Featured By: Fatin Nurain August 4, 2022 @ 1:20pm

“Doa Anak Tiada Hijab” – Johan Anggap Tawaran Hot FM Berkat Doa Anak-Anak

Selepas mengumumkan penglibatannya sebagai penyampai radio Hot FM, pelawak Johan menganggap tawaran yang diterima itu adalah berkat doa anak-anaknya.

Menurut Johan, setiap doa anak-anaknya akan terus diperkenankan kerana kanak-kanak doanya tiada hijab dan hati mereka bersih.

“Ini semua rezeki anak-anak saya yang sering mendoakan kejayaan bapanya. Jadi, tidak adil kalau saya dapat gaji, tak ada bahagian untuk mereka.

“Saya punya doa, Ya Allah, murahkanlah rezekiku! Malaikat ambil doa saya bawa ke tujuh lapisan langit untuk perkenankan. Tapi tak diperkenankan sebab hati tak cantik mungkin sebab termaki penunggang motor.

“Tapi, anak-anak saya dia tak ada hijab, doa dia terus diambil terus diangkat. Jadi setiap untuk saya, apa yang ada rezekinya, rezeki anak saya. Saya sebagai parents hanya untuk mengagihkan sahaja di samping kegunaan saya,” jelasnya.

Selain itu, Johan menyatakan dia akan menerima pekerjaan tersebut sekiranya tawaran yang diberikan berbaloi dengan tanggungannya terhadap keluarga.

“Saya ada anak bini, banyak mulut saya nak suap. Saya ada enam orang anak. Saya ada banyak tanggungan. Kalau saya rasa ianya berbaloi, saya buat untuk naik taraf.

“Saya pesan dekat semua staff saya, kalau dapat offer lebih daripada yang kita kerja, pergi sebab manusia perlukan naik taraf. Jangan duduk ditakuk yang lama.

“Itu benda yang saya buat. Sebab saya buat ini bukan untuk saya. Saya dah ada segala-galanya, InshaAllah. Rumah, kereta, syarikat, yang paling penting harta yang saya ada, enam orang anak dan seorang isteri. Biar saya bekerja untuk mereka,” katanya.

Sebelum ini, Johan dikatakan ditawarkan bayaran mencecah RM500,000 sebulan untuk berkhidmat di Hot FM dalam segmen Bekpes Hot HaHaHa-Ngat bersama Fara Fauzana dan AG bermula 2 Ogos lalu.

ARTIKEL BERKAITAN: Ambil Cabaran Naikkan ‘Rating’ Hot FM, Johan Jawab Spekulasi Dapat Bayaran RM500,000 Sebulan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Hari Ini Tue, 10 Apr 2018

Tiada Ibu Yang Sempurna, Hanya Ibu Yang Sejati – Lady’s Choice

Objektif utama kempen ini adalah untuk membawa mesej “tiada ibu yang sempurna, hanya ibu yang sejati.” Lady’s Choice menegaskan bahawa kasih ibu sejati adalah ibu penyayang tanpa batasan. 

Trending Tue, 24 Mar 2020

Covid-19:Nourul Depp Gabung Penyanyi Tanah Air, Beri Semangat Buat Rakyat Malaysia

WALAUPUN penularan wabak Covid-19 semakin membimbangkan dengan peningkatan angka kematian saban hari,perkara ini  tidak mematahkan semangat patriotik dan cintakan negara untuk barisan penyanyi dan selebriti tanah air kita.  Penyanyi Nourul Depp bertindak menghasilkan video menggabungkan

FESYEN Thu, 19 Apr 2018

4 Lifehack Tampil Berseri Dengan Pemilihan Warna Baju Yang Tepat!

Pemilihan warna yang betul akan membuatkan anda lebih menyerlah. Namun, sekiranya anda memilih warna yang kurang tepat, bukan sahaja rupa anda kelihatan kusam, malah gigi juga akan kelihatan kuning!

Events Wed, 15 Aug 2018

Wow! Kini CJ Wow Shop Beri Ganjaran Dalam Wow In A Million?

Kempen “WOW in a Million” akan memebri kejutan kepada anda? Nak tahu apa agaknya kejutan bakal menemui anda, baca artikel ini

Hiburan Sun, 29 Jul 2018

伍家辉首制音乐节目差搞砸!傅健颖不惜把新专辑押后

伍家辉首次制作音乐节目《调啤音乐人》差点搞砸!而制作人兼主持人之一的傅健颖不惜为节目把新专辑押后。

LIFESTYLE Sat, 6 Oct 2018

Buat Pencinta Alam Semulajadi, Ini Laluan Terbaru Awana Bio Park Hanya Di Resorts World Genting!

Rasailah pengalaman alam semulajadi dengan Awana Bio Park, Genting

Featured Tue, 23 Nov 2021

Pemuda Kecewa Barang Yang Diterima Tidak Sama Seperti Dipesan Selepas Sebulan Menunggu

Pembelian barang secara atas talian semakin popular kerana ia lebih murah dan dapat menjimatkan masa di mana orang ramai boleh membeli pada bila-bila masa. Namun, banyak juga kes penipuan yang berlaku seperti barang tidak sampai

Trending Wed, 23 May 2018

Amarah Kilauea Terus Mara, Bumi Hawaii Makin Panas!

Sekurang-kurangnya 47 kediaman dan struktur binaan lain musnah di kejiranan Leilani Estates dan Lanipuna Gardens. Seorang lelaki dilaporkan cedera parah pada Sabtu kerana terkena percikan lahar.

Featured Fri, 11 Oct 2019

Dr Amani, saintis wanita Malaysia pertama bekerja dengan NASA

Tiada halangan yang tidak boleh diatasi

| Live TV