Featured By: Atiqah Johari May 24, 2022 @ 6:34pm

“Benda Itu Terlalu Murah…” – Meerqeen Tolak Gimik Untuk Promosi Drama

Pelakon Meerqeen menyatakan yang dia tidak memerlukan sebarang gimik murahan seperti bergaduh semata-mata untuk mempromosikan drama yang dilakonkannya.

Menurutnya, dia mempunyai cara tersendiri yang lebih baik bagi meraih sambutan daripada penonton kerana dia mempercayai bahawa para penonton mampu untuk menilai sesebuah karya tanpa sebarang gimik bodoh.

“Tak perlu gimik bodoh seperti gaduh dekat set la… kami tak perlu benda itu. Bagi saya, benda itu (gimik) terlalu murah sangat.

“Orang pun tak nak tengok benda itu… sebab mereka lebih nak tonton drama saja. Kalau buat gimik bodoh, akan naik dan turun cepat (populariti).” katanya kepada XTRA.

Meerqeen atau nama sebenarnya Muhammad Shameer Shauqeen Saiful Izam, 21 memaklumkan bahawa dia dan Anna Jobling iaitu heroin dalam drama tersebut mempunyai strategi yang lebih baik bagi mempromosikan drama lakonan mereka iaitu Melur Untuk Firdaus.

“Saya dan Anna ada strategi untuk buatkan drama lakonan kami ini meletup, dengan cara yang lebih baik berbanding buat gimik,” ujarnya.

Ditanya mengenai cabaran yang dihadapi ketika sesi penggambaran Meerqeen menyatakan yang dia berasa hilang arah ketika melakukan babak terakhir pada hari terakhir penggambaran ketika disoal wartawan dalam sebuah sidang media secara maya drama Melur Untuk Firdaus pada Rabu lalu.

“Cabaran Meerqeen is last day last scene… sebab Meerqeen rasa macam lost sekejap.

“Don’t know sebab apa, maybe sebab overthinking nak habis benda ni, bayangkan that simple dialog Meerqeen buat dalam puluh-puluh take la jugak.” katanya dalam sidang media tersebut.

Terdahulu, Meerqeen merupakan seorang peserta bagi program Hero Remaja 2019/2020 dan memenangi tempat ketiga. Kini, dia mula dikenali dalam bidang lakonan apabila berjaya membawa watak Hakeem dalam drama Angkara Cinta.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 18 Oct 2019

Kematian Pesakit Di Perak Mungkin Akibat Virus Lain

Virus Zika disebarkan menerusi nyamuk Aedes

Events Wed, 5 Feb 2020
Events Thu, 20 Feb 2020

[VIDEO] Alvin Chong ‘Simpan Rahsia’ Emma Maembong Bakal Berkahwin?

Wah, bagus jugak rupanya Alvin jadi penyimpan rahsia eh!

Featured Fri, 11 Jun 2021

Kini Berusia 15 Tahun, Penampilan Putera Sultan Brunei Ini Curi Tumpuan Ramai

Penampilan Pengiran Muda Abdul Wakeel, anaknda kepada Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkian semakin mencuri tumpuan ramai. Rupa paras putera raja yang kini berusia 15 tahun itu ternyata menjadi perbincangan hangat orang ramai. Walaupun jarang dilihat

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Selesai Merisik, Qi Razali Cari Tarikh Sesuai Bertunang

Qi juga akui dia cukup teruja untuk ke langkah seterusnya memandangkan dia bukannya muda lagi dan juga mahukan ada anak sendiri.

Hiburan Sat, 9 Dec 2017

Abam Bocey & Pasangan Selamat Bernikah

Abam Bocey & Pasangan Selamat Bernikah, Sekali Lafazdengan pasangannya yang mula berkawan sejak 2009, sebelum Abam melangkah kaki ke Raja Lawak 6

Featured Fri, 21 Jan 2022
Contest Tue, 23 Jul 2019

| Live TV