Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor December 18, 2017 @ 5:47am

“BELAKANGNYA ADA BATU TAR RUMAH AKU” – BADAN BERJERAWAT UQASHA DIKUTUK

Belum pun sampai sebulan isu Uqasha Senrose dan gambar kontroversi edit badan” yang dikecam netizen. Timbul pula isu baru apabila Uqasha Senrose sekali lagi mencipta kontroversi dengan memuat naik gambar “badan berjerawat” di laman instagram miliknya.

Sumber: Instagram Uqasha Senrose

Pada mulanya, gambar ini dimuat naik oleh Uqasha untuk memberi kredit kepada makeup artis yang telah menata rias wajahnya. Kalau dilihat sentuhan makeup Uqasha memang cukup “on point” dan sangat “editorial”. Namun, lain pula yang diberi perhatian oleh para netizen kita ni. Rata-rata netizen mengecam bahagian belakang badan Uqasha  yang dikatakan berjerawat dan menggerutu! 

Ini antara komen pedas netizen di instagram milik Uqasha: 

 

Sumber: Instagram Uqasha Senrose

Sumber: Instagram Uqasha Senrose

Sumber: Instagram Uqasha Senrose

Sumber: Instagram Uqasha Senrose

Ada antara netizen yang mempertikaikan keputusan Uqasha yang membuka hijab sekaligus mendorong masyarakat untuk terus mengkritik penampilannya. Tak kurang juga yang memberi komen berbaur jenaka dan mengkritik netizen yang sibuk memperbesarkan isu tersebut.

Isk! sampai macam tu sekali netizen ni kan? Diharapkan Uqasha terus sabar dengan komen segelintir netizen yang tidak habis-habis mengecam beliau. So, pesan kami di xtra berhati-hati lah sebelum anda memuat naik apa-apa gambar. Mulut orang, tak boleh nak tutup sekarang ni. Apa-apa pun, Be strong ye Uqasha!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Nabila Razali Bawa Ibu Ayah Jalani Ibadah Umrah

Alhamdulilah , moga segala urusan dipermudahkan

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Expensive Modern Art Piece Vandalised By Childish Wanna One Fans

The artwork costs more than RM2 million!

Hiburan Sun, 28 Apr 2019

#BBB2019: Chiwan Cari Calon Isteri

Good luck Chiwan untuk final BBB 2019!

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Lepas Pikat Remy, Azar Azmi Dekati Redza Rosli Pula?

Ikuti ragam cinta Nizam dan Alisya dilakonkan oleh Redza Rosli, Azar Azmi, Neera Azizi, Nazrief Nazri, Didie Alias, Amirul Faqeem, Adibah Noor dan Ain Sufia. setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang.

Hiburan Thu, 1 Aug 2019
Hiburan Mon, 15 Jan 2018

Kilafairy Lancar Single Dengan Artis Antarabangsa

Untungnya dapat lancar single baru dengan artis antarabangsa, siapakah insan itu?

Hiburan Wed, 22 Jan 2020
Hiburan Mon, 10 Sep 2018

Selamat Lahirkan Anak Lelaki…Tahniah Adira!

ifahamkan penyanyi yang merupakan isteri kepada Datuk Seri Adnan Abu atau Datuk Red ini melahirkan lelaki di sebuah hospital swasta di Sungai Buloh, Selangor, pada jam 10.21 pagi semalam.

Hiburan Mon, 1 Apr 2019

Crossroads : One Two Jaga Dominasi FFM30 Selepas AMPFKL 2018

Tahniah diucapkan buat semua pemenang FFM30

Hiburan Mon, 17 Jun 2019

莫文蔚狮城开个唱!巡演确定 11 月抵马

莫文蔚《绝色》巡演确定11月将来到马来西亚!

| Live TV