Hiburan By: SGMS Faida May 9, 2019 @ 1:11pm

‘Doakan Kami’- Giliran Altimet Sertai Misi Kemanusiaan Ke Syria

Penyanyi Altimet mengaku perasaan menyertai misi kemanusiaan ke Syria timbul selepas melihat kesungguhan rakan selebriti, Aizat Amdan dan Noh Salleh memberikan semangat.

Kata pelantun lagu Amboi ini, kunjungan pertama ke Syria merupakan caranya untuk membayar balik ‘hutang’ kepada individu yang pernah membantunya ketika waktu susah dahulu.

“ Aizat dan Noh antara rakan yang selalu beri semangat agar saya bersetuju untuk ke sana. Antara ‘backup’ besar yang membuatkan saya bersetuju.

“ Saya pernah mengalami kesusahan dalam hidup. Di saat saya jatuh, ada rakan yang datang membantu meskipun dalam bukan bentuk wang ringgit, bantuan dari segi emosi turut membantu untuk saya bangun semula.

“ Ini masanya untuk saya membayar balik segala ‘hutang’ dengan menawarkan bantuan kepada individu lain yang sedang memerlukan,” katanya.

Menerusi laman Instagram Cinta Syria Malaysia, Altimet berharap agar rakyat Malaysia terus memberikan sokongan dalam menghulurkan bantuan kepada penduduk di Syria terutama pada bulan Ramadan ini.

“ Jangan berhenti menyumbang. Walaupun RM 1 atau RM 0.50, hulurkan bantuan seikhlas hati.

“ Doakan perjalanan kami serta kesejahteraan umat Islam di sana. Saya juga berdoa agar rezeki anda lebih murah selepas ini agar boleh membantu mereka yang tertindas di sana,” akhirinya.

Difahamkan, tarikh akhir sumbangan boleh dibuat sebelum 13 Mei 2019. Jom hulurkan sumbangan dengan mengikuti perkembangan di Instagram Cinta Syria Malaysia!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 21 Oct 2022
Hiburan Wed, 21 Feb 2018

SIAPA NAK RM1K DARI FAZURA?

“Masih hilang, tolong cari kucing saya. Kami sayang Jem dan sangat merinduinya, ” luah Fazura melalui aplikasi Insta Storynya.

Featured Wed, 15 Mar 2023
Featured Tue, 29 Aug 2023
Hiburan Mon, 8 Jul 2019
Events Fri, 26 May 2023

Sold Out! Bawa Rizky Febian & Mahalini, Konsert Rossa Another Journey : The Beginning Ditambah 1 Malam Lagi

Belum puas mungkin kata yang paling sesuai digambarkan untuk penyanyi Datuk Rossa apabila dia bakal kembali ke Malaysia dalam siri konsertnya yang baru berjudul Another Journey : The Beginning yang akan berlangsung di Zepp, Kuala […]

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

‘Karakter Shuib Dan Ajak Lebih Kurang, Jadi…’ -Fizie Hot FM Puji Sikap Profesional Shuib

Best kan bila dapat rakan kerja yang ‘masuk air’? Syok habis!