Hiburan By: SGMS Faida October 23, 2019 @ 2:41pm

Gabungan Lil J, Allan D, MK Dalam ‘IMSO’

Arena muzik hip hop tempatan nampaknya mara semula dengan munculnya ramai bakat baru dan lama yang gigih mengeluarkan produk-produk muzik berkualiti.

Tidak ketinggalan melakukan perkara yang sama, tiga bintang hip hop muda Lil J, Alan D serta MK tampil dengan persembahan terbaru mereka lewat single hebat yang berjudul ‘IMSO’.

Untuk pertama kali, tiga bintang ini bergabung demi memberikan sebuah bingkisan istimewa buat pencinta muzik genre tersebut.

Digubah oleh Ming serta Dll, lagu ini menampilkan lirik di dalam Bahasa Inggeris dan Melayu nukilan Lil J, Allan D dan MK sendiri. Ia membawa pesanan positif yang mendorong pendengar untuk sentiasa bekerja keras dan tidak putus asa demi mengejar impian serta cita-cita.

Lebih menarik lagi, lagu ini menampilkan keharmonian berbilang kaum yang semestinya sinonim dengan budaya serta imej Malaysia yang mempunyai masyarakat majmuk.

Malah lagu ini juga bakal muncul dengan sebuah video muzik hebat yang telah melalui proses penggambaran di Sabah.

Menurut Feros, Ketua Label Muzik, Rocketfuel Records,“Sekali lagi artis muda Lil J tampil dengan single terbaru yang memenuhi cipta rasa pencinta muzik tempatan, IMSO hasil gabungan mantap Alan D dan MK.

“Menarik tentang lagu ini, pembikinan video muzik dilakukan di Sabah dimana kami menerapkan keindahan pulau pulau dan gunung-ganang. Diharapkan lagu IMSO mendapat tempat di dalam hati peminat dan pencinta muzik tempatan .” katanya. 

Lagu ‘IMSO’ ini boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music.

Video lirik dan muzik lagu ‘IMSO’ ini juga boleh di tonton di saluran Youtube Rocketfuel Network.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 23 Feb 2023

[VIDEO] Roslan Shah Jalani Rawatan Sihir Secara Live Di TikTok?

Sakitnya tengok.. moga dipermudah segala urusan

Featured Wed, 11 Jan 2023
Hiburan Fri, 23 Jun 2023
Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Bunkface Mengaku Terima Soalan Pelik Di Ruangan ‘Sembunk’

Salah satu cara Bunkface mengeratkan hubungan bersama peminat adalah menerusi sesi soal jawab bersama peminat di ruangan ‘Sembunk’ menerusi Facebook Live.

Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Elfira Loy Kongsi Ciri-Ciri Si Tunang Pilihan Hati

Tak sabar rasanya nak tengok El kahwin!