Featured By: Atiqah Johari May 24, 2022 @ 6:34pm

“Benda Itu Terlalu Murah…” – Meerqeen Tolak Gimik Untuk Promosi Drama

Pelakon Meerqeen menyatakan yang dia tidak memerlukan sebarang gimik murahan seperti bergaduh semata-mata untuk mempromosikan drama yang dilakonkannya.

Menurutnya, dia mempunyai cara tersendiri yang lebih baik bagi meraih sambutan daripada penonton kerana dia mempercayai bahawa para penonton mampu untuk menilai sesebuah karya tanpa sebarang gimik bodoh.

“Tak perlu gimik bodoh seperti gaduh dekat set la… kami tak perlu benda itu. Bagi saya, benda itu (gimik) terlalu murah sangat.

“Orang pun tak nak tengok benda itu… sebab mereka lebih nak tonton drama saja. Kalau buat gimik bodoh, akan naik dan turun cepat (populariti).” katanya kepada XTRA.

Meerqeen atau nama sebenarnya Muhammad Shameer Shauqeen Saiful Izam, 21 memaklumkan bahawa dia dan Anna Jobling iaitu heroin dalam drama tersebut mempunyai strategi yang lebih baik bagi mempromosikan drama lakonan mereka iaitu Melur Untuk Firdaus.

“Saya dan Anna ada strategi untuk buatkan drama lakonan kami ini meletup, dengan cara yang lebih baik berbanding buat gimik,” ujarnya.

Ditanya mengenai cabaran yang dihadapi ketika sesi penggambaran Meerqeen menyatakan yang dia berasa hilang arah ketika melakukan babak terakhir pada hari terakhir penggambaran ketika disoal wartawan dalam sebuah sidang media secara maya drama Melur Untuk Firdaus pada Rabu lalu.

“Cabaran Meerqeen is last day last scene… sebab Meerqeen rasa macam lost sekejap.

“Don’t know sebab apa, maybe sebab overthinking nak habis benda ni, bayangkan that simple dialog Meerqeen buat dalam puluh-puluh take la jugak.” katanya dalam sidang media tersebut.

Terdahulu, Meerqeen merupakan seorang peserta bagi program Hero Remaja 2019/2020 dan memenangi tempat ketiga. Kini, dia mula dikenali dalam bidang lakonan apabila berjaya membawa watak Hakeem dalam drama Angkara Cinta.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Thu, 2 Jan 2020
Hiburan Tue, 14 Aug 2018

Al- Fatihah, Tiada Lagi Opie Panji …

Allahyarham yang berusia 48 tahun itu dikejarkan ke HTAA 4 Ogos lalu selepas mengadu sesak nafas di rumahnya di Indera Sempurna sebelum dirawat di hospital itu.

Featured Fri, 5 Oct 2018

6 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Minum Air Sarang Burung Untuk Kecantikan

Warna sarang burung bukan berasal daripada darah burung Walet.

Events Thu, 28 Feb 2019

Extra Shows Added to Ola Bola The Musical Season 2!

Tickets are selling out like hot cakes!

Trending Tue, 6 Apr 2021
Hiburan Sat, 6 Jan 2018

Hubungan Kami Setakat Di Sini Sahaja

Isma AF mengakui bahawa kini hubungannya bersama suami tidak dapat diselamatkan lagi.

Featured Tue, 4 Oct 2022
error: Content is protected !!