Featured By: Atiqah Johari November 17, 2022 @ 7:36pm

Disaran Duduk Rumah Supaya Mudah Hamil, Siti Elizad Terkilan Dengan Netizen Mulut Puaka

Umum mengetahui pelakon dan penyampai radio, Siti Elizad pernah menjalani proses rawatan kesuburan persenyawaan in-vitro (IVF) beberapa kali sebagai ikhtiar untuk hamil cahaya mata pertama namun masih belum dikurniakan rezeki sehingga kini.

Namun begitu, ada individu yang tidak bermoral meninggalkan komen yang agak biadap di ruangan komen Elizad menyatakan pelakon itu tidak dikurniakan anak kerana sering tidak berada di rumah.

“Macam mana nak bunting dan dapat anak kalau tak melekat kat rumah… asyik duduk atas kuda kepang je ni! Baru je nak lekat bergegar terus keluar sama-sama kencing awak!

“Benih awak dan suami tu lemah sangat… cuba duduk rumah diam-diam macam wife aku ni!,” ujar individu itu.

Terkilan dengan kata-kata individu itu, Elizad atau nama sebenarnya Siti Elizad Mohd Shariffudin, 38, menyatakan bahawa dia keluar untuk bekerja dan menikmati apa yang dilakukannya malah tidak meminta sesiapa untuk menyukainya.

Lebih kecewa, Elizad menyatakan bahawa komen individu itu membuka ruang untuk orang ramai mentertawakan dirinya.

“Just to let you know, saya kerja & enjoy denga napa yang saya buat. Tak kacau orang pun. Kalau ada yang suka Alhamdulillah, kalau ada yang tak suka, tiada paksaan pun.

“Saya hanya berkongsi apa yang saya suka di media sosial, tak pernah berlumba dengan sesiapa pun. Komen anda membuka ruang untuk saya di KETAWA kan. Terima kasih ya,” luah Elizad.

Walaupun diperlakukan sebegitu, Elizad tidak bertindak membalas dengan kata-kata negatif malah melihat kepada sisi yang positif.

“Moga yang baik-baik Allah gantikan untuk saya. Walau selalu tersenyum & ketawa, jauh di sudut hati, sedih & kecewa tu pasti ada untuk keluarga saya yang membaca.

“Tapi tak pernah tunjuk pun. Jadi nak mengadu pada siapa? Pada Allah SWT tempatnya. Lah Tahzan.

“P/S: video dengan budak-budak pun orang kata pura-pura. Wallahualam,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 24 May 2018

Daesung’s Reason for Hospitalisation Revealed

No worries, guys. It wasn’t anything severe.

Hiburan Fri, 14 Sep 2018

Lebih Meriah, Jihan Muse Sertai Geng Pagi Hot!

Pemilihan Jihan dibuat selepas penelitian bersama pengurusan radio yang mana kami yakin dengan kemampuannya. Good Luck Jihan!

Hiburan Wed, 21 Feb 2018

SIAPA NAK RM1K DARI FAZURA?

“Masih hilang, tolong cari kucing saya. Kami sayang Jem dan sangat merinduinya, ” luah Fazura melalui aplikasi Insta Storynya.

Hiburan Thu, 19 Dec 2019
Hiburan Thu, 30 Jan 2020

“Saya Straight” – Rashidi Ishak Tolak Hubungan Songsang

Orangnya kacak, dan sekarang solo…jadi tak hairan lah bila ramai yang ‘cuba’ untuk mendekati hati pelakon Rashidi Ishak setelah duda anak dua ini bercerai dengan Vanidah Imran hampir dua tahun lalu.  Walau bagaimanapun, bukan sahaja

Events Sat, 12 Nov 2022

SFMM37: Bakal Bersaing Dengan Marsha Milan & Ernie Zakri… “Tipulah Kalau Saya Tak Pressure” – Aina Abdul

Penyanyi Aina Abdul bakal bersaing dengan dua penyanyi hebat, Ernie Zakri dan Marsha Milan di Separuh Akhir Muzik Muzik 37 (SFMM37). Mengakui dia merasakan kehangatan persaingan, Aina menghormati Marsha dan Ernie sebagai penyanyi yang lebih

Hiburan Fri, 14 Feb 2020

马来西亚因武汉肺炎疫情影响的演唱会清单!

中国武汉肺炎(2019冠状病毒)疫情不断扩散,本地多场海外演唱会受到冲击,纷纷宣布取消或延期。

Featured Thu, 23 Jan 2020

Kebaikan limau mandarin untuk kecantikan dan kesihatan

Terlalu banyak khasiatnya, tetapi perlu waspada

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

“Cuba Rampas Suami Saya, Tengok Apa Jadi”‘

“Kalau ada pilihan untuk mengahwini lelaki bujang, mengapa perlu mencari suami orang?”

| Live TV