Hiburan By: SGMS Faida October 9, 2018 @ 4:00pm

Disuruh Putihkan Kulit, Ika Nabella Naik Angin?

Siapa yang tak bengang kan bila disuruh buat benda yang kita tak nak? Apatah lagi bila disuruh makan itu ini untuk putihkan kulit. 

Di saat ramai wanita di luar sana yang berlumba mendapatkan kulit putih gebu, pelakon Ika Nabella Abdul Rahim pula tidak berminat untuk berbuat begitu.

Menuru Ika, dia tidak pernah berminat untuk mencuba putihkan kulit biarpun rakan wanita di sekelilingnya semuanya berkulit cerah.

“ Melayu will always be Melayu. Oh tangkap gambar dengan kau kena naikkan glow. Oi! Ko putihkan muka aku sampai hilang batang hidung aku kau edit.

“ Kau yang nak tangkap gambar dengan aku, kau hina kulit aku pulak. Sepanjang hidup aku, aku tak pernah cuba putihkan kulit,” tulisnya di Instastory.

Tambah Ika, dia amat bangga dengan warna kulitnya biarpun tidak secerah rakan sekelilingnya.

“ Saya mahu berbeza daripada orang lain. Malah rakan-rakan juga menghargai saya berbanding berkata tentang warna kulit saya.

“ Orang yang beriya suruh saya makan bedak telan clorox, Go to hell. Kau pun bukan elok mana, biasa-biasa je,” akhirinya

Ish ish siapa yang kritik warna kulit Ika tu? Cantik je kami tengok! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 9 Apr 2019
Hiburan Wed, 2 May 2018

Zayn Malik Wants Gigi Hadid Back but She’s Hesitant

So are they getting back together or not?

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

詹雪琳首推中文流行音产业书!教你如何用音乐找饭吃

Serene詹雪琳推出全球首本中文流行音乐产业书,教你如何用音乐找饭吃!

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

TAK PERNAH KISAH PUN VIDEO MUZIK ABANG NAK TEGUR TAK LAKU – SAJAT

Setelah melihat dan mendengar sendiri lagu tersebut, ternyata benarlah dakwaan bahawa suara Sajat menjadi punca video muzik ini lantas menerima kutukan dan dislikes daripada netizen

LIFESTYLE Tue, 8 Oct 2019

Tak Tahu Nak Bawa Apa Ketika Bercuti? Nah, Semak List Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Travel!

Wow! Menarik juga list yang disediakan oleh tema Xtra ni. korang boleh try nanti okay!

Events Wed, 12 Sep 2018
Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Kerjaya Makin Lancar Lepas Bertudung, Fouziah Gous Mohon Netizen Doakan Sesuatu?

Ibu kepada Muhammad Zeeshan dan Zaheen Yusof ini meminta agar para peminat mendoakan agar dia terus istiqamah.

Hiburan Fri, 31 Aug 2018

Lavida Coin Tersenarai Dalam Amaran Pengguna Kewangan BNM

Senarai yang dikemas kini hari ini menyenaraikan syarikat dan laman web tersebut tidak diiktiraf atau diluluskan di bawah undang-undang dan peraturan oleh BNM.

Hiburan Sun, 8 Sep 2019
LIFESTYLE Sat, 8 Jun 2019

Khasiat Tersembunyi Dalam Garam Selain Penyedap Masakan

Garam mempunyai khasiatnya tersendiri dan bukan setakat menjadi penyedap sesuatu hidangan.

| Live TV