Featured By: Khairil Khusyairi February 27, 2023 @ 7:48pm

Che Ta Tak Setuju Isteri Luah Masalah Rumah Tangga Di Media Sosial – “Berdosa Kalau Kita Aibkan Suami”

Pelakon dan usahawan popular, Rozita Che Wan meluahkan rasa tidak bersetuju apabila wanita menyalahkan orang ketiga sahaja dalam isu rumah tangga yang diganggu.

Menurut Rozita atau lebih mesra disapa Che Ta, adalah tidak wajar untuk menyalahkan sebelah pihak sahaja dalam isu curang ini sebaliknya sang suami juga patut dipersalahkan.

“Kalau sesetengah lelaki itu yang memang jenis yang suka curang, kalau isteri macam ratu cantik pun dia tetap akan curang.

“Akan tetapi sekiranya lelaki itu seorang yang setia, dapat isteri yang biasa-biasa sahaja pun akan setia. Pokok pangkalnya adalah lelaki itu.

“Saya tidak suka wanita yang bila dapat tahu suaminya ada hubungan lain, dia salahkan perempuan lain, ‘Its takes two to tango’. Suami bukan baik sangat pun, kenapa nak salahkan satu pihak sahaja.

“Macam contoh kalau suami saya ada hubungan dengan orang lain, saya tumbuk suami sendiri. Tak adalah nak tarik tudung perempuan itu. Laki kita yang menggatal. Tapi kalau dia tidak sama naik, benda tu tak akan berlaku,” jelasnya. kepada XTRA ketika ditemui di majlis pelantikannya sebagai ‘muse’ Angsa Emas Jewellery, baru-baru ini.

Tambah Che Ta dia juga kurang senang dengan keterbukaan sesetengah wanita dalam mendedahkan masalah rumah tangga mereka di media sosial.

“Bagi saya ia ibarat tepuk air ke dulang dan terkena muka sendiri apabila kita kongsi masalah rumah tangga atau keburukan pasangan di media sosial.

“Lebih baik untuk diam. Sebagai isteri, berdosa ya kalau kita mengaibkan suami. Kalau tidak suka, terus pergi ke pejabat kadi atau berbincang.

“Kalau nak berkias-kias di Instagram, masalahnya bukan suami kita seorang… entah entah suami kita pun tak tengok.

“Mungkin ada cara lain untuk melepaskan geram, misalnya dengan menghantar WhatsApp kepada pasangan, kemudian padam. Saya sendiri pernah begitu kalau rasa marah pada seseorang,” kongsinya.

Dalam pada itu, isteri kepada pelakon Zain Saidin ini juga percaya bahawa soal jodoh adalah ketentuan dari maha esa.

“Jodoh Allah dah tetapkan, itu semua sebab musabab. Kalau ia ditakdirkan jodoh kita sampai 20 tahun sahaja, itu semua sebab menyebab. Saya takkan ada rasa sedih atau risau. Dah tiada jodoh,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 5 Jan 2023

Nas Ahmad Terjah Diuji Masalah Jantung – “Ya Allah! Lainnya Dia Sekarang”

Allahuakbar. Semoga diberikan kesembuhan dan kesihatan yang baik

Featured Thu, 30 Apr 2020
Featured Wed, 28 Sep 2022
Events Wed, 14 Aug 2019

Kuala Lumpur Fashion Week 2019 Suits Up for Ready to Wear Runway in August

Showcasing over 80 homegrown labels in 5-day, KUALA LUMPUR FASHION WEEK is set for its 7th and ready to show!

Featured Fri, 20 Jan 2023
Hiburan Sat, 29 Sep 2018

Lepas Janna Nick, Mawar Rashid Pula Buat Ucapan Berbayar?

Dalam masa sama, Janna memberitahu dia tidak bimbang dengan hal berkenaan dan menganggap ia sebuah persaingan sihat.

Featured Fri, 8 May 2020

Seri jadi isteri, Zahirah MacWilson wajah Lebaran Innai Red

Lawa-lawa koleksi Lebaran Innai Red tahun ini