Hiburan By: Attiqah Mohd August 20, 2019 @ 3:40pm

“Dia Memang Gentleman”- Reaksi Netizen Bila Alif Satar Pertahankan Sherry Al-Hadad Daripada ‘Body Shaming’

Nasib je Alif Satar ni dah kahwin kan.. 

Pengacara dan pelakon versatil, Alif Satar sekali lagi menjadi bualan hangat netizen kerana sikap dan karakter ‘gentleman’ yang ditonjolkan beliau. Terbaru, dalam sebuah program realiti, Alif Satar mempertahankan rakan pengacaranya, Sherry Al-Hadad daripada menjadi mangsa ‘body shaming’ dalam satu rancangan realiti program yang bersiaran secara langsung. 

Dalam sebuah program realiti yang menampilkan Alif Satar dan Sherry Al Hadad sebagai pengacara, tindakan Alif Satar yang mempertahankan Sherry apabila digelar “big”oleh Mark Adam membuatkan rata-rata netizen kagum dengan sikap beliau, bukan sahaja dianggap bijak malah sangat menghormati wanita.

Netizen di Twitter turut mengagumi sikap Alif Satar yang dikatakan “quick to react”

Mark Adam yang dijemput sebagai juri telah memberikan komen berbaur “body shaming” kepada salah seorang peserta rancangan itu dengan mengatakan “peluang ini sangat besar, pengacaranya pun juga “besar”, tindakan itu mencetuskan elak ketawa daripada para penonton sebelum Alif Satar membalas “maksud awak, dia berbakat besar”. 

Tindakan Alif Satar itu menerima tepukan daripada para penonton. Mark Adam juga dilihat kesal dengan jenakanya itu dan meminta maaf secara terbuka kepada Sherry Al-Hadad. 

Harapnya lebih ramai la lelaki di luar sana yang mencontohi sikap “gentleman” Alif ye. ‘Body shaming’ atau segala bentuk jenaka yang sensitif dianggap satu tindakan buli. Buat Mark Adam, fikir dulu sebelum bercakap tau! kita manusia biar beradab dan jangat sesekali biadab.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

Nazim Othman Demand?

Pelakon, Nazim Othman tidak membenarkan sesiapa untuk menguruskan rambutnya dan solekannya kerana beliaulebih selesa untuk melakukannya sendiri.

Hiburan Mon, 14 Jan 2019

Haneesya Hanee Juara Dewi Remaja 2018/2019, Tahniah!

Tahniah si cantik manis, you deserved it girl!

Hiburan Thu, 20 Sep 2018

Bob Lokman Jual Nasi Ayam Goreng Kampung Demi…

Untuk peminat di luar sana yang rindu nak jumpa Bob Lokman, jangan lupa sokong perniagaan Nasi Ayam Goreng Kampung dia ok? Pasti sedap!

Hiburan Tue, 21 May 2019

Selesa Status Duda Alasan Fezrul Khan Tak Cari Calon Bini?

Agak-agak bila Fezrul bakal lepaskan status ‘duda hot’ in town eh?

Featured Sun, 28 Aug 2022
Hiburan Fri, 2 Feb 2018

Penat Menyanyi, Aliff Tukar Profesi

“Buat masa sekarang, pihak Primavalet dan saya masih dalam peringkat awal. Pakaian jenama Burank.co boleh dibeli pada bulan puasa nanti di PRIMAVALET, Osti Bangi (bersebelahan dengan tol Bangi.”

Featured Wed, 7 Dec 2022

Zaquan Adha Bagi Hint Ayu Raudhah Hamil Anak Keenam?

Wah betul ke ni? Tahniah! Lepas ni dah cukup nak buat team bola sepak

Hiburan Sat, 14 Dec 2019

Resepsi Eizlan, Natasha Penuh Istiadat

Seperti pinang dibelah dua!

| Live TV