Hiburan By: Khairil Khusyairi October 12, 2022 @ 8:10pm

Ditegur Kerap ‘Ride’ Moto Punca Sukar Istiqamah, Siti Elizad Buka Mulut

Pelakon dan pengacara Siti Elizad tampil bersuara mengenai penampilannya yang dikatakan masih belum menutup aurat dengan sempurna.

Elizad atau nama lengkapnya Siti Elizad Mohd Sharifuddin juga turut berdoa agar Allah tidak membolak-balikkan hatinya untuk kekal istiqamah selepas lebih setahun mengenakan hijab.

“Saya buat ini, saya tahu apa yang saya lakukan, tidak terlebih-lebih, maksudnya bila ditanya fasal istiqamah itu maksudnya dia adalah dari kita sendiri.

“Kadang-kadang bila kita tengok orang ada kepuk-kepuk rambut tu, turun naik iman saya, tengok gambar lama-lama saya pun…haih, bagi saya ia pendapat masing-masing.

“Bagi saya tiada masalah, minta-minta Allah tidak bolak-balikkan hati saya, kekalkan saya imej begini.

“Saya tak baca komen-komen yang orang cakap ‘oh pakai macam ni, itu nampak, ini nampak, slowly but surely, InsyaAllah.

“Bila tanya pasal istiqamah, setiap kali dalam doa saya, saya rasa bukan saya saja, saya rasa semua wanita di luar sana semua nak berhijab, InsyaAllah kita kena paksa diri kita dengan rela hati.

“InsyaAllah doakan yang baik-baik, supaya tak terpalit dengan kisah-kisah lama, tidak berbolak hati pun dah cukup,” katanya.

Disoal mengenai aktivitinya bersama suami yang dilihat gemar menunggang motor berkuasa besar, Elizad berkata dia dibesarkan dalam keluarga yang ramai lelaki jadi sudah menjadi kebiasaan baginya untuk menunggang motor.

“Saya daripada kecil dibesarkan oleh keluarga yang majoritinya semua lelaki, bukan sebab saya jadi selebriti saya naik moto. Sebelum jadi selebriti pun saya naik motor dengan abang-abang saya.

“Saya rasa benda itu tak jadi isu…ada yang bertanya ‘macam mana nak pregnant, kau sibuk naik motor’, tapi bagi saya simple sahaja, doktor dah nasihat untuk saya buat apa yang saya rasa gembira, InsyaAllah kalau ada zuriat, adalah, kalau takde, takde.

“Saya rasa kemanisan ride motor itu ada bersama, saya enjoy pergi makan dan jalan-jalan, selain aktiviti motor kami tak pandai sangat tapi ramai je sekarang wanita di luar sana yang dah mula ride motor.

“Orang cakap fasal motor je orang ingat kita kasar, tapi kita boleh berlakon, kita kasar tapi kita tahu tanggungjawab bila balik rumah sebagai isteri, bila kat luar kita kawan dengan suami, itu sahaja yang kami boleh buat,” jelas Elizad.

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 3 Feb 2020
Trending Mon, 14 Feb 2022

Majalah 3 Istimewa: Kapsul Masa: Misi Ke Tokyo Merungkai Usaha Di Sebalik Tabir Misi Pengembaraan 204 Artifak Dari Kuala Lumpur Ke Tokyo

Ilmu dikongsi, pameran menjadi misi… 204 artifak dari Muzium Kesenian Islam Malaysia (MKIM) menjadi tumpuan dalam pameran “14 Dynasties and a Region: The History and Culture of the Muslim World” di Tokyo National Museum, Jepun

Trending Fri, 9 Aug 2019

Do You Have What It Takes to Take on the #BacaBeritaChallenge?

Got talent? What are you waiting for? Now is the time to let out your long-awaited presenting skills with #BacaBeritaChallenge brought to you by Realme.

Hiburan Sun, 26 May 2019
Events Thu, 13 Dec 2018

邓智彰黑发做到白发!12张贺岁专辑成集体回忆

大马贺岁歌曲金牌制作人邓智彰自嘲黑发做到白发,连续12张贺岁专辑成集体回忆。

Hiburan Sun, 19 May 2019

Adamidam Sudah Tiada…Al-Fatihah

Semoga roh Allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang yang solihin. Al-Fatihah…

Featured Tue, 20 Sep 2022
Events Tue, 15 Jan 2019

Musim Perayaan Ini Lebih ONG Dengan CJ WOW Shop!

Wow kan rumah anda dengan WOW Your Home!

Trending Thu, 27 Jan 2022

Lempar Tuduhan Terhadap Anuar Zain Sehingga Ziana Zain Berang, DSV Diserang Netizen – “Saya Mohon Maaf, Tidak Berniat”

Usahawan kontroversi, Datuk Seri Vida (DSV) tampil membuat permohonan maaf secara terbuka kepada penyanyi terkenal Anuar Zain. Dalam hantaran terkini yang dimuat naik di Instagram miliknya, DSV memohon kemaafan susulan video pendek yang tular di

Trending Thu, 29 Mar 2018

Hantu Kebaya Merah Kembali?

Penampakan wanita berkebaya merah berjalan seorang diri di jalan gelap yang sunyi. Kalau korang, buat macam biasa atau dah jerit sekuat hati…hehe

| Live TV