“Kita tengok dengan kerja kita, kalau lagu tu tinggi sangat, takkan nak minta bayaran murah.

“Sebab saya juga perlu bersiap. Setiap kali event saya akan bawa satu team yang besar jadi saya bukan nak bayar untuk diri saya saja, saya nak bayar semua orang.

“Saya nak semua happy bukan sebab bayaran tapi sebab bekerja dengan seorang Aina Abdul,” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 Jan 2020

Rossa Bengang Dituduh Buat Pembedahan Wajah?

Penyanyi terkenal dengan lagu Aku Bukan Untukmu ini menjelaskan bahawa penampilannya yang berbeza di dalam gambar kerana… 

Featured Tue, 22 Nov 2022

[VIDEO] Amelia Henderson Jadi Orang Tengah, Zahirah Macwilson Dedah Cara Mengorat Aiman Hakim

Cute je dorang ni! Selalu kalau perempuan ngorat dulu selalu onz kan

Hiburan Thu, 26 Aug 2021

“Selepas Sekian Lama, Akhirnya Saya Terbuka Hati Untuk…” – Nabila Huda Pilih Yang Tak Klise

Pelakon dan pengacara Melodi, Nabila Huda mengakui dia kini memilih untuk membintangi drama rantaian yang mempunyai genre serta skrip bersesuaian. Bakal muncul dengan naskhah Terlerai Noktah, drama rantaian terbabit akan mula bersiaran jam 10 malam […]

Trending Tue, 19 Jan 2021
Hiburan Sun, 24 Mar 2019

‘Lapor Terus Jika Ternampak’- Ahmad Idham Beri Amaran

Beliau juga akui tidak teragak-agak menggunakan kapasiti sebagai CEO untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas pihak yang terbabit dalam aktiviti berkaitan.

Featured Fri, 17 Mar 2023
error: Content is protected !!