Hiburan By: Khairil Khusyairi October 17, 2022 @ 5:45pm

Berlaku Pendarahan Di Bawah Perut, Wafariena Terkilan Dengan ‘Attitude’ Pengarah – “Saya Bukan Nak Minta Simpati”

Pelakon Wafariena dimasukkan ke hospital selepas beliau mengalami kecedaraan yang serius ketika melakukan adegan aksi demi menjayakan drama lakonannya.

Tampil menjelaskan insiden tersebut Wafariena atau nama lengkapnya Wafariena Roslan berkata dia beryukur dengan keadaanya kerana tidak mengalami masalah serius namun terdapat pendarahan yang berlaku.

“Sekarang saya kena rehat, tak boleh banyak berjalan, nak bangun kena ada orang tolong.

“Dotor pun risau patah tulang ke, itu yang mereka risau tapi bila buat X-ray, Alhamdulillah takde patah, takde saraf yang putus cuma ada tisu koyak dan pendarahan.

“Sekarang ni masih sakit lagi, di bawah perut (tempat peranakan) sebab saya dah rujuk pakar rahim dan dah check, memang bukan datang bulan tetapi ada pendarahan disebabkan hentakan jatuh banyak kali,” jelasnya.

Menjelaskan apa yang terjadi pada dirinya, Wafa mengakui kecewa dengan tindakan pihak produksi yang mengabaikan keselamatan artis.

“Masa meeting, diberitahu ada stunt lelaki dan wanita, jadi saya tak perlu fikir tentang itu tetapi bila di set, babak yang perlu guna stunt tetapi stunt takde.

“Saya persoalkan dimana orang stunt, takkan saya kena buat, tetapi semua diam dan kru stunt juga terkejut apabila first time mereka buat dekat artis.

“Nilainya orang dekat Wafa ni ibarat “kata nak jadi pelakon takkan tu pun tak boleh buat”. Untuk saya, nak tak nak saya kena buat.

“Walaupun berulang kali saya tanya mana budak stunt, bila terjadi pada mulanya saya dah kena tarik, kepala saya dah ‘jem’, saya bangun pun dah rasa nak tumbang balik.

“Kepala dah macam biul tetapi mereka tanya okey ke tak? namun saya kena buat jugak,” katanya.

Disoal adakah beliau akan kekal berhubungan baik dengan pengarah tersebut, Wafa berkata dia harus bersikap profesional atas urusan kerja malah turut berasa terkilan dengan apa yang terjadi.

“Wafa profesional, dengan siapa pun saya akan okey, walaupun dia ada buat jahat, buat niat tak baik tetapi untuk saya kerja tetap kerja.

“Saya berdepan untuk bekerja bukan untuk bermusuh tapi bila jadi macam ni bukan saya saja tak boleh ngam dengan dia, ramai je.

“Saya cuma rasa terkilan, selama saya jadi pelakon, perkara ni yang buat betul-betul saya rasa terkilan sangat dengan ‘attitude’ yang dia beri.

“Saya bukan nak minta simpati pun tapi bila jadi sebegini, ada orang panggil dia untuk tengok saya sakit tetapi dia cuma ‘ignore’ dan blah.

“Saya bukan minta simpati tapi sekurangnya ada sikit simpati,” luahnya.

Sumber: YouTube TV3MALAYSIA Official

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 2 Apr 2019

Fasih Nyanyi Lagu Belaian Jiwa, Park Bo Gum Buat Peminat Respect!

Respect habis tengok Park Bo Gum nyanyi lagu Belaian Jiwa!

Featured Thu, 29 Sep 2022
Hiburan Sat, 5 May 2018

Takziah…Ibu Akim Meninggal Dunia

Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas Allahyarhamah. Amin ya rabbal alamin…

Featured Sat, 17 Sep 2022

“Habis Tu Aku Kena Diam Ke C*ba*!” – YouTuber Didakwa ‘Koyak’, Dikecam Gara-Gara Filem Mat Kilau

Opssss! isu baru pulakkk timbul! #MatKilau dah hampiri kutipan RM100 juta dah weii… Udah lerr tu!👀

Featured Sat, 16 Apr 2022
Hiburan Thu, 2 Jan 2020
Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Teruja Curah Idea Untuk Muzik Muzik Raya

Tambah Noraniza, dia percaya penonton bakal terhibur dan memahami keunikan irama tradisional apabila diangkat program hiburan popular seperti MM33.

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

《郑伊健演唱会》 6月一起唱响云顶

《郑伊健演唱会》今年6月和郑伊健一起唱响云顶!

| Live TV