Hiburan By: Padin September 2, 2021 @ 2:36pm

Dapat Sambutan Penonton, OBTV Program Hiburan Socialtainment Tumpu Kisah Viral & Menarik

Sejak mula dilancarkan pada Januari lalu, program hiburan OBTV terbitan REV Media Group (RMG) (sebahagian daripada kumpulan Media Prima) antara yang mendapat sambutan penonton.

OBTV adalah sebuah program kapsul hiburan socialtainment berdurasi 5 minit yang berkongsi kisah-kisah viral dan berita-berita menarik sepanjang minggu dari hiburan, gaya hidup dan banyak lagi. Nama OBTV diambil dari laman socialtainment nombor satu Malaysia, OHBULAN! atau secara ringkasnya, OB.

OBTV mula bersiaran pada 1 Januari 2021, setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad pada jam 7.55 malam secara eksklusif di TV9. Namun, sejak 1 Ogos 2021, waktu siaran telah ditukar menjadi 6.55 petang.

Telah pun bersiaran selama lebih 34 minggu, barisan penyampai OBTV terdiri daripada bakat dalaman RMG yang cukup bertenaga iaitu Nasha Nazari, Shafika Suhaimi, Danial Nawawi, Ash Nordin, Najmi Suhaimi dan Petchmono yang memberikan sentuhan lebih bersahaja dan segar.

“OBTV merupakan sebuah program berbentuk hiburan yang agak berbeza dengan program hiburan sedia ada seperti Mbuzz. Berita-berita menarik dan kisah viral diambil dari seksyen ‘Kini Trending’ yang ditulis oleh penulis-penulis di laman portal OHBULAN! sendiri,” kata Ash Nordin, penerbit OBTV.

Jelasnya lagi, terdapat beberapa pembaharuan yang dilakukan sepanjang OBTV bersiaran ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Selain waktu siaran yang telah ditukar, rakaman juga telah dilakukan di rumah masing-masing sehingga keadaan kembali selamat dan pulih untuk berada di studio.

“Kami merasa bangga kerana jenama OHBULAN! kini sudah berada di kaca tv dan mendapat sambutan yang membanggakan. Keputusan kami memilih untuk menggunakan internal talents sebagai penyampai juga membuktikan bahawa mereka bukan hanya sebagai pekerja yang berdedikasi, tetapi juga berbakat untuk menjadi seorang penyampai tv,” tambah Noraniza Azmi, Ketua Bahagian Tajaan Kandungan Melayu, RMG.

Memaparkan kisah-kisah viral dan berita menarik terkini dalam program socialtainment, OBTV bersiaran pada setiap hari Jumaat hingga Ahad di TV9, jam 6.55 petang selama 5 minit.

OBTV juga boleh ditonton secara dalam talian di www.tonton.com.my pada hari yang sama atau tonton siaran ulangan di laman YouTube OHBULAN OFFICIAL dan Facebook OHBULAN!.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 16 Nov 2020
Hiburan Thu, 19 Apr 2018

‘Beliau Yang Saya Kenal, Sentiasa Jinjing Beg Telekung Ke Mana-Mana,’ -Rizalman

“Jadi, awaslah hati dan tingkah laku kita dari sekarang kerana jika anda melihat isu ini dari sudut keimanan maka anda akan dapat jawapannya, tulis Rizalman…

Events Thu, 28 Mar 2019

Tiga Tahun Makin Wow Di CJ WOW SHOP!

Jangan lepaskan peluang korang untuk dapatkan mata ganjaran yang semestinya WOW! hanya di CJ WOW SHOP!

Hiburan Tue, 20 Nov 2018
Hiburan Mon, 29 Apr 2019

MV Terbaru Taylor Swift “ME!” Catat Tontonan Tertinggi Di Youtube Dalam Masa 24 Jam

Taylor Swift sekali lagi mencipta magis apabila  berjaya mendapat tontonan tertinggi di Youtube menerusi muzik video terbaru beliau,’ME!’. 

Hiburan Sun, 21 Oct 2018

Pakai Baju Tetapi Berbogel Macam Mana Tu?

Memakai seluar ketat berwarna coklat terus dikata berbogel sedangkan tidak

Hiburan Wed, 3 Jan 2018

Johan As’Ari Teman Iqram Dinzly Menari Jadi Isu

video tarian itu pula dibuat hanya suka-suka tidak sangka pula ianya tular di sosial media

Hiburan Sun, 22 Sep 2019

Hael Husaini Umum Bakal Kahwin!

Wah…Dengan siapa tu?

Hiburan Wed, 9 Oct 2019

#InstagramDarkMode Trending Di Twitter

Pengguna iPhone Dan Android Teruja Insta Jadi Gelap

Hiburan Wed, 18 Apr 2018

Kenapa Siti Sarah Tunda Konsert?

Mentor Otai ini mengganggap penundaan itu sebagai satu rahmat pula baginya kerana berpeluang mendapatkan masa yang lebih panjang untuk latihan serta persiapan.

| Live TV