Hiburan By: SGMS Faida October 9, 2018 @ 4:00pm

Disuruh Putihkan Kulit, Ika Nabella Naik Angin?

Siapa yang tak bengang kan bila disuruh buat benda yang kita tak nak? Apatah lagi bila disuruh makan itu ini untuk putihkan kulit. 

Di saat ramai wanita di luar sana yang berlumba mendapatkan kulit putih gebu, pelakon Ika Nabella Abdul Rahim pula tidak berminat untuk berbuat begitu.

Menuru Ika, dia tidak pernah berminat untuk mencuba putihkan kulit biarpun rakan wanita di sekelilingnya semuanya berkulit cerah.

“ Melayu will always be Melayu. Oh tangkap gambar dengan kau kena naikkan glow. Oi! Ko putihkan muka aku sampai hilang batang hidung aku kau edit.

“ Kau yang nak tangkap gambar dengan aku, kau hina kulit aku pulak. Sepanjang hidup aku, aku tak pernah cuba putihkan kulit,” tulisnya di Instastory.

Tambah Ika, dia amat bangga dengan warna kulitnya biarpun tidak secerah rakan sekelilingnya.

“ Saya mahu berbeza daripada orang lain. Malah rakan-rakan juga menghargai saya berbanding berkata tentang warna kulit saya.

“ Orang yang beriya suruh saya makan bedak telan clorox, Go to hell. Kau pun bukan elok mana, biasa-biasa je,” akhirinya

Ish ish siapa yang kritik warna kulit Ika tu? Cantik je kami tengok! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 3 Jul 2018

“Ada Hikmah Disebalik Apa Yang Terjadi”- Bella Dally Kongsi Tips ‘Move On’

Bella Dally berkongsi tips ‘move on’ menerusi beberapa video di laman Instagramnya. Apa yang dikongsikan oleh Bella? Layari www.xtra.com.my

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

Sebak…Wak Doyok Kongsi Kenangan Manis Bersama Arwah Baba

Menerusi laman Instagram Wak atau nama sebenarnya Mohd Azwan Mohd Nor, dia menulis serba sedikit tentang arwah bapanya itu…

FESYEN Thu, 5 Sep 2019

Starting Off Fresh With New Kicks from adidas X AriZona Iced Tea

adidas Originals and AriZona Iced Tea collab lets you stand out by looking fresh, succulent and vivacious; just like the tea!

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

‘Maaf…It’s TOO MUCH Untuk Marketing’, Fazley Yaakob Tegur Jutawan Kosmetik

Jutawan kosmetik itu perlu cara bijak untuk mempromosikan produknya bukan dengan cara melulu.

Hiburan Fri, 25 Oct 2019

Temui Pengganti…Hati Sam Bunkface Sudah Terisi?

Vokalis Bunkface, Shamsul Anuar Mohd Baharom atau lebih dikenali sebagai Sam Bunkface mengatakan walaupun telah bercerai dengan bekas isterinya, Aida Azira Husin Januari lalu, hidup masih diteruskan seperti biasa.  Sepuluh bulan menduda tidak menutup pintu […]

Events Sat, 3 Nov 2018

#ASK2018 | 《青色围墙》夺最佳电视剧(中文)

恭喜《青色围墙》夺第22届Anugerah Skrin 2018「最佳电视剧(中文)」奖项!

Hiburan Tue, 1 Jan 2019

Aizat Amdan Tukar Selera Sempena 2019

Doa yang baik-baik. Saya percaya semua orang ada impian untuk ke arah itu. Kalau jadi, jadilah…

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

BTS’s Twitter Account Achieves 13 Million Followers!

No other Koreans have ever achieved this feat.

Hiburan Wed, 28 Nov 2018

Altimet Bersara Sebagai Rapper Bukan Komposer

Tiada lagi persembahan Altimet di mana-mana acara selepas ini. Namun begitu, Altimet ada hadiah terakhir buat peminatnya!

Hiburan Sun, 22 Sep 2019

Dj Lin Nak Bersara?

Ala…kenapa pula ni?

| Live TV