Hiburan By: Del14 October 11, 2019 @ 10:58pm

Fizo Omar, Mawar Karim Akhirnya Sepakat Tutup Restoran FizoMawar Kitchen Selepas Berpisah

Umum tahu kisah penceraian antara pelakon Fizo Omar dan isterinya, usahawan tudung Fareeda, Mawar Karim pertengahan tahun ini selepas enam tahun mendirikan rumahtangga dan dikurniakan seorang anak, Wan Maryam berusia dua tahun. 

Baca: Fizo Omar, Mawar Cerai Talak Satu

Baca: ‘Saya Dah Cuba’-Mawar Masih Sayangkan Fizo Omar?

Selepas bercerai, ramai yang tertanya-tanya apakah yang akan terjadi kepada perniagaan yang dijalankan bersama antaranya Fizomawar Kitchen (FMK) yang mempunyai 2 cawangan di Bangi, Selangor dan Kota Bharu, Kelantan.

Akhirnya Fizo,  atau nama penuhnya Wan Hafizol Wan Omar telah mencapai kata sepakat selepas berbincang dengan bekas isterinya itu untuk menutup operasi FMK mulai 27 Oktober ini walaupun telah beroperasi selama 4 tahun. 

“Sebenarnya berat untuk saya nak umumkan keputusan ini, setelah berfikir dan berbincang bersama Mawar, kami bersetuju untuk tamatkan operasi Fizomawar Kitchen cawangan di Bangi, Selangor dan Kota Bharu, Kelantan.

“Banyak kenangan dan usaha dilakukan termasuk wang ringgit tetapi ini mungkin jalan terbaik dan saya percaya Allah ada perancangan terbaik untuk kami.

Menurut pelakon Sembunyi: Amukan Azazil ini, FMK diusahakan sebagai hadiah buat bekas isterinya itu.  

“Kebanyakan menu di FMK adalah kegemaran Mawar dan ibu saya.  Saya sendiri pergi belajar di Thailand dan cari menu di sana.  Ibu juga ajar memasak sebab dia orang Thailand. 

“Setelah empat tahun, lebih 300,000 pelanggan yang datang ke restoran kami dan FMK berkongsi rezeki dengan lebih 100 pekerja.  Saya nak beritahu FMK akan menamatkan operasi pada 27 Oktober ini .

“Selepas ini saya akan fokus kepada pengurusan acara dan media sosial dan Mawar pula perniagaan tudung Fareeda miliknya. Doakan kami dimurahkan rezeki,” katanya menerusi akaun YouTube miliknya. 

Fizo dan Mawar yang berkahwin pada November 2013 tidak mampu mempertahankan rumahtangga mereka dan disahkan bercerai pada 10 Julai lalu di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, Selangor. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 11 Dec 2019
Hiburan Tue, 7 May 2019

许佳麟获「点播率冠军」奖项!首踏足北京领奖与献唱

歌手Danny许佳麟凭着《国民幻想》夺得了第九届「流行 音乐全金榜年度盛典」点播率冠军奖项!

Hiburan Thu, 23 May 2019

‘ Ya, Dia Teman Istimewa Saya’- Syafiq Kyle Mengaku Bercinta Dengan Mimi Lana

Saya belum berani untuk memberitahu hubungan kami serius untuk ke fasa seterusnya selagi belum membawa Mimi bertemu keluarga.

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Skrip Zaman Sekarang ‘Kayu’, Jangan Bunuh Jiwa Kami!

Perlu ada common sense! Kandungan sesebuah drama itu sendiri tak kira lah cerita hantu atau cerita cinta, semuanya sama. Kebanyakan skrip sekarang, tiada ‘jiwa’…

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

OMG…Anak Lan Solo Kena Hempap Lelaki 90 Kg!

Habis terkena orang lain. Sekadar cadangan jela. Apa-apa pun, terima kasih kepada semua yang membantu kami kat Ioi City Mall tadi

Events Mon, 26 Mar 2018

AV Actresses Who Just Debuted as KPOP Girl Group Releases First Song

People aren’t exactly happy about it though.

Events Wed, 15 Aug 2018

Wow! Kini CJ Wow Shop Beri Ganjaran Dalam Wow In A Million?

Kempen “WOW in a Million” akan memebri kejutan kepada anda? Nak tahu apa agaknya kejutan bakal menemui anda, baca artikel ini

Events Wed, 4 Dec 2019
Hiburan Mon, 25 Jun 2018

BTS’ RM Stands for Ringgit Malaysia?

He be making them money fly.

Featured Tue, 29 Jun 2021

Cara Mohon Pengeluaran i-Citra KWSP Mulai 12 Julai 2021

Umum maklum, kerajaan telah mengumumkan pengeluaran KWSP iaitu sebanyak RM 5,000 kepada semua pencarum melalui inisiatif terbaharu, i-Citra di bawah Pakej PEMULIH. Berikut kami kongsikan maklumat lanjut mengenai syarat dan cara permohonan i-Citra. Apakah i-Citra […]

| Live TV