Featured By: Aqilah Paharuzi November 26, 2022 @ 10:18pm

Didakwa Sengaja Jaja Kisah Peribadi, Ungku Ismail Kecewa & Bertekad Tidak Berkongsi Perkembangan Nad Zainal

Pelakon, Ungku Ismail mengakui kecewa apabila sikap prihatinnya terhadap rakan industri, Nad Zainal yang kini sedang dirawat di ICU disalah erti oleh segelintir pihak.

Ungku menerusi dua hantaran di Instagram Story miliknya berkata ada pihak mendakwa dirinya sengaja mahu menjaja cerita peribadi dek sering berkongsi mengenai perkembangan Nad.

“Kecewa. Bila saya sentiasa ikhlas menyampaikan update tentang keadaan Nad Zainal, ada pihak yang cuba rephrase cakap saya seolah saya ini batak dan gelojoh tentang perhubungan dan kerja.

“Seolahnya saya ini mengambil kesemptan dari keadaan ini, untuk promosi diri dan kerja saya sehingga ada kenyataan menyentak perasan, menukil persoalan tentang akal dan kematangan saya.

“Ada perkataan-perkataan yang saya tak ada sebut pun. Yang saya minta push, dengan heading provoke semua berdoa untuk Nad, hanya awalan sahaja.

“Pudar sudah, dijoloknya dengan hal perbiadi yang tidak tepat dan ajakan berdoa itu menjadi minor dan irrelevant,” katanya.

Berdasarkan hantaran IGs yang lain, pelakon Teman Lelaki Upahan ini turut menegaskan akan berhenti berkongsi keadaan terkini Nad.

“Ini pasti bukan masanya untuk menjaja apa-apa cerita tentang hubungan dan kerjaya.

“Saya yakin, ini yang orang nak tahu, bukannya benda merepek dan sensitif tanpa menghormati keperibadian masing-masing.

“Mulai hari ini saya tidak akan memberi apa-apa statement atau update lagi tentang keadaan Naz Zainal dan apa sahaja.

“Sila rujuk pada sumber yang lain. Terima kasih,” tulisnya heserta tanda pagar tiada benci dan mari saling menghormati.

Di kesempatan itu, Ungku menerusi hantaran terkini memohon orang ramai untuk terus mendoakan Nad.

Terdahulu, pelakon dramatis Nad Zainal dikejarkan ke hospital akibat paru-paru berdarah dan sehingga kini keadannya masih perlu diintubasi.

Artikel Berkaitan: Nafi Buah Pinggang Bermasalah Akibat Ubat Kurus, Shahrulezad Kongsi Keadaan Terkini Nad Zainal – “Dah Kurang Bergantung Mesin Oksigen”

Artikel Berkaitan: Marsha Milan Sebak Teringat Nad Zainal, Terkenang Rakan Di Pentas SFMM37

Artikel Berkaitan: Aeril Zafril Tak Boleh Melawat Nad Zainal Gara-Gara…

Artikel Berkaitan: “Saya Sayang Dia… Tipulah Kalau Saya Cakap Saya Tiada Hati” – Ungku Ismail Rindu Nad Zainal

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

FESYEN Wed, 13 Feb 2019

Pertama Kali Potong Rambut, Gambar Anak Kourtney Kardashian Curi Tumpuan

Comelnya! Sekali pandang nampak macam Khloe pula kan?

Trending Mon, 23 Mar 2020

COVID-19: UK Catat 50 Kematian Dalam Masa 24 Jam

AKIBAT masih ada rakyat negara UK yang masih bersesak-sesak di pasaraya dan keluar di kawasan terbuka pada hujung minggu, negara itu berhadapan dengan 50 kes kematian akibat pandemik Covid-19 dalam masa 24 jam!  Walaupun amaran

Hiburan Tue, 19 Feb 2019

Adik Sudah Popular, Apa Komen Fasha Sandha?

Apa agaknya syarat Fasha buat adik tersayang?

Featured Wed, 30 Nov 2022
Featured Sat, 3 Sep 2022
Events Wed, 6 Mar 2019

Menariknya “A Day With Hijabistas” Raikan Wanita Berhijab Sedunia

Tengok tu, wanita berhijab pun boleh kekal aktif tau!

Trending Wed, 16 Dec 2020
Featured Thu, 3 Nov 2022

Dihasilkan Sejak 10 Tahun Lalu, Lagu ‘Malu’ Mungkin Jadi Buah Tangan Terakhir Syafiq Naser

Bermula dengan video-video lucu yang sering dimuat naik di Instagram sehingga dikenali sebagai selebriti media sosial, Syafiq Naser kini semakin berjinak-jinak dalam dunia seni suara. Terdahulu, dia pernah mengeluarkan single pertamanya, Lenggang yang meraih perhatian

Trending Thu, 15 Jul 2021

| Live TV