Hiburan By: SGMS Faida October 23, 2019 @ 2:41pm

Gabungan Lil J, Allan D, MK Dalam ‘IMSO’

Arena muzik hip hop tempatan nampaknya mara semula dengan munculnya ramai bakat baru dan lama yang gigih mengeluarkan produk-produk muzik berkualiti.

Tidak ketinggalan melakukan perkara yang sama, tiga bintang hip hop muda Lil J, Alan D serta MK tampil dengan persembahan terbaru mereka lewat single hebat yang berjudul ‘IMSO’.

Untuk pertama kali, tiga bintang ini bergabung demi memberikan sebuah bingkisan istimewa buat pencinta muzik genre tersebut.

Digubah oleh Ming serta Dll, lagu ini menampilkan lirik di dalam Bahasa Inggeris dan Melayu nukilan Lil J, Allan D dan MK sendiri. Ia membawa pesanan positif yang mendorong pendengar untuk sentiasa bekerja keras dan tidak putus asa demi mengejar impian serta cita-cita.

Lebih menarik lagi, lagu ini menampilkan keharmonian berbilang kaum yang semestinya sinonim dengan budaya serta imej Malaysia yang mempunyai masyarakat majmuk.

Malah lagu ini juga bakal muncul dengan sebuah video muzik hebat yang telah melalui proses penggambaran di Sabah.

Menurut Feros, Ketua Label Muzik, Rocketfuel Records,“Sekali lagi artis muda Lil J tampil dengan single terbaru yang memenuhi cipta rasa pencinta muzik tempatan, IMSO hasil gabungan mantap Alan D dan MK.

“Menarik tentang lagu ini, pembikinan video muzik dilakukan di Sabah dimana kami menerapkan keindahan pulau pulau dan gunung-ganang. Diharapkan lagu IMSO mendapat tempat di dalam hati peminat dan pencinta muzik tempatan .” katanya. 

Lagu ‘IMSO’ ini boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music.

Video lirik dan muzik lagu ‘IMSO’ ini juga boleh di tonton di saluran Youtube Rocketfuel Network.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

BIGBANG太阳4年恋情开花结果!与闵孝琳明年2月结婚

韩国男团BIGBANG成员太阳与闵孝琳在2015年6月公开恋情,至今已交往了超过两年时间;日前两人更是被爆将在明年2月结婚,不久后两人的经纪公司先后确认了该消息!

Hiburan Sat, 1 Dec 2018

Aliff Syukri Bingung Kucing Harga RM 50,000 Hilang

Alamak! Kucing Dodi lari masuk hutan belakang rumah.

Selebriti Wed, 22 Apr 2020
Hiburan Mon, 5 Nov 2018
Hiburan Tue, 7 Jan 2020

Noh Salleh Ditegur Tunjuk Isyarat Lucah Jari Tengah

Vokalis kumpulan Hujan iaitu Noh Salleh antara yang menjadi perhatian lebih-lebih lagi hijrahnya bersama isteri, Mizz Nina yang menjadi inspirasi ramai dan terkenal dengan misi-misi amal yang sering dilakukan bersama Bagaimanapun, baru-baru ini aksi Noh menunjukkan isyarat […]

Events Thu, 8 Feb 2018

TAHNIAH! INI ANTARA SENARAI PEMENANG AJL32 DAN ANDA BERPELUANG KE AFTER PARTY RATED XTRA KAMI

Ini antara mereka yang bertuah untuk bersama-sama kami menghidupkan malam kemuncak AJL32 yang bakal diadakan pada 11 Februari 2018, Ahad, jam 9 malam bertempat di Stadium Axiata Arena, Bukit Jalil

Hiburan Tue, 11 Jun 2019
Hiburan Fri, 22 Nov 2019

The Void Avengers Damage Control Pastinya Luar Biasa!

Pengalaman virtual realiti yang memang gempak!

Hiburan Thu, 29 Nov 2018

Kutipan Cecah RM 30 Juta, PASKAL Sumbang RM 100,000 Untuk Tabung TLDM

Paskal menyumbangkan sebanyak RM100,000 kepada Tabung Kebajikan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) 

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

金厉旭退伍帅气回归 SuperJunior成员现身迎接

SuperJunior成员金厉旭结束21个月的兵役生活正式退伍!

| Live TV