Featured By: Atiqah Johari November 17, 2022 @ 7:36pm

Disaran Duduk Rumah Supaya Mudah Hamil, Siti Elizad Terkilan Dengan Netizen Mulut Puaka

Umum mengetahui pelakon dan penyampai radio, Siti Elizad pernah menjalani proses rawatan kesuburan persenyawaan in-vitro (IVF) beberapa kali sebagai ikhtiar untuk hamil cahaya mata pertama namun masih belum dikurniakan rezeki sehingga kini.

Namun begitu, ada individu yang tidak bermoral meninggalkan komen yang agak biadap di ruangan komen Elizad menyatakan pelakon itu tidak dikurniakan anak kerana sering tidak berada di rumah.

“Macam mana nak bunting dan dapat anak kalau tak melekat kat rumah… asyik duduk atas kuda kepang je ni! Baru je nak lekat bergegar terus keluar sama-sama kencing awak!

“Benih awak dan suami tu lemah sangat… cuba duduk rumah diam-diam macam wife aku ni!,” ujar individu itu.

Terkilan dengan kata-kata individu itu, Elizad atau nama sebenarnya Siti Elizad Mohd Shariffudin, 38, menyatakan bahawa dia keluar untuk bekerja dan menikmati apa yang dilakukannya malah tidak meminta sesiapa untuk menyukainya.

Lebih kecewa, Elizad menyatakan bahawa komen individu itu membuka ruang untuk orang ramai mentertawakan dirinya.

“Just to let you know, saya kerja & enjoy denga napa yang saya buat. Tak kacau orang pun. Kalau ada yang suka Alhamdulillah, kalau ada yang tak suka, tiada paksaan pun.

“Saya hanya berkongsi apa yang saya suka di media sosial, tak pernah berlumba dengan sesiapa pun. Komen anda membuka ruang untuk saya di KETAWA kan. Terima kasih ya,” luah Elizad.

Walaupun diperlakukan sebegitu, Elizad tidak bertindak membalas dengan kata-kata negatif malah melihat kepada sisi yang positif.

“Moga yang baik-baik Allah gantikan untuk saya. Walau selalu tersenyum & ketawa, jauh di sudut hati, sedih & kecewa tu pasti ada untuk keluarga saya yang membaca.

“Tapi tak pernah tunjuk pun. Jadi nak mengadu pada siapa? Pada Allah SWT tempatnya. Lah Tahzan.

“P/S: video dengan budak-budak pun orang kata pura-pura. Wallahualam,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 28 Aug 2019
Trending Fri, 6 Dec 2019

Prosperity Burger And Twister Fries Are Back, Back, Back!

It’s that time of the year again! P-R-O-S-P-E-R-I-T-Y!

Kes Mahkamah Fri, 22 Dec 2023
Trending Fri, 7 May 2021

Positif Covid-19, Penyanyi Baru Aliff Iskandar Semakin Pulih

Penyanyi baru, Aliff Iskandar berkongsi khabar gembira apabila dirinya semakin sihat setelah positif Covid-19 kira-kira seminggu yang lalu. Pelantun lagu Perit yang menjadi OST drama Rahimah Tanpa Rahim ini sedang berada di pusat kuarantin di […]

Trending Sat, 29 Jan 2022

Fenomena ‘Ikatan Cinta’ Bakal Pukau Penonton Malaysia, Sinetron No 1 Indonesia Ini Kini Ditayangkan di TV9!

Ikatan Cinta, sebuah karya meruntun jiwa arahan Doddy Djanas telah mewarnai saluran TV9 pada setiap Isnin hingga Khamis, pukul 7.40 malam bermula 26 Januari lalu. Barisan pelakon hebat seperti Amanda Manopo, Glenca Chysara, Evan Sanders, […]

Featured Mon, 14 Nov 2022

[VIDEO] Anna Jobling Dedah 4 Rahsia – “Saya Seorang Penyelam..”

Fulamakkk, penyelam tau gais 🤩🤩 Hebatnya Anna nii 🤩🤩