Hiburan By: Padin September 23, 2022 @ 8:48pm

Fit For Action: Dulu MMA Kini Lakon Layar, Lisa Tonjol Bakat!

Dari seorang atlet MMA (Mixed Martial Art) ke pelakon, Lisa (Erne Marina Ainalisa Mohd Noer) sanggup mengambil risiko dan beralih arah 360 darjah untuk menjadi seorang pelakon sebagaimana keinginan ayahnya. Lisa memilih untuk menjadi seorang pelakon aksi yang versatil sesuai dengan karakter lasaknya.

Sebelum memasuki Fit For Action, Lisa merupakan seorang atlet MMA. Pernah memasuki pertandingan sukan bina badan di Singapura dan Indonesia sehingga memenangi Champion of Champion pada tahun 2017 dan 2019. Namun, kini Lisa beralih ke dunia lakonan atas permintaan bapanya.

Menurut Lisa, “Berlakon ini pada mulanya bukan impian saya, saya memasuki Fit For Action atas permintaan bapa saya yang ingin melihat saya sebagai seorang pelakon terutama dalam genre aksi. Alhamdulillah saya berjaya di pusingan uji bakat dan ke peringkat seterusnya, saya menganggap ini sebagai satu rezeki.”

“Saya suka menerokai untuk lebih mengetahui diri saya, selain daripada melakukan aktiviti lasak seperti menunggang motor, aktiviti paranormal dan fitness, berlakon bagi saya adalah sesuatu yang saya perlu cuba untuk mengenal diri saya lagi. Dengan mempunyai sedikit pengetahuan MMA saya ingin menjadi seorang pelakon aksi kerana pelakon aksi wanita di Malaysia sangat sedikit,” tambah Lisa.

Bagi Lisa, jika diberi peluang untuk melakonkan watak perempuan ayu, dia sanggup untuk menggalaskan tanggungjawab yang diberi oleh pengarah, kerana dia percaya mereka lebih tahu siapa yang sesuai dengan watak itu dan sudah menjadi keinginan seorang pelakon untuk menjadi pelakon yang verstail dan boleh melakukan pelbagai genre watak bukan sahaja aksi.

Bolehkah Lisa mengalahkan peserta lain dan menjadi juara Fit For Action? Jangan terlepas untuk menonton Fit For Action, pada setiap hari Sabtu, pukul 10.00 malam dan gunakan pagar #FitForActionTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial.

Fit For Action ialah program pertandingan realiti baharu TV3 yang berkonsepkan cabar lakon- layar dan fizikal antara 12 peserta dalam mencari pelapis pelakon lelaki dan pelakon wanita yang dinilai melalui ketahanan ujian fizikal dan mental juga penghayatan watak serta penghafalan skrip.

Gunakan tanda pagar #FitForActionTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial. Untuk mendapatkan info terkini tentang program TV3 layari laman sosial Facebook, Twitter, Youtube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 12 May 2022

Iedil Dzuhrie Alaudin Seronok Boleh Tukar Angin, Tidak Rasa Terbeban Ulang Alik Jakarta – Kuala Lumpur

Iedil tidak rasa terbeban ulang alik Jakarta – Kuala Lumpur, malah rasa lebih seronok boleh tukar angin.

Trending Wed, 14 Jul 2021
Featured Fri, 10 Dec 2021

Terkejut Jumpa Ular Sawa 250 Kilogram Di Tapak Pembinaan

Sekumpulan pekerja di tapak pembinaan di Sungai Kerak terkejut dengan dua ekor ular sawa batik termasuk seekor ular yang bersaiz gergasi seberat 250 kilogram (kg) pada Rabu. Seekor ular sawa betina seberat 250 kg dijumpai

Hiburan Sat, 27 Jan 2018

Fizz Fairuz Kini DiGelar Datuk

Fizz Fairuz dianugerahkan darjah kebesaran dan pingat Pahang yang membawa gelaran Datuk

Hiburan Thu, 7 Mar 2019

「肥妈」携手众好友6月云星剧场爆笑登场

「肥妈」6月携手好友李丽霞、黎耀祥及阮兆祥登云星剧场,准备为大马观众带来一个欢乐爆笑的夜晚。

Events Mon, 28 Oct 2019

Mana Lagi Bahagia, Pilihan Keluarga Atau Pilihan Sendiri?

Nak tahu dengan lebih lanjut, klik artikel diatas!

Trending Wed, 21 Oct 2020
Trending Thu, 28 Feb 2019

打工仔留意!研究证实:越认真工作越容易变胖

不少上班族都有发胖的困扰,就算没有暴饮暴食,体重还是直线上升;最近英国一项研究就证实,越认真工作的人,越容易变胖!

Trending Mon, 25 Apr 2022
Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Akhirnya, Ini Pengarah Filem Biopik Hasmah ‘Bila Deh Bertemu Det’

Tak sabar nak tau siapa pengarah filem biopik Tun Hasmah dan Che Det!

| Live TV