Featured By: Khairil Khusyairi October 2, 2022 @ 3:22pm

“Banyak Perkara Saya Kena Uruskan” – Wany Hasrita Akan Berpindah?

Penyanyi Wany Hasrita memberitahu dia masih menyesuaikan diri sebagai isteri apabila terpaksa berjauhan bersama suaminya, Mohd Al-Adib.

Wany atau nama lengkapnya Nurshazwany Hasrita Hasbullah berkata kini dia dan suami menjalani rutin biasa semula selepas satu bulan bercuti malah Wany juga sudah dua kali balik ke Kuching, Sarawak untuk bertemu suaminya.

“Sekarang, saya masih lagi dalam proses menyesuaikan diri kerana kami PJJ. Lagi pula, sesudah cuti sebulan selepas majlis perkahwinan itu, kini kami perlu kembali bekerja semula dengan saya di Kuala Lumpur dan suami pula di Kuching, Sarawak.

“Tak dinafikan, selepas berkahwin, situasi kehidupan memang berubah apabila saya perlu membahagikan perancangan antara kerjaya dan urusan rumah tangga sebaik-baiknya. Malah, diakui keutamaan saya kini lebih kepada rumah tanggalah.

“Alhamdulillah, suami saya faham dengan keadaan kami yang terpaksa berjauhan sekarang kerana komitmen masing-masing. Buat masa ini, kami juga akan selalu berulang-alik dari Kuala Lumpur dan Kuching,” katanya.

Wany juga mengakui dia terpaksa menanggung rindu apabila terpaksa berjauhan dengan suami. Namun, pelantun lagu Pedas itu berkata dia dan suaminya sudah memikirkan perkara tersebut sebelum mendirikan rumah tangga lagi.

“Apapun, sampai masa apabila semua komitmen saya di sini sudah selesai sepenuhnya dan nak ‘settle down’ dengan kerja serta ada anak, saya akan berpindah juga ke Kuching, mengikut suami. Tapi, bukanlah dalam waktu terdekat ini.

“Banyak perkara yang saya kena uruskan lagi, dan sekarang kami akan terus dengan kehidupan PJJ ini. Bahkan, kami pun okey menjalaninya kerana masing-masing faham dengan komitmen dan sentiasa bertolak ansur,” katanya.

Disoal mengenai cahaya mata, Wany dan suami mengakui dia dan suami tidak membuat perancangan dan menerima dengan syukur sekiranya diberikan rezeki anak.

Wany Hasrita sah menjadi milik lelaki pilihannya, Mohd Al-Adib pada 22 Julai lalu selepas menjalin cinta sejak 2019.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 1 Feb 2018

Peserta Hero Oven 2 Bengang

Adam, bekas peserta program Hero Oven musim kedua, baru-baru ini dihambat kontroversi apabila meluahkan rasa terkilannya dengan rakyat Malaysia yang gemar menyentuh isu status halal sesuatu makanan.

Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Hanya Tukar Nama Bukan Matlamat – Dj Dave

Saya harap ia tidak dipolitikkan, matlamat yayasan ini masih sama iaitu melakukan kebajikan dan membantu golongan artis tanah air.

Trending Wed, 9 Aug 2023

Serah Soal Anak Pada Rezeki… Dini, Janna Bakal  Pindah Ke Rumah Baru

‘Alhamdullah, everything is great’ – Dini.. Yishh, Syoknya dah kahwin 🥰🥰

Featured Wed, 12 Oct 2022

[VIDEO] Individu Dakwa ‘Bandana’ Mirip Tanda Salib, Peminat Backup Anna Jobling

Ada bunga putih la gaisss, bukan tanda salib tu. Tapi comel ek Anna menari hee 🥰🥰

Featured Tue, 21 Jun 2022
Hiburan Sun, 4 Feb 2018

女神卡卡病情恶化!取消最后10场巡演

女神卡卡(Lady Gaga)因为纤维肌痛症2017年9月无预警宣布暂退歌坛,巡演也都喊卡,希望可以把身体调养到健康的状态,没想到近来她的病情不仅没有好转,而且还恶化了,3日宣布取消欧洲的最后10场巡演,让粉丝都非常担心她的健康状况。

error: Content is protected !!