Hiburan By: Padin September 2, 2021 @ 2:36pm

Dapat Sambutan Penonton, OBTV Program Hiburan Socialtainment Tumpu Kisah Viral & Menarik

Sejak mula dilancarkan pada Januari lalu, program hiburan OBTV terbitan REV Media Group (RMG) (sebahagian daripada kumpulan Media Prima) antara yang mendapat sambutan penonton.

OBTV adalah sebuah program kapsul hiburan socialtainment berdurasi 5 minit yang berkongsi kisah-kisah viral dan berita-berita menarik sepanjang minggu dari hiburan, gaya hidup dan banyak lagi. Nama OBTV diambil dari laman socialtainment nombor satu Malaysia, OHBULAN! atau secara ringkasnya, OB.

OBTV mula bersiaran pada 1 Januari 2021, setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad pada jam 7.55 malam secara eksklusif di TV9. Namun, sejak 1 Ogos 2021, waktu siaran telah ditukar menjadi 6.55 petang.

Telah pun bersiaran selama lebih 34 minggu, barisan penyampai OBTV terdiri daripada bakat dalaman RMG yang cukup bertenaga iaitu Nasha Nazari, Shafika Suhaimi, Danial Nawawi, Ash Nordin, Najmi Suhaimi dan Petchmono yang memberikan sentuhan lebih bersahaja dan segar.

“OBTV merupakan sebuah program berbentuk hiburan yang agak berbeza dengan program hiburan sedia ada seperti Mbuzz. Berita-berita menarik dan kisah viral diambil dari seksyen ‘Kini Trending’ yang ditulis oleh penulis-penulis di laman portal OHBULAN! sendiri,” kata Ash Nordin, penerbit OBTV.

Jelasnya lagi, terdapat beberapa pembaharuan yang dilakukan sepanjang OBTV bersiaran ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Selain waktu siaran yang telah ditukar, rakaman juga telah dilakukan di rumah masing-masing sehingga keadaan kembali selamat dan pulih untuk berada di studio.

“Kami merasa bangga kerana jenama OHBULAN! kini sudah berada di kaca tv dan mendapat sambutan yang membanggakan. Keputusan kami memilih untuk menggunakan internal talents sebagai penyampai juga membuktikan bahawa mereka bukan hanya sebagai pekerja yang berdedikasi, tetapi juga berbakat untuk menjadi seorang penyampai tv,” tambah Noraniza Azmi, Ketua Bahagian Tajaan Kandungan Melayu, RMG.

Memaparkan kisah-kisah viral dan berita menarik terkini dalam program socialtainment, OBTV bersiaran pada setiap hari Jumaat hingga Ahad di TV9, jam 6.55 petang selama 5 minit.

OBTV juga boleh ditonton secara dalam talian di www.tonton.com.my pada hari yang sama atau tonton siaran ulangan di laman YouTube OHBULAN OFFICIAL dan Facebook OHBULAN!.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 18 Sep 2019

Dikutuk Kerana Tinggal Anak, Datin Vivy Tak Mudah Melatah

Kena belajar ambil ‘chill pill’…

Trending Hari Ini Wed, 3 Jun 2020
Trending Tue, 12 Jan 2021

KKM Umum Varian Terbaharu Covid-19, UK B.1.1.7 Di Kesan Di Malaysia

Semoga negara kita Malaysia sentiasa dilindungi

Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Sweetnya…Wawa Zainal Hadiahkan Suami Kereta Mewah

Pelakon berusia 27 tahun itu memberi kejutan kepada suami tersayang sebagai tanda membalas kejutan yang diberikan sebelum ini.

Hiburan Thu, 5 Jul 2018

Nabila Huda Terpaksa Tinggalkan Suami?

Abil berasa sedikit lega apabila suaminya, Mohd Izwan Johar atau dipanggil Bert ini merestui pemergiannya apatah lagi demi memenuhi kerjaya sebagai seorang anak seni

Hiburan Mon, 14 Jan 2019

王力宏316确定唱进大马!1月19正式发售

王力宏全新《龙的传人 2060》世界巡回马来西亚站演唱会,1 月 19 日,上午 11 时起正式全国公开发售。

Featured Fri, 25 Mar 2022
Trending Fri, 3 Apr 2020
Hiburan Mon, 4 Apr 2022

| Live TV