Hiburan By: Padin September 23, 2022 @ 8:48pm

Fit For Action: Dulu MMA Kini Lakon Layar, Lisa Tonjol Bakat!

Dari seorang atlet MMA (Mixed Martial Art) ke pelakon, Lisa (Erne Marina Ainalisa Mohd Noer) sanggup mengambil risiko dan beralih arah 360 darjah untuk menjadi seorang pelakon sebagaimana keinginan ayahnya. Lisa memilih untuk menjadi seorang pelakon aksi yang versatil sesuai dengan karakter lasaknya.

Sebelum memasuki Fit For Action, Lisa merupakan seorang atlet MMA. Pernah memasuki pertandingan sukan bina badan di Singapura dan Indonesia sehingga memenangi Champion of Champion pada tahun 2017 dan 2019. Namun, kini Lisa beralih ke dunia lakonan atas permintaan bapanya.

Menurut Lisa, “Berlakon ini pada mulanya bukan impian saya, saya memasuki Fit For Action atas permintaan bapa saya yang ingin melihat saya sebagai seorang pelakon terutama dalam genre aksi. Alhamdulillah saya berjaya di pusingan uji bakat dan ke peringkat seterusnya, saya menganggap ini sebagai satu rezeki.”

“Saya suka menerokai untuk lebih mengetahui diri saya, selain daripada melakukan aktiviti lasak seperti menunggang motor, aktiviti paranormal dan fitness, berlakon bagi saya adalah sesuatu yang saya perlu cuba untuk mengenal diri saya lagi. Dengan mempunyai sedikit pengetahuan MMA saya ingin menjadi seorang pelakon aksi kerana pelakon aksi wanita di Malaysia sangat sedikit,” tambah Lisa.

Bagi Lisa, jika diberi peluang untuk melakonkan watak perempuan ayu, dia sanggup untuk menggalaskan tanggungjawab yang diberi oleh pengarah, kerana dia percaya mereka lebih tahu siapa yang sesuai dengan watak itu dan sudah menjadi keinginan seorang pelakon untuk menjadi pelakon yang verstail dan boleh melakukan pelbagai genre watak bukan sahaja aksi.

Bolehkah Lisa mengalahkan peserta lain dan menjadi juara Fit For Action? Jangan terlepas untuk menonton Fit For Action, pada setiap hari Sabtu, pukul 10.00 malam dan gunakan pagar #FitForActionTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial.

Fit For Action ialah program pertandingan realiti baharu TV3 yang berkonsepkan cabar lakon- layar dan fizikal antara 12 peserta dalam mencari pelapis pelakon lelaki dan pelakon wanita yang dinilai melalui ketahanan ujian fizikal dan mental juga penghayatan watak serta penghafalan skrip.

Gunakan tanda pagar #FitForActionTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial. Untuk mendapatkan info terkini tentang program TV3 layari laman sosial Facebook, Twitter, Youtube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

Sufian Suhaimi Belum Sedia Buka Hati

Lagipun lagu Di Matamu mendapat sambutan baik peminat. Saya tidak mahu momentum lagu ini terganggu akibat kisah peribadi.

Trending Thu, 5 May 2022
Hiburan Fri, 16 Feb 2018

PRINCHIQY DINZLY MOHON MAAF, AKUI TERLAMPAU ASYIK TENGOK ALTIMET?

Selepas pelbagai kontroversi timbul akibat dakwaan mahu menceroboh persembahan Altimet semasa Anugerah Juara Lagu 32 lepas, akhirnya Iqram tampil memberikan penjelasan berkaitan isu tersebut

Hiburan Sun, 3 Mar 2024
Hiburan Fri, 8 Feb 2019

‘Nasib Tak Berapa Baik…’- Siti Sarah Mahu Beraksi Di AJL Tahun Depan

Chaiyok Sarah! We all akan selalu support awak tau.

Trending Mon, 13 Apr 2020
Trending Fri, 9 Apr 2021