Hiburan By: Padin January 30, 2023 @ 6:34am

Famili Duo: Sangkal Dakwaan Kecil Hati Dengan Komen Mas Idayu, Sissy Imann Menangis Kecewa Dengan Diri Sendiri

Penyanyi Sissy Imann menyangkal dakwaan berkecil hati dengan komen juri tetap, Mas Idayu dalam persaingan Famili Duo minggu lalu.

Jelas Sissy, dia bertindak untuk mendiamkan diri selepas insiden yang menumpahkan air matanya itu kerana rasa kecewa terhadap diri sendiri.

Terdahulu, Sissy kehilangan kata-kata dan menangis selepas mendengar kritikan Mas Idayu usai persembahannya menyampaikan lagu Jampi versi keroncong bersama sepupu, Naim Daniel di minggu keenam Famili Duo.

“Sejujurnya, saya mengalirkan tangisan kerana rasa kecewa dengan diri sendiri apabila apa yang saya persembahkan menerusi lagu Jampi yang berbentuk keroncong tidak menjadi seperti yang dirancang.

“Saya rasakan persembahan kami tak menjadi disebabkan diri sendiri dan saya seperti mengecewakan Naim kerana persembahan dia pada malam itu baik-baik sahaja,” kata Sissy.

@xtra_my Persembahan kontroversi malam ni! Apa pun min puji semangat @sissyimann @naimdanielx semoga terus semangat melangkah okay? 💖 Strim LIVE HD di Tonton dan Saksikan #FamiliDuoTV3 setiap Ahad jam 9.00 malam di TV3! #xtramy #familiduotv3 ♬ original sound – XTRA

Dalam pada itu, pelantun lagu Pesanan Ayahanda ini juga tidak membaca sebarang komen atau kritikan netizen secara serius semenjak insiden tersebut berlaku.

“Bercakap mengenai komen atau kritikan netizen, saya hanya baca sekali lalu sahaja. Selepas saya muat naik perkongsian di Instagram dalam tempoh seminggu ini, saya terus menutup aplikasi tersebut,” kata Sissy.

Ketika ditanya adakah dia bakal menghubungi Mas Idayu untuk kembali menjernihkan keadaan selepas insiden terbabit terjadi, Sissy mempunyai jawapan tersendiri.

“Dalam tempoh masa satu minggu ini, saya memang tidak menjawab sebarang panggilan telefon dan tidak membaca langsung mesej.

“Hanya mesej dan panggilan Naim sahaja yang saya berikan respons, itu pun selepas beberapa kali saya tidak mengendahkannya.

“Untuk menjawab persoalan tersebut, tengok dahulu macam mana memandangkan sejak seminggu lalu, saya memang tidak menghubungi sesiapa pun.

“Saya juga enggan terlalu memikirkan apa yang telah terjadi pada minggu lepas bagi menjaga kesihatan mental saya,” ujarnya lagi.

@xtra_my Mereka comeback gais malamni 😍 Tahniah buat naim & sissy untuk persembahan malamni. Mummy pun bagi markah tinggi tau! 🫶🏼 Strim LIVE HD di Tonton dan Saksikan #FamiliDuoTV3 setiap Ahad jam 9.00 malam di TV3! #xtramy #familiduotv3 ♬ original sound – XTRA

Dalam perkembangan lain, Sissy dan Naim berjaya melangkah ke pusingan akhir Famili Duo bersama tiga pasangan lain.

ARTIKEL BERKAITAN: Famili Duo: Ayda & Fyna Juara Lagi, Serahkan Kemenangan Kepada Sabhi, Fareed, Sissy & Naim.. Jom Semak Kedudukan & Markah Penuh Minggu Separuh Akhir

Dihoskan oleh Janna Nick dan Sean Lee, tujuh pasangan selebriti popular yang mempunyai hubungan kekeluargaan merebut hadiah bernilai RM10,000 setiap minggu dan hadiah utama bernilai RM100,000 di pusingan akhir.

Bersiaran secara langsung dari Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, jangan lupa saksikan Famili Duo setiap Ahad, pukul 9.00 malam hingga 11.00 malam di TV3.

Famili Duo juga dapat ditonton di laman portal video rasmi tonton secara definisi tinggi di www.tonton.com.my.

Gunakan tanda pagar #FamiliDuoTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 6 Sep 2021

Selangor Benarkan 10 Waris Hadiri Pengebumian Jenazah COVID-19, Bukan Secara Berkumpulan

Kerajaan Selangor hari ini membenarkan seramai 10 waris memasuki tanah perkuburan dan berada di zon menunggu yang ditetapkan untuk proses pengebumian jenazah COVID-19 bukan secara berkumpulan di tanah perkuburan Islam seliaan pihak berkuasa tempatan (PBT) […]

Trending Tue, 19 Mar 2019
Hiburan Wed, 12 Jun 2019

Ujian Buat Abang, Azwan Ali Harap Azmin Terus Kuat

Azwan Ali mengaku tak terkejut apabila melihat video-video berkenaan.

Hiburan Thu, 24 Oct 2019

古仔出「马」 谁与争锋?电影《犯罪现场》膺大马华语片冠军

由古天乐主演的《犯罪现场》上周在大马开出亮眼成绩,成功挤下一众强劲对手,荣登全马上周开画华语片冠军,排名领先所有亚洲电影!

Featured Wed, 23 Nov 2022

Bakat & Rupa Harus Selari, Pelakon Baharu Muaz Zabir Masih Mencari Tapak Dalam Industri

Juara program Fit For Action TV3, Muaz Zabir atau nama sebenarnya Muaz Mohamad Zabir, mendedahkan masih banyak yang perlu dipelajari sebagai pendatang baharu dalam industri seni Menurut Muaz, dia mencuba sebaik mungkin untuk memberikan yang […]

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Opss! Zul Ariffin Mengaku Kenal Wanita Ukraine Itu Tapi…

Saya tak boleh puaskan hati semua orang, terpulang pada anda untuk mengandaikan apa saja. Saya tak mahu komen apa-apa. Biar masa yang akan menjawabnya…

Events Wed, 7 Feb 2024

Rezeki Jual Bundle, Bukti Neo Mampu Tepis Kata Hinaan… Kini Tampil Dengan Single ‘Oh Ibu’

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak ada siapa yang tahu kan…. Moga terus berjaya Neo!❤️😍

Trending Thu, 17 Jun 2021

Selamat Bersalin 16 Mei Lalu, Miera Leyana Belum Bersedia Kongsi Wajah Anak

Pelakon Miera Leyana selamat melahirkan bayi sulungnya pada 16 Mei lalu. Memaklumkan khabar terbabit selepas sebulan melahirkan cahaya mata, Miera tidak berniat untuk menyembunyikan berita gembira ini. “Saya lebih selesa untuk memberikan fokus kepada proses […]