Hiburan By: SGMS Faida June 7, 2018 @ 9:42am

Belajar Giling Cili Demi ‘This Is Pilah’

Pernah menyertai program reality Clever Girl Musim Kedua namun hanya berjaya menempatkan diri di Top 20 tidak mematahkan semangat Iesna Mohd Raus untuk terus menempa nama dalam industri hiburan.

Siapa sangka percubaan santai ke ujibakat pencarian pelakon utama This Is Pilah akhirnya membuahkan hasil apabila pihak produksi memilih gadis berusia 27 tahun ini. 

” Mungkin ini dinamakan rezeki terpijak. Alhamdulillah…Sudah tentu saya rasa sedikit ‘terbeban’ memandangkan ini kali pertama saya ditawarkan untuk berlakon filem. Memang nervous tetapi saya dah cuba sehabis baik,” katanya ketika ditemui di Majlis Berbuka Puasa Madness Films di Ampang, malam tadi.

Memegang watak Ara, seorang gadis kampung yang bercita-cita tinggi, Iesna tidak mengalami sebarang masalah berkomunikasi untuk watak ini memandangkan dia sendiri merupakan anak jati Negeri Sembilan.

“ Alhamdulillah, saya boleh bercakap dalam dialek Nogori, jadi segalanya berjalan lancar. Tetapi untuk dialek di Kuala Pilah, ada sedikit perbezaan tetapi itu hanya masalah kecil saja,” katanya.

Tambah Iesna antara babak yang tidak boleh dilupakan adalah babak ketika dia perlu menggiling cili.

“ Saya bukanlah berapa pakar dalam kerja menggiling cili jadi untuk babak itu saja, kami ambil masa beberapa jam sebelum ia betul-betul memenuhi kehendak pengarah,” katanya ketawa.

This Is Pilah yang diterbitkan Madness Films juga dibintangi oleh Juzzthin, Iesna Mohd Raus, Kazar, Joey Daud beserta penampilan khas Waris, Ito Blues Gang, Ustaz Syamsul Debat dan bekas ahli parlimen Kuala Pilah, Datuk Seri Hassan Malek.

Filem ini mengisahkan hasrat seorang pemuda di Kuala Pilah yang mahu memperisterikan gadis idamannya tetapi terpaksa berdepan dengan halangan bapa gadis itu kerana berasal dari suku yang sama. Untuk tahu kesudahan dapatkah mereka bersatu akhirnya, jom ke pawagan untuk menonton This Is Pilah bermula 21 Jun 2018 ini!  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 6 Jan 2019

52.2 Juta Pengguna Menjadi Mangsa, Google+ akan Ditutup Lebih Cepat

Pada mulanya Google akan menutup Google+ pada Ogos 2019. Walau bagaimanapun, keputusan baru diambil bahawa perkhidmatan rangkaian sosial akan ditutup dengan lebih cepat, iaitu April 2019. Kenapa itu?

Hiburan Wed, 21 Mar 2018

Jihan Muse Sembunyi Anak?

Rata-rata peminat beliau mengucapkan tahniah dan berdoa agar pasangan ini berbahagia sehingga ke anak cucu. Selain ucapan tahniah dan komen berkenaan caption tersebut, Jihan nampaknya tidak terlepas dari diajukan soalan berkenaan wajah anak beliau

Events Fri, 3 May 2019

Scha Alyahya & Downy Natural Come Together to Celebrate Women’s Natural Selves

The latest Downy products leave clothes with a light, refreshing, natural scent that lasts throughout the day to add a confidence boost for women to flaunt their natural selves.

Hiburan Thu, 16 Nov 2017

HADIAH KAHWIN RM 1 JUTA?

Siapa yang tidak gembira apabila diberikan hadiah perkahwinan bernilai RM1 Juta kan? Kalau nak tahu, itu adalah hadiah perkahwinan buat Adib Khalid dan pelakon cantik, manis berdarah Pakistan, Izara Aishah. Wow! Seronok lah kan?

Hiburan Mon, 19 Mar 2018

T.O.P Being Investigated For Breaking Law As Public Service Worker

Big Bang’s T.O.P is currently under investigation again!

Hiburan Wed, 13 Nov 2019

Bukan Sorok Cuma…

Filem lakonan Reen, KL Vampire bakal menjengah pawagam bermula esok (14 November). 

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

‘Saya Tak Pernah Rebut Hak Orang’- Syahrini Jawab Dakwaan Netizen

Saya tidak mengambil suami orang dan dia single. Saya mengenalinya untuk beberapa bulan sahaja dan dia membuktikan perjuangan cintanya kepada saya.

| Live TV