Featured By: Aqilah Paharuzi May 10, 2023 @ 5:32pm

Dikritik Keluarkan Jutaan Ringgit Untuk Taja Program Hiburan Berbanding Keagamaan, Ini Respons Aeril Zafrel – “Sekadar Marketing Untuk…”

Pasangan selebriti suami yang merupakan usahawan terkenal, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal menerima kritikan segelintir netizen apabila menaja sebuah program realiti berbentuk hiburan.

Menerusi sebuah hantaran di Instagram, Aeril memuat naik tangkapan skrin komen individu yang menganggap adalah lebih bermanfaat sekiranya pasangan itu menaja program berbentuk agama.

Difahamkan, Aeril dan Wawa yang mengusahakan jenama Wawa Cosmetics melaburkan jutaan ringgit untuk menaja program terbabit.

“Bukan nak kritik. Tapi kalau gunakan duit tu taja program mengaji dan hadiahkan pemenang naik haji itu adalah lebih afdal, pahala pun mengalir,” tulis netizen.

Tidak cepat melatah, Aeril dengan tenang membidas komen tersebut dengan mengucapkan terima kasih atas teguran yang diberikan.

“Alhamdulillah terima kasih atas teguran. Kami berdua menerima dengan hati terbuka. Terima kasih kerana saling ingat mengingati,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)

Jelas Aeril, tujuannya menaja program hiburan adalah sekadar mempromosi produknya, sekaligus membantu reseller yang menjana pendapatan.

“Sebagai peniaga kami memang harus keluarkan modal untuk marketing.. Mungkin ada yang tak faham sebagai seorang peniaga, marketing ini perlu. Ini adalah untuk membantu reseller kami meningkatkan jualan sekaligus membantu menaiktaraf kehidupan mereka,” ujarnya.

Menyentuh soal amalan di dunia, Aeril berkata perkara tersebut tidak perlu dikongsi di laman media sosial.

“Mengenai dengan amalan, biarlah antara saya dengan Tuhan dan bukan menjadi fokus utama kami untuk sering berkongsi atau post dekat laman sosial.

“Apa pun semoga kita sama-sama mendapat syurga Allah kerana setiap orang mempunyai cara dan tiket pintu syurga mereka tersendiri, Insya-Allah,” jawabnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aeril Zafrel (@aeril_zafrel)

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menyokong tindakan pasangan selebriti ini.

Sebelum ini, pasangan itu mengumumkan bakal membina sebuah masjid di kampung halaman Aeril yang terletak di Johor.

Menggunakan hasil jualan Wawa Cosmetics, masjid itu mampu memuatkan seramai 700 orang jemaah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 7 Nov 2022
Hiburan Tue, 1 Oct 2019
Trending Fri, 14 Aug 2020

‘Mak Cik Gelang Pink’ Akhirnya Dijatuhi Hukuman Penjara

Semoga perkara ini dijadikan pengajaran!

Featured Thu, 27 Oct 2022

[VIDEO] “Mirul Bg Tanda SOS Tu” – Mata Berkelip Laju, Gelagat Suami Ain Edruce Cuit Hati Ramai!

Sukanya min tengok pasangan bahagia ni! Terhibur tengok gelagat suami Ain Edruce, laju kelip mata tu.. Minta tolong ke? 🤣

Hiburan Mon, 12 Feb 2018

ALTIMET UCAP SELAMAT TINGGAL PADA PENTAS AJL?

Bagi Altimet, keputusan ini dibuat untuk memberi laluan kepada penyanyi rapper lain untuk beraksi dipentas yang cukup berprestij ini. Seterusnya, menyangkal dakwaan bahawa Altimet mengambil keputusan ini kerana dikatakan sudah give up

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Kenapa Aiman Tino Ditampar?

Penyanyi yang terkenal dengan lagu Ku Rela Dibenci ini akhirnya mengakui bahawa dia telah ditampar oleh seorang pelakon senior. Namun, Aiman bagaimana pun tidak menganggap itu sebagai masalah kerana baginya, pelakon senior iaitu Fazlina Ahmad Daud cuma mahukan beliau menjiwai watak dalam membintangi drama bersiri, Mak Cun itu

Hiburan Thu, 10 Jan 2019

‘Nak Cakap Apa, Cakaplah’, Lan Typewriter Jawab Isu Guna Model Seksi Dalam Video Klip

Guna wanita seksi sebagai strategi pemasaran, apa kata Lan Typewriter?

Hiburan Mon, 14 May 2018

Persiapan Menyambut Ramadhan Nabil Tahun Ini Luar Biasa!

Jadi, saya bertanggungjawab sepenuhnya kerana sudah berjanji. Saya anggap ini sebagai saham akhirat…Syabas Nabil!